Pastamaskiner

Drømmer du om å lage din egen pasta fra bunnen av? Med en pastamaskin fra Bakeren og Kokken får du hjelp til å lage perfekt pasta hver gang, enten det er tagliatelle, fettuccine eller lasagne. Velg mellom både manuelle og elektriske maskiner fra ledende merker, som gjør det enkelt å kjevle og skjære deigen til ønsket form. Pastamaskinene gir deg den autentiske følelsen av italiensk matlaging og gjør prosessen både raskere og morsommere.

PASTA SOM I ITALIA

Lag din egen pasta

Ta hjemmelaget pasta til et helt nytt nivå! Med friske urter i deigen får du ikke bare nye og spennende smaker, men også et vakkert mønster.

Legg melet i en stor bolle og bland med salt. Lag en grop i midten og knekk i eggene. Arbeid melet inn i eggene litt etter litt med fingertuppene til du får en jevn deig. Ta deigen ut på et melet bakebord og kna den til den blir smidig. Pakk den inn i plastfolie og la den hvile i 1 time.

Del deretter deigen i fire deler. Flat ut en bit og kjør den gjennom pastamaskinen på den tykkeste innstillingen. Del deigen i to og kjør den gjennom maskinen igjen. Kjør den gjennom maskinen på stadig tynnere innstillinger til den er så tynn som mulig. Gjenta 4–5 ganger. Legg pastaremsene på et lett melet underlag. Legg på friske urter uten stilker, og sørg for at de ligger flatt. Legg et nytt lag pasta over urtene og kjør gjennom maskinen igjen til den er så tynn som mulig. Skjær pastaen i firkanter eller strimler. Kok i lettsaltet vann i 3–4 minutter til den er al dente.

En klassiker fra 1930

Har du først spist fersk pasta, er det vanskelig å gå tilbake til tørket. Med en pastamaskin fikser du enkelt hjemmelaget spaghetti eller lasagne. Vi presenterer en uslåelig klassiker fra Italia.
Atlas 180 fra Marcato er en pastamaskin som har vært en favoritt helt siden 1930-tallet. Den første modellen ble produsert allerede i 1931. Maskinen er designet for å være brukervennlig og praktisk, samtidig som den har et stilrent utseende. Med et bredt utvalg av tilbehør kan den elte deigen, skjære pasta og ekstrudere pastastrimler. Med de ulike valsene kan du lage alt fra lasagne og fettuccine til tagliolini hjemme på ditt eget kjøkken. Det beste av alt? Den enkle rengjøringen gjør at du aldri blir lei av å bruke den.