Et perfekt gave-sett! Inneholder innovativ korketrekker, reservedel, termometer for å garantere optimal temperatur på vinen, folieskjærer, anti-drypp-ring og vinpropp.
Karaflen – for dekantering, lufting og pen servering.
Invester i en god karaff hvis du liker å drikke godt vin. Med den får du ut maksimalt med smak og aroma fra vinen ved å oksygenere den.
Dekanter vinen - for å fjerne bunnfallet som har blitt dannet når vinen har modnet.
I en eldre vin kan man se at det ligger små korn i bunnen av flasken. Dette kalles bunnfall og består av sediment som er dannet av bl.a. garvesyrer. Har en vin lagret lenge klumper disse seg sammen (noe som ikke er farlig, men kan gi vinen en bitter tone). I hvit vin kan det i stedet dannes vinsyre, som også bør fjernes før servering. Tenk på å stille flasken opp i et døgn før dekantering slik at bunnfallet samler seg i bunnen.Gjør slik:Åpne flasken og begynn sakte å helle vinen ned langs karaffens side. Unngå klukkende lyder og søl. Bruk gjerne en lyskilde bak flasken når du heller, for når du ser at bunnfallet begynner å nærme seg flaskens åpning, er det på tide å slutte å helle.
Luft vinen
Unge viner trenger ikke å dekanteres for å fjerne bunnfall, men kan i stedet luftes i karaffel.Gjør slik:Hell opp langs karaffens side og virvl rundt vinen i karaffen for å eksponere den for oksygen raskere. Gjør dette et par timer før eller rett ved servering, avhengig av hvor sterk luftig du ønsker.
)
)
Riktig temperatur på vinen
Når du har lært hvilke viner som skal serveres ved riktig temperatur, har du kommet et godt stykke på vei! Vinens aromaer kommer bedre frem når den serveres ved sin rette temperatur.
Rødvin: 14-18 °C
Vitt vin: 8-12 °C
Mousserende: 8-10 °C
Rosévin: 8-10 °C
Tips!Pulltex har et vintermåler som du setter rundt flasken for å se vinets nøyaktige temperatur.
Har du ikke tilgang til noe termometer kan du bruke denne tommelfingerregelen: Sett rødvin i kjøleskapet 30 min før servering, ta ut hvitvin fra kjøleskapet 30 min før servering og ta ut bobler og rosé fra kjøleskapet 10 min før servering. Hold deretter temperaturen på hvit/rosé/bobler med hjelp av en vinkjøler.
Tips!Raskkjøling vin – Fyll en isbøtte med 1/3 is. Fyll på med vann så isen dekkes. Hell i salt, ca 3 ss per isbit (salt senker frysepunktet, noe som gjør at drikken kjøles raskere). Sett ned flasken og fyll på med vann så at større delen av flasken dekkes.
)
)
SMARTE VINPRODUKTER
)
)
Denne vinåpneren med patentert flaskestøtte i to posisjoner gjør det enklere å trekke ut korken uten å bøye eller brekke den! Laget av tre og høyglans rustfritt stål.
)
Vin igjen i flasken? Ingen problem! Med en vakuumpumpe kan du enkelt pumpe ut luften fra flasken og bevare vinen. Åpne og server når du vil og forsegle igjen.