Handlekurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv Vis handlekurv Gå til kassen Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv Vis handlekurv Gå til kassen Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter

Endelig er det tid for å bake - bli med og la deg inspirere! Hva skal det bli i dag? Kanskje noe raskt og enkelt som pannekaker til familien, en god kake som tilfredsstiller søtsuget eller tips og inspirasjon til din neste kake - et fremtidig mesterverk? Du finner alt fra kake- og brødformer som tåler oppvaskmaskin og er enkle å bruke, til gode bakematter som holder seg på bordet og solide bakeboller. Kort sagt - alt av bakeredskaper som du trenger for å lage noe godt til kaffen. Ikke gå glipp av dette: Bla nedover for å finne smakfulle og enkle oppskrifter og for å lære de beste teknikkene for vellykket dekorering!

POPULÆRE KATEGORIER

POPULÆRE VAREMERKER

INSPIRASJON

Dekoreringstips

Melis

Melis er en allsidig ingrediens innen baking. En enkel måte å bruke den på er å drysse den over bakverk for å gi dem en fin finish og skjule små feil. Du kan også lage mønstre ved å legge et papirhjerte på kaken, drysse melis rundt det, fjerne papiret, og få et vakkert mønster. Lag en enkel glasur ved å blande melis med en væske, og drypp eller spre den over bakverket for å gi det en flott finish.

Lag spennende dekorasjoner med ulike størrelser:

Når du dekorerer kaker, kan du velge å bruke dekorasjoner i ulike størrelser, som gir en fin effekt. For eksempel, hvis du pynter med nøtter i en sirkel, kan du legge hele nøtter i midten, deretter fylle på med hakket nøtter i et lag rundt, og avslutte med smuler. Det trenger ikke nødvendigvis å være i en sirkel, prinsippet er det samme.

Dekorer med frukt og bær:

Frukt og bær gir flotte høydedetaljer. Det er mange muligheter for dekorasjon, men sørg for at det er spiselig, eller informer gjestene om hva de ikke bør spise.

Lag enkle sjokoladedekorasjoner:

For å lage enkle sjokoladedekorasjoner, smelt sjokolade og hell den i en sprøytepose. Legg bakepapir på et brett som får plass i kjøleskapet. Klipp et lite hull i posen, lag ønskede dekorasjoner på papiret, sett det i kjøleskapet for å stivne, og plasser det deretter på bakverket.

Gode redskaper å ha på kjøkkenet:

  • Håndmikser - uunnværlig for å lage myke kaker og fyllinger.
  • Palettkniv - gir jevne resultater og gjør det enkelt å arbeide med.
  • Spatel - nyttig for å vende ingredienser, jevne ut og få ut all røre fra bollen.
  • Sil - finmasket sil for å sile mel, presse bær og drysse melis.
  • Kjevle - marmorkjevle med god vekt for å kjevle ut deigen.
  • Deigskrape - høy, rett deigskrape for å jevne ut overflaten på kaken.

 

Beste hjelpemidler til brødbaking

  1. Gjærkurv - Gjær brødet ditt i en gjærkurv for å få god høyde på brødet. Du får også en fin overflate med et mønster på overflaten.
  2. Brødpensel - En brødpensel er det perfekte verktøyet som du kan bruke når du trenger å pensle på, blant annet, egg, for å få en fin gylden farge og sprø overflate på brødet. Du kan også pensle på vann, for å få en mykere overflate på brødet i stedet for en hard skorpe.
  3. Bakestein - Med en bakestein kan du bake pizza med sprø og gjennomstekt bunn, eller myke tortillaer og deilige rundstykker i din vanlige ovn eller på grillen!
  4. Brødform - Stek et saftig rugbrød eller kanskje et bananbrød i en brødform for å få den perfekte formen på brødet!
  5. Deigskraper - Den allsidige deigskrapen kan brukes til mange ulike ting, som for eksempel å skjære deigen i boller, forme runde brød eller surdeigsbrød, blande ingredienser til for eksempel gulrotkake, skrape bordoverflaten ren fra melet og mye mer.

