Big Green Egg er den originale grillen som har skapt minner siden 1974!
For deg som vil nyte livet med de beste smakene og uendelige muligheter.
Denne allsidige kamadogrillen fungerer som alt i ett: grill, stekeovn og BBQ-mester.
Fra slow cooking og røyking til steking og baking - alt er mulig!
Og med en livstidsgaranti er det bare en ting du trenger å tenke på: å glede deg over hvert grilløyeblikk livet har å by på!
Server grillede sjøkreps med urteduftende ramsløksmør. Server gjerne med noen dråper grillet sitron og godt brød som suger til seg hver eneste dråpe av den herlige sausen og smøret.
Du trenger:
Fremgangsmåte:
Pizza er den ultimate allrounderen, perfekt for enhver anledning - fra koselige sammenkomster til feiringer, som forrett, hovedrett eller til og med som dessert! Og det aller beste? Du kan toppe den akkurat slik du vil, med favorittingrediensene dine eller gjestenes.
Her kommer en fantastisk oppskrift på pizza med pistasjekrem, pisket ricotta, jordbær og hakkede pistasjnøtter.
Du trenger:
Pizzadeig
Topping
Fremgangsmåte:
Ingen grenser, bare muligheter! Alt kan røykes, så la fantasien løpe løpsk og utforsk. Kjøtt
og fisk er stjernene på Big Green Egg, men også reker, poteter, eller hvorfor ikke en hel brieost?
Server den med honning og valnøtter for en smaksopplevelse utenom det vanlige!
Hvis du vil lære mer om røyking på Big Green Egg, ta en titt på vår røykeguide!
RØYKEGUIDE
Ingen grenser for brødets kunst! Med ulike typer mel, fyllinger og toppings kan brødbaking bli et uendelig eventyr.
Denne focacciaen, som du kan bake på din Big Green Egg, er fylt med oliven, tomater og grillet paprika, og har en perfekt sprø
overflate med en myk innside. Server brødet med spekemat, kremost, tapenade eller hva du ellers måtte ønske!
Hvis du vil dykke dypere inn i brødbakingens hemmeligheter på din Big Green Egg, kan du sjekke ut vår guide!
BAKEGUIDE
Å kalle den fenomenalt slitesterk er ingen overdrivelse. Den keramiske teknologien er delvis utviklet av NASA og leveres med livstidsgaranti. Produksjonen er ISO-sertifisert og følger de strengeste kvalitetsstandarder. Dette er en grill som kan gå i arv fra generasjon til generasjon.
Takket være keramikken i EGGet reflekteres varmen og skaper en svært gunstig luftstrøm - resultatet er jevnt tilberedte og ekstra møre retter og ingredienser. En annen fordel med Big Green Egg kamadogrill er at den er svært isolerende. Den påvirkes ikke av værforholdene - selv ikke ved minusgrader. Du kan enkelt regulere og opprettholde den temperaturen du ønsker, fra 70 til 350°C.
Med Kamadogrillen er du klar året rundt, uansett vær og vind. Big Green Egg er en investering for livet.
Nyt utendørs matlaging på sitt beste! Big Green Egg er allsidig og kan brukes som "vanlig" grill, steinovn og BBQ-grill. Dette åpner for mange forskjellige tilberedningsmuligheter som slow cooking, røyking, damping, koking, steking, baking og selvfølgelig - grilling!
Å kalle den fenomenalt slitesterk er ingen overdrivelse. Den keramiske teknologien er delvis utviklet av NASA og leveres med livstidsgaranti. Produksjonen er ISO-sertifisert og følger de strengeste kvalitetsstandarder. Dette er en grill som kan gå i arv fra generasjon til generasjon.
Takket være keramikken i EGGet reflekteres varmen og skaper en svært gunstig luftstrøm - resultatet er jevnt tilberedte og ekstra møre retter og ingredienser. En annen fordel med Big Green Egg kamadogrill er at den er svært isolerende. Den påvirkes ikke av værforholdene - selv ikke ved minusgrader. Du kan enkelt regulere og opprettholde den temperaturen du ønsker, fra 70 til 350°C.
Med Kamadogrillen er du klar året rundt, uansett vær og vind. Big Green Egg er en investering for livet.
Det er enkelt å montere og bruke Big Green Egg. Her er noen enkle trinn-for-trinn-
guider som forteller hvordan du kommer i gang og får mest mulig ut av kamadogrillen din.
