Endelig er det tid for å bake - bli med og la deg inspirere! Hva skal det bli i dag? Kanskje noe raskt og enkelt som pannekaker til familien, en god kake som tilfredsstiller søtsuget eller tips og inspirasjon til din neste kake - et fremtidig mesterverk? Du finner alt fra kake- og brødformer som tåler oppvaskmaskin og er enkle å bruke, til gode bakematter som holder seg på bordet og solide bakeboller. Kort sagt - alt av bakeredskaper som du trenger for å lage noe godt til kaffen. Ikke gå glipp av dette: Bla nedover for å finne smakfulle og enkle oppskrifter og for å lære de beste teknikkene for vellykket dekorering!
Melis
Melis er en allsidig ingrediens innen baking. En enkel måte å bruke den på er å drysse den over bakverk for å gi dem en fin finish og skjule små feil. Du kan også lage mønstre ved å legge et papirhjerte på kaken, drysse melis rundt det, fjerne papiret, og få et vakkert mønster. Lag en enkel glasur ved å blande melis med en væske, og drypp eller spre den over bakverket for å gi det en flott finish.
Lag spennende dekorasjoner med ulike størrelser:
Når du dekorerer kaker, kan du velge å bruke dekorasjoner i ulike størrelser, som gir en fin effekt. For eksempel, hvis du pynter med nøtter i en sirkel, kan du legge hele nøtter i midten, deretter fylle på med hakket nøtter i et lag rundt, og avslutte med smuler. Det trenger ikke nødvendigvis å være i en sirkel, prinsippet er det samme.
Dekorer med frukt og bær:
Frukt og bær gir flotte høydedetaljer. Det er mange muligheter for dekorasjon, men sørg for at det er spiselig, eller informer gjestene om hva de ikke bør spise.
Lag enkle sjokoladedekorasjoner:
For å lage enkle sjokoladedekorasjoner, smelt sjokolade og hell den i en sprøytepose. Legg bakepapir på et brett som får plass i kjøleskapet. Klipp et lite hull i posen, lag ønskede dekorasjoner på papiret, sett det i kjøleskapet for å stivne, og plasser det deretter på bakverket.
Gode redskaper å ha på kjøkkenet:
En av våre enkleste bakverk er kladdkake. Den pleier å bli servert med pisket krem, men hvis du ønsker å gjøre den litt ekstra spesiell, kan du velge å smaksette og pynte den med ulike godbiter.
Prøv å lage en kake av den ved å bake to kladdkaker og legge dem oppå hverandre. Du kan fylle den med kun krem, frukt og bær, eller som denne oppskriften; hasselnøttkrem og granateplekjerner. Du kan også lage to kaker i ulike størrelser og sette den mindre oppå den større for å lage en enkel lagkake. Smør sjokolade eller krem på sidene, topp med frukt og bær, og du har en rask, velsmakende og lettbakt kake.
Du trenger
10 biter
Kake
Hasselnøttkrem
Instruksjoner
Kake
Hasselnøttkrem
Montering
Marsipankake er en herlig kake med luftige bunner, fylt med syltetøy og vaniljekrem, og kronet med et lekkert grønt marsipanlokk. Akkurat som de fleste bakverk kan denne kaken varieres i det uendelige. Her har vi blandet tre forskjellige farger av marsipan og kjevlet det ut til et lokk. Dette er en veldig enkel måte å følge et festtema eller lignende. Du kan leke med farger og lage ulike mønstre – tvinne dem sammen for en marmorert effekt eller til og med lage morsomme former og trykke dem inn i marsipanen. Marsipan er også supert å bruke hvis du ikke vil bry deg med å glasere eller dekorere kaken ekstra; i dette tilfellet blir marsipanlokket i seg selv en flott dekorasjon.
Tips! Når du jobber med marsipan, bruk to ark bakepapir mens du kjevler den ut. Pass på å løsne marsipanen mellom hver gang.
Du trenger:
8-10 biter
Kakebunn:
Fylling:
Topping:
Instruksjoner
Kakebunn:
Montering:
En utstikker er en enkel måte å variere kakeutvalget på. Å servere runde brownies i stedet for firkantede gir umiddelbart en festlig følelse. Med en utstikker kan du også lage minikaker. Bak rullekakebunner eller vanlige kakebunner som deles, og skjær ut runde former. Tre små bunner er akkurat passe, og du kan fylle dem med deilig smørkrem, syltetøy eller frosting etter eget ønske. Utsiden kan glattes, være naturlig eller kanskje dekkes med marsipan som her. Når det gjelder minikaker, har du friheten til å velge hvor enkelt eller kreativt du vil ha toppinger eller dekorasjoner. Det er noe helt spesielt med disse små delikatessene som virkelig gir en vakker visuell appell.
Disse minikakene er toppet med sjokoladekrem og marengs, bjørnebær og pistasjnøtter, og den tredje med krem og pasjonsfrukt.
Et sprøytesett er fin å ha når noe skal dekoreres med krem. Velg gjerne et sett med tipper som kan byttes uten å bytte sprøytepose.
Du trenger:
Instruksjoner
Bunn:
En av tingene som vanligvis skiller hjemmebakte kaker fra profesjonelle, er at bunnene er jevne. Ved å bruke en kakedeler får du helt rette og jevne bunner. Du må kanskje jevne ut den øverste delen først dersom toppen av kaken har blitt ujevn i ovnen.
Når du skal fylle kaken og vil ha jevne lag, sprøyt fyllet langs kanten av kaken og fyll deretter i midten. Dette gir deg en jevn ring som en guide for hvor tykt hvert lag skal være. Behold litt fyll til overs; bruk det til å jevne ut utsiden av kaken og forsegle smulene fra bunnen. La kaken stå litt i kjøleskapet før du begynner å glasere. En kakesnurre gjør det enkelt å snu kaken mens du glaserer, slik at du oppnår jevne bevegelser, unngår hakk og får en helt glatt utside.
Du trenger
14 biter
Kake
Fyll
Frosting
Instruksjoner
Kake
Fyll
Frosting
Montering
Her finner du alt av bakeutstyr fra velkjente varemerker. Bakeren og Kokken har et stort utvalg av bakeutstyr som du trenger for å lykkes med din baking. Både når det gjelder brødbaking og kakebaking. Brødformer, kakeformer, kjevler, hevekurver, bakestener og forskjellig spesialutstyr for å pynte kaker er bare noe av det bakeutstyr du finner hos oss.