Pizzastein / Bakestein
Drømmer du om en pizza med sprø bunn og perfekt steking? Da er en pizzastein din beste venn på kjøkkenet! Ved å fordele varmen jevnt og effektivt, får du en uimotståelig, sprø overflate på både pizza og brød. Pizzasteiner og bakesteiner er også fantastiske for å bake andre bakverk som brød og focaccia.
)
Grill pizza på en bakestein
En bakestein gjør det enklere å få et perfekt resultat når du baker pizza på grillen. Steinen gir rask undervarme, noe som forklarer hvorfor bunnen blir ekstra sprø. Det er viktig at grillen er skikkelig varm, minst 250°C. Briketter er å foretrekke, da vanlig grillkull brenner opp for raskt. Fordel brikettene rundt kanten av grillen, og legg bare noen få i midten. Alternativt kan du bruke en gassgrill.
Plasser bakesteinen midt på grillristen og sett på lokket. Steinen må være helt gjennomvarm før pizzadeigen legges på. Har du ikke en bakestein, kan du også bruke en lett smurt, stor stekepanne som tåler ovnsvarme, eller en paellapanne. Husk at disse er tynnere enn en bakestein, så pizzaen blir ferdig raskere. Deigen kan også bli mindre enn ved bruk av en stein.
Pizzasteking på grill bør alltid skje med lokket på, slik at pizzaen også får varme fra toppen. Et bakepapir under pizzaen gjør det enklere å skyve den over på steinen, for eksempel fra et stekebrett.
)
)