Her er noen tips og triks som hjelper deg med å komme i gang med din Big Green Egg kamadogrill. Hvis du har spørsmål må du gjerne kontakte oss så vi kan hjelpe deg!
Videoen viser deg hvordan du monterer det ulike Big Green Egg-tilbehøret for å tilberede retter og ingredienser på best mulig måte. En Kamadogrill er en fantastisk grill og stekeovn, og du kan variere tilberedningsmetodene etter eget ønske - grilling, steking, slow cooking, røyking, damping, koking og baking.
Laget av høykvalitets keramikk, er Big Green Egg bygget for å vare og tåle ekstrem varme og temperaturvariasjoner. Den godt isolerte designen gjør at du kan bruke den året rundt, noe som gjør den til en pålitelig og holdbar investering for langsiktig glede av matlaging og grilling.
Med Big Green Egg får du full kontroll over temperaturen takket være justerbar luftstrøm og de termiske egenskapene til keramikken. Dette betyr at du kan lage mat med presisjon og oppnå perfekte resultater hver gang. Enten det er langsom røyking ved lav temperatur eller rask grilling ved høy varme, kan du tilpasse innstillingene for å møte dine behov.
Big Green Egg-grillen er en mester i å gi enestående smak til en bred variasjon av matretter. Den kan grille, røyke, bake, steke og til og med bruke den som en ovn. Enten du er ute etter saftige kjøttstykker, sprø grønnsaker, gode pizzaer eller delikate desserter, vil Big Green Egg levere fantastiske resultater hver gang.
Big Green Egg-grillen bevarer og låser fuktigheten inne i maten, noe som gir en utrolig saftig og smakfull opplevelse. Den keramiske konstruksjonen og den effektive luftstrømmen skaper et optimalt miljø for å bevare smakene og saftigheten i rettene dine. Resultatet er enestående smaksopplevelser som får smaksløkene dine til å juble.
I motsetning til en tynn og knasende smashburger handler en klassisk steakhouse-burger, som du får
på steder som Minetta Tavern og Peter Luger i New York, nesten utelukkende om kjøttet. Det skal være
tykt, det skal være "fall-off-the-bone" og det skal selvfølgelig være kullgrillet. For å få det beste resultatet
kan du enten be slakteren din om å grovhakke entrecôte med like mye høyrygg eller gjøre det selv. Og
selvfølgelig bruker du Big Green Egg convEGGtor basket.
Karamellisert løk
Big Green Egg egner seg perfekt til røyking av mat og forskjellige gode råvarer.
For det beste resultatet, anbefaler vi å bruke en convEGGtor når du røyker. På denne måten beskyttes retten mot varmen fra det glødende grillkullet. Med convEGGtor kan du opprettholde en ønsket lav temperatur, noe som er viktig for røyking, og holde den stabil over lang tid med rEGGulator som er plassert øverst og luftventilen som er plassert nederst på EGGet. Skal du røyke med en røykeplanke? Da trenger du ikke å bruke convEGGtor.
Med Big Green Egg kan du lage fantastiske bakverk utendørs. Det er den jevne, stabile varmen, og den gode temperaturkontrollen som gjør det mulig å lage herlige pizzaer med sprø bunn og saftig brød med luftig kjerne.
Husk å overvåke og justere tider og temperaturer basert på din oppskrift og Big Green Egg-modell.
ConvEGGtor plasseres enkelt i grillen for å skape indirekte varme og muliggjøre langsom grilling, røyking og baking. Den gir jevn temperaturkontroll og reduserer flare-ups. ConvEGGtor er et uunnværlig tilbehør for perfekte resultater og allsidig matlaging på Big Green Egg.
For best smak og for å opprettholde ønsket temperatur, er det viktig å bruke kvalitetskull når du griller. Kullet fra Big Green Egg er økologisk, av høy kvalitet og er en optimal blanding av utvalgt hardtre: hickory og eik. Posens vekt er 9 kilo, og kullbitene er store, noe som gir lengre brennetid og mindre aske.
Med en Fire Bowl fra Big Green Egg er det enkelt å tømme din kamado for kull og aske etter bruk. Fire Bowl er en kullbeholder laget av rustfritt stål som kan løftes opp med praktiske håndtak og ristes fri for aske og deretter enkelt tømmes for kull.
