Kjøkkenkniver

En god kjøkkenkniv er uunnværlig på kjøkkenet, enten du hakker grønnsaker, fileterer fisk eller skjærer kjøtt. Hos Bakeren og Kokken finner du et nøye utvalgt sortiment av kniver av høy kvalitet fra ledende merker. Vi tilbyr alt fra allsidige kokkekniver og brødkniver til spesialkniver for mer avanserte oppgaver. Våre kniver har skarpe blader, ergonomiske håndtak og slitesterke materialer som gir deg perfekt balanse og kontroll under matlagingen. Invester i riktig kniv for dine behov og opplev forskjellen med profesjonell skarphet. Utforsk vårt utvalg og ta matlagingen til neste nivå!

Jakten på den perfekte kniven

Hvilke kjøkkenkniver bør du ha hjemme? Hvordan tar du best vare på knivene dine? Og hvordan skal de oppbevares når de ikke er i bruk?

Det er mange spørsmål å vurdere når det gjelder et av kjøkkenets viktigste verktøy. Lenger ned på siden finner du en guide som hjelper deg med å få oversikt over alt du trenger å vite om kjøkkenkniver.

Knivene som hjelper deg å lykkes på kjøkkenet

En kokkekniv er et godt utgangspunkt, og hvis du skal bygge opp en knivsamling, anbefaler vi å starte med en slik. For å gjøre kjøkkenarbeidet enda mer effektivt, er det lurt å ha minst fire kniver i samlingen: kokkekniv, skrellekniv, brødkniv og grønnsakskniv. Dersom du ønsker å oppdatere hele knivsamlingen på én gang, er et knivsett et smart valg. På den måten får du raskt en komplett samling av kvalitetskniver – og til en god pris.

Vil du starte med én kniv? Begynn med en kokkekniv som føles komfortabel i hånden. Deretter kan du utvide samlingen gradvis og fylle på med kniver som passer dine behov.

Nedenfor kan du enkelt filtrere og finne kjøkkenkniver som du vil se nærmere på. Under kategorier finner du populære knivtyper som: brødkniv, kokkekniv, knivsett, skrellekniv, santokukniv og flere.

Ønsker du å lære mer om de ulike knivtypene? I vår knivblogg finner du informasjon om alle modellene og hvordan de brukes best mulig.

Ved å sortere etter merke, kan du raskt finne kniver fra kjente produsenter som Global, Fiskars, Satake, Miyabi og Victorinox.

Ta vare på din nye kniv

Når du investerer i en ny kniv eller et knivsett, er det viktig å sørge for at den holder skarpheten så lenge som mulig.

-Oppbevar kniven riktig for å unngå skader på eggen

-Bruk riktig skjæreunderlag for å bevare knivens skarphet

-Lær deg riktig slipeteknikk slik at kniven alltid er klar til bruk

Vi viser deg hvordan du best tar vare på dine kjøkkenkniver – fra riktig oppbevaring til vedlikehold og sliping.

En skarp kniv er en sikker kniv

Har du prøvd å jobbe med en sløv kniv vet du akkurat hvor frustrerende det er. Grønnsakene blir mos, kjøttet blir tråete og bladet glir på løken. Men hva mange ikke vet er at det faktisk er veldig enkelt å ta vare på kniven sin for å beholde den sylskarpe skarpheten du opplevde første gang du brukte kniven.

Er kniven virkelig sløv, anbefaler vi å investere i en slipestein med doble sider. Med denne kan du arbeide opp eggene til perfeksjon igjen. Men i mange tilfeller holder det å bruke skjerpestål eller knivsliper. Oppdag utvalget av knivslipere her.

Skjær på riktig underlag

Det kan være en selvfølge – men unngå å skjære uten skjærebrett! Det skader eggen hver gang du berører underlaget, og du sliter ut kniven din raskt. I stedet bør du bruke skjærebrett av enten tre eller plast. Men det er ikke bare for knivens skyld, det er også mye mer hygienisk å skjære på riktig underlag.

