Kullsyremaskiner

Med en kullsyremaskin kan du enkelt lage forfriskende kullsyrevann og smaksette dine egne drikker hjemme. Slipp å bære tunge flasker og reduser plastforbruket, samtidig som du nyter boblevann akkurat slik du vil ha det. Hos Bakeren og Kokken finner du stilrene og brukervennlige kullsyremaskiner fra kjente merker. Enten du foretrekker rent boblevann eller vil eksperimentere med smaker, har vi kullsyremaskinen som passer for deg.

UTVALGTE FAVORITTER

OPPSKRIFTER

Agurk- og limevann

Ingredienser:

  • Kullsyrevann

  • Agurk – valgfri mengde

  • Limejuice

Slik gjør du:

  1. Skyll agurken og skjær den i lange, tynne skiver (bruk gjerne en grønnsaksskreller).

  2. Ha kullsyrevann i et glass og tilsett agurkskivene.

  3. Drypp i noen dråper limejuice for ekstra friskhet.

Lynrask sitronlimonade

Ingredienser:

  • Kullsyrevann

  • 2 ss sukker

  • 2 ss sitronsaft

Slik gjør du:

  1. Ha sukker og sitronsaft i et glass.

  2. Hell forsiktig i kullsyrevannet og rør forsiktig om.

  3. Tips: Ikke rør for raskt, da sukkeret kan få drikken til å skumme over.

Ingefær- og sitrondrikk

Ingredienser:

  • 1 liter kullsyrevann

  • ½ dl vann

  • 10 g ingefær

  • Saften fra 1 sitron

Slik gjør du:

  1. Miks ½ dl vann med ingefær og sitronsaft i en blender til ingefæren er oppløst.

  2. Sil saften over i en beholder og sett den i kjøleskapet i 1–2 timer.

  3. Hell ingefær- og sitronsaften sakte i det ferske kullsyrevannet, og nyt en forfriskende og energigivende drikk.

Sprudlende rabarbralimonade

Du trenger:

  • Kullsyrevann (ca. 1 liter)

  • Isbiter

  • Økologiske sitronskiver

  • Sitronmelisse eller mynte

  • Eventuelt sugerør

Rabarbrasirup:
  • 8 rabarbrastilker

  • 180 g rørsukker

  • 500 ml vann

  • Skallet fra 2 økologiske sitroner

  • Ca. 10 blader sitronmelisse eller mynte

Slik gjør du:

  1. Ha rabarbra, vann, sukker, sitronskall og sitronmelisse i en stor kjele og kok opp på middels varme.

  2. Skru ned varmen og la det småkoke i ca. 25 minutter, mens du rører jevnlig.

  3. Når rabarbraen er oppløst og sirupen har blitt tykkere, ta kjelen av varmen og la blandingen trekke i én time.

  4. Sil blandingen og hell sirupen i en tett glassflaske. Den holder seg i kjøleskapet i opptil 5 uker.

  5. Fyll en kanne med isbiter, sitronskiver og sitronmelisse.

  6. Tilsett rabarbrasirupen og topp med kullsyrevann.

  7. Rør om og server!