LÆR DEG Å LAGE ULIKE PASTASORTER MED DANTE!
Vi lar Dante Zia, kjent fra blant annet Sveriges Mesterkokk 2018 og TV4 Nyhetsmorgon, teste våre ulike pastamaskiner.
I videoserien får dere se ulike typer pasta bli laget i manuelle og elektriske pastamaskiner. I tillegg lager han ravioli i en av våre Smeg-maskiner!
)
Dantes tre beste tips
1. Kna deigen ordentlig for å få riktig fleksibilitet i pastaen, ca 10-15 min.
2.Salt vannet godt. 10 g salt per 1 liter vann og 100 gram pasta er en god retningslinje.
3. Tålmodighet - Test deg frem - Ikke for klissete og ikke for stiv. Du kan enkelt justere ved å tilsette mel eller vann. Tørr = mer vann. For våt – mer mel. Er den for tørr kan du ta olivenolje på hendene og kna deigen.
)
)
)
)
)
"Tilberedningstiden kan"
Variere avhengig av tykkelse,
mel, og hvor mye du har
Knaet deigen. Derfor er det
Viktig å smake på pastaen.
RECEPT
Dantes penn med salsicciasaus og basilikolje
Du trenger
4 porsjoner
Pasta penne, gjerne mezze penne400g
Salsiccia1 pk (ca 300g)
Finhakket gulløk1 stk
Finhakket hvitløk2 fedd
Rødvin0,75 dl
Tomatpuré4-5 ss
Krossede tomater400g
Olivolje0,5 dl
Salt
Sukker
Til servering
Parmesanost
)
Gjør slik
Stek salsiccia, gulløk og hvitløk i olivenolje i 3-4 minutter på middels høy varme.
Tilsett tomatpuréen og fres i ytterligere 2-3 minutter.
Tilsett rødvinen og la vinen fordampe. Tilsett deretter de knuste tomatene og resten av olivenoljen. La det småkoke i 10-12 minutter. Smak til med salt og sukker.
Kok pastaen, server!