Fordelen med en slow juicer
Med slow juiceren får du ut det beste av råvarene dine. Sammenlignet med en saftsentifuge, som slynge rundt frukten, presser en slow juicer frukten under lavere hastigheter. Vanligvis snurrer en slow juicer få omdreininger per sekund. Det betyr også at den bruker mindre strøm. Årsaken til den langsomme rotasjonen og pressingen er at flere vitaminer og næringsstoffer bevares. I tillegg får du et helt klart bedre resultat. Juicen din blir verken for tykk eller for luftig – dessuten føles den "renere" enn om den kom fra en saftsentifuge.
Selv om den kalles for slow juicer, så er den ikke langsom. Sammenlignet med en vanlig sentrifuge har de i prinsippet samme hastighet. I noen tilfeller vil du likevel oppleve slow juiceren som raskere. Navnet er derfor direkte relatert til den langsomme rotasjonen. En annen fordel ved å velge en slow juicer er antall watt (minimal strømforbruk). I tillegg er de stort sett helt lydløse og lager ikke støy ved bruk.
Så hvis du vil servere en deilig juice til familien en morgen, trenger du ikke å vekke dem med en høylytt kjøkkenmaskin. Du kan i stedet raskt, enkelt og lydløst lage en velsmakende juice med den beste slow juiceren. Det eneste du trenger å gjøre er å velge ut ingrediensene – da alt fra appelsin, spinat, bladselleri, epler og gulrøtter til rødbeter og ingefær kan brukes. Noen slow juicere gir deg også mulighet til å lage is eller smoothie, for eksempel ved å bruke banan eller frosne bær. Les mer om dette lenger ned.