Pastatilbehør

Pastatilbehør

LÆR DEG Å LAGE ULIKE PASTASORTER MED DANTE!

Vi lar Dante Zia, kjent fra blant annet Sveriges Mesterkokk 2018 og TV4 Nyhetsmorgon, teste våre ulike pastamaskiner.
I videoserien får dere se ulike typer pasta bli laget i manuelle og elektriske pastamaskiner. I tillegg lager han ravioli i en av våre Smeg-maskiner!

Dantes tre beste tips

1. Kna deigen ordentlig for å få riktig fleksibilitet i pastaen, ca 10-15 min.

2.Salt vannet godt. 10 g salt per 1 liter vann og 100 gram pasta er en god retningslinje.

3. Tålmodighet - Test deg frem - Ikke for klissete og ikke for stiv. Du kan enkelt justere ved å tilsette mel eller vann. Tørr = mer vann. For våt – mer mel. Er den for tørr kan du ta olivenolje på hendene og kna deigen.

"Tilberedningstiden kan"

Variere avhengig av tykkelse,

mel, og hvor mye du har

Knaet deigen. Derfor er det

Viktig å smake på pastaen.

RECEPT

Dantes penn med salsicciasaus og basilikolje

Du trenger

4 porsjoner

  • Pasta penne, gjerne mezze penne400g

  • Salsiccia1 pk (ca 300g)

  • Finhakket gulløk1 stk

  • Finhakket hvitløk2 fedd

  • Rødvin0,75 dl

  • Tomatpuré4-5 ss

  • Krossede tomater400g

  • Olivolje0,5 dl

  • Salt

  • Sukker

Til servering

  • Parmesanost

Gjør slik

  1. Stek salsiccia, gulløk og hvitløk i olivenolje i 3-4 minutter på middels høy varme.

  2. Tilsett tomatpuréen og fres i ytterligere 2-3 minutter.

  3. Tilsett rødvinen og la vinen fordampe. Tilsett deretter de knuste tomatene og resten av olivenoljen. La det småkoke i 10-12 minutter. Smak til med salt og sukker.

  4. Kok pastaen, server!