Den runde grillristen i støpejern er designet for rask oppvarming. Risten gir karakteristiske grillmerker på maten og varmes opp til svært høye temperaturer på null komma niks. Grill grønnsaker, biffer eller laks og nyt både smak og utseende etter å ha grillet med risten - for ekstra iøynefallende presentasjon. Big Green Eggs grillrist er tilpasset størrelsen på grillen du har, og du finner alle størrelser i sortimentet.
Et virkelig smart grilltilbehør! Grillplatens design, halvmåneformet og vendbar, gjør at den kan kombineres med andre tilbehør. Du kan bruke den sammen med pizzasteinen i samme form, eller som en ekstra grillplate slik at du kan lage mat på en jevn og en rillet side samtidig. Den rillete siden av grillplaten passer perfekt til kjøtt og gir maten en herlig overflate samtidig som fettet renner av. Den jevne siden er flott for grønnsaker eller når du vil steke egg på grillen.
Big Green Egg er et selskap med en opprinnelig idé som kan spores nærmere 3000 år tilbake i tid. Idéen stammer fra Øst-asia der en stor del av maten ble lagd på runde vedfyrte leire ovner, som senere spredte seg til Japan og fikk navnet “kamado” som betyr “ovn” på japansk. Fra Japan ble kamadon tatt med til USA av stasjonerte amerikanere som tok den med hjem som souvernir på grunn av den fantastiske mat opplevelsen som kamadon tilbydde. Siden 1974 da Big Green Egg åpnet sine dører i USA har de jobbet med å perfeksjonere denne gamle teknikken for å oppnå maksimalt resultat til matlaging og opplevelse. Dette har gjort at de eksempelvis bruker en spesial keramikk som er utviklet av NASA.
Keramikken reflekterer varmen i EGGet og da skapes det en luftsirkulasjon som gjør maten ekstra mør. Big Green Eggs keramikk er delvis utviklet av NASA og produksjonsprosessen skjer i Nord Amerika etter veldig strenge kvalitetskrav. Derfor er det også veldig høy kvalitet. Den har ekstremt isolerende egenskaper og klarer av ekstreme temperaturer og temperaturendringer. Den kan varmes opp ihvertfall 100 000 ganger uten at det forverrer kvaliteten, som gjør at din EGG trolig kommer til å holde hele ditt liv! Den gode luftsirkulasjonen har enda en fordel: ettersom den varme luften blir i EGGet, er EGGet økonomisk å bruke. Grillkullene holder lenger og genererer mindre aske. EGGet er ikke bare holdbart; det består også av holdbart material.
Big Green Egg tilbyr en begrenset livslang garanti på materialet og konstruksjonen av EGGets keramiske deler. På andre deler tilbyr de en begrenset garanti. For å kunne bruke garantien kreves det at du registrerer ditt EGG https://www.biggreenegg.eu/no/instruksjoner-og-service/registrer gjerne så snart som mulig etter kjøpet. Et tips er å spare på kvitteringen da det kan være at den trengs framover (gjelder også for tilbehør, men disse trenger du ikke å registrere).
Med et Big Green Egg er det bare fantasien som setter grenser. Du kan utover at du kan grille også dampe, steke, røke og woke din mat. Grillen er også perfekt for slow cooking, som kommer til nytte når du vil lage for eksempel skalldyr, fisk eller større kjøttbiter. Den går også å forvandle til en ovn gjennom den keramiske convEGGtor.
Big Green Egg produserer unike kullgriller i flere størrelser. I ikke ukjent amerikansk stil; store størrelser. Kullgrillene som Big Green Egg produserer, kommer dog ikke opprinnelig fra USA, men fra Japan og Kina der man har brukt de såkalte Kamadogrillene i nesten 3000 år.
På 70-tallet startet Big Green Egg med produksjon av kamadogriller i USA, og suksessen ble enorm. Det helt unike, grønne designet, gjorde at folk raskt fikk øynene opp for Big Green Egg-grillene, og den uslåelige kvaliteten gjorde at folk trykket den nære sine hjerter. Det er først nå i det siste som Big Green Egg også har gjort entre i våre norske hager, men interessen for de spesielle grillene fortsetter å vokse. Hos Bakeren og Kokken finner du et stort sortiment med griller fra Big Green Egg, online - til hyggelige priser og med smidige leveringer.