Vi anbefaler at du har et sett med skjærebrett for ulike formål. Skjær for eksempel aldri opp brød på et skjærebrett du bruker til løk. Brødet vil ta en ramsløk smak av løken. Utforsk utvalget av skjærebrett.

Oppbevar knivene riktig

Ikke la knivene dine ligge og skramle i en skuff, de fortjener bedre! Det finnes flere alternativer av innsatser til kjøkkenskuffer som gjør at knivene ligger stille og sikkert. Vi foretrekker imidlertid å bruke knivlist eller knivblokk. Knivlisten er veldig enkel å bruke da du kan plassere den nær arbeidsområdet ditt og alltid ha knivene lett tilgjengelig.

Det samme gjelder et knivblokk, men her kan du trenge litt større plass. Har du et kjøkken som kan romme et knivblokk, bør du se etter en modell som har plass til alle knivene og et skjerpestål. Det gjør det enkelt å velge riktig kniv for oppgaven og å gjøre det til en vane å skjerpe kniven med skjerpestålet når det er nødvendig. Ta vare på knivene dine på best mulig måte og finn knivoppbevaringen din her.

LÆR DEG Å SLIPE KNIVENE DINE

Slipe kniv med slipestein i 5 enkle steg

  1. Bløtlegg slipesteinen – Legg steinen i et vannbad og la den ligge til det slutter å komme luftbobler.

  2. Hold en 15-graders vinkel – Dra kniven frem og tilbake noen ganger på slipesteinen.

  3. Fjern "råeggen" – Snu kniven og dra forsiktig av den grove kanten som dannes under slipingen.

  4. Bruk den finere siden – Snu slipesteinen og gjenta prosessen på den finere siden for en ekstra skarp egg.

  5. Tørk av kniven – Bruk en kjøkkenhåndduk for å fjerne fukt og slipestøv.

Edins beste knivtips

Edin Dzemat er en kokk med en solid merittliste. Han har jobbet på Noma i København, vært
lagkaptein for det svenske kokkelandslagetog vinner av Kokkekamp 2016. Her har han samlet sine tre
beste tips når det kommer til å ta vare på knivene sine, velge riktig skjærebrett og knivsett.

Japansk eller europeisk kjøkkenkniv?

Japanske kniver er tradisjonelt laget av hardere stål enn det som brukes ved knivproduksjon i Europa. En japansk kniv slipes med en brattere vinkel, 12–15 grader, enn de europeiske, noe som gjør bladet tynnere. De fleste av dem er ensidige – og er derfor kun slipte på den ene siden. Een kniv med en slik sliping presterer bedre når du vil skjære virkelig tynt.

En vestlig og europeisk kniv er altså tykkere og laget av et mykere stål enn den japanske – noe som gjør den første mindre skjør. Slipningsvinkel: 20-25 grader.

Gode kniver er skarpe, ligger godt i hånden og skjærer med presisjon. Hos Bakeren og Kokken finner du et bredt utvalg av kjøkkenkniver fra anerkjente leverandører som Global, Fiskars, Satake og Victorinox. I butikken finner du også et nøye utvalgt sortiment av tilbehør som knivslipere og skjærebrett, slik at du kan holde dine verdifulle kjøkkenredskaper i topp stand. Når du skal velge kniv, kan det være mange faktorer å vurdere. Vårt mål er å gjøre valget både enkelt og inspirerende, slik at det å kjøpe kjøkkenkniv hos oss blir en positiv opplevelse. Vi tilbyr et stort utvalg, slik at du kan finne akkurat dine favoritter – med rask levering!

Lurer du på noe om kjøkkenkniver?
Ta gjerne kontakt med kundeservice, eller les mer i vår knivblogg, der vi har samlet detaljerte guider med all informasjon du trenger.