Lag din egen pasta
Ta hjemmelaget pasta til et helt nytt nivå! Med friske urter i deigen får du ikke bare nye og spennende smaker, men også et vakkert mønster.
Legg melet i en stor bolle og bland med salt. Lag en grop i midten og knekk i eggene. Arbeid melet inn i eggene litt etter litt med fingertuppene til du får en jevn deig. Ta deigen ut på et melet bakebord og kna den til den blir smidig. Pakk den inn i plastfolie og la den hvile i 1 time.
Del deretter deigen i fire deler. Flat ut en bit og kjør den gjennom pastamaskinen på den tykkeste innstillingen. Del deigen i to og kjør den gjennom maskinen igjen. Kjør den gjennom maskinen på stadig tynnere innstillinger til den er så tynn som mulig. Gjenta 4–5 ganger. Legg pastaremsene på et lett melet underlag. Legg på friske urter uten stilker, og sørg for at de ligger flatt. Legg et nytt lag pasta over urtene og kjør gjennom maskinen igjen til den er så tynn som mulig. Skjær pastaen i firkanter eller strimler. Kok i lettsaltet vann i 3–4 minutter til den er al dente.