Beste hjelpemidler til brødbaking

  1. Gjærkurv - Gjær brødet ditt i en gjærkurv for å få god høyde på brødet. Du får også en fin overflate med et mønster på overflaten.
  2. Brødpensel - En brødpensel er det perfekte verktøyet som du kan bruke når du trenger å pensle på, blant annet, egg, for å få en fin gylden farge og sprø overflate på brødet. Du kan også pensle på vann, for å få en mykere overflate på brødet i stedet for en hard skorpe.
  3. Bakestein - Med en bakestein kan du bake pizza med sprø og gjennomstekt bunn, eller myke tortillaer og deilige rundstykker i din vanlige ovn eller på grillen!
  4. Brødform - Stek et saftig rugbrød eller kanskje et bananbrød i en brødform for å få den perfekte formen på brødet!
  5. Deigskraper - Den allsidige deigskrapen kan brukes til mange ulike ting, som for eksempel å skjære deigen i boller, forme runde brød eller surdeigsbrød, blande ingredienser til for eksempel gulrotkake, skrape bordoverflaten ren fra melet og mye mer.

Beste hjelpemidler til brødbaking

  1. Gjærkurv - Gjær brødet ditt i en gjærkurv for å få god høyde på brødet. Du får også en fin overflate med et mønster på overflaten.
  2. Brødpensel - En brødpensel er det perfekte verktøyet som du kan bruke når du trenger å pensle på, blant annet, egg, for å få en fin gylden farge og sprø overflate på brødet. Du kan også pensle på vann, for å få en mykere overflate på brødet i stedet for en hard skorpe.
  3. Bakestein - Med en bakestein kan du bake pizza med sprø og gjennomstekt bunn, eller myke tortillaer og deilige rundstykker i din vanlige ovn eller på grillen!
  4. Brødform - Stek et saftig rugbrød eller kanskje et bananbrød i en brødform for å få den perfekte formen på brødet!
  5. Deigskraper - Den allsidige deigskrapen kan brukes til mange ulike ting, som for eksempel å skjære deigen i boller, forme runde brød eller surdeigsbrød, blande ingredienser til for eksempel gulrotkake, skrape bordoverflaten ren fra melet og mye mer.

OPPGRADER KLADDKAKEN TIL EN LUKSURIØS KAKE

En av våre enkleste bakverk er kladdkake. Den pleier å bli servert med pisket krem, men hvis du ønsker å gjøre den litt ekstra spesiell, kan du velge å smaksette og pynte den med ulike godbiter.

Prøv å lage en kake av den ved å bake to kladdkaker og legge dem oppå hverandre. Du kan fylle den med kun krem, frukt og bær, eller som denne oppskriften; hasselnøttkrem og granateplekjerner. Du kan også lage to kaker i ulike størrelser og sette den mindre oppå den større for å lage en enkel lagkake. Smør sjokolade eller krem på sidene, topp med frukt og bær, og du har en rask, velsmakende og lettbakt kake.

Dobbel kladdkake med hasselnøttkrem

Du trenger

10 biter

Kake

  • 150 g smør
  • 3 dl sukker
  • 2 dl hvetemel
  • 1 dl kakao
  • ½ ts vaniljepulver eller 3 ts vaniljesukker
  • 1 ts bakepulver
  • 2 egg
  • Smør til formen

Hasselnøttkrem

  • 75 g smør
  • 100 g naturell kremost
  • 2½ dl melis
  • 2 dl hasselnøttkrem

Instruksjoner

Kake

  1. Forvarm ovnen til 175 grader og kle en 20 cm springform med bakepapir i bunnen og smør kantene.
  2. Smelt smøret og tilsett sukker, la det avkjøles litt.
  3. Bland mel, kakao, vanilje og bakepulver i en bolle.
  4. Tilsett smørblandingen og visp sammen.
  5. Tilsett eggene og visp til en jevn røre.
  6. Hell røren i formen og jevn den ut.
  7. Stekes midt i ovnen i ca. 25 minutter, midten skal ha hevet seg og være litt bevegelig, kantene skal ha stivnet.
  8. Ta ut kaken og trykk forsiktig ned kantene med en skje. Gjenta mens kaken avkjøles, jevn ut hele kaken ved å forsiktig presse baksiden av en skje mot overflaten. La den avkjøles helt.
  9. Gjenta trinn 1-9 for å lage en dobbel kladdkake.

Hasselnøttkrem

  1. Ta ut smør og kremost slik at de blir romtempererte.
  2. Visp smøret hvitt, tilsett melis og visp til en krem.
  3. Tilsett kremost og hasselnøttkrem, og bland til en jevn krem.

Montering

  1. Legg en kladdkake på en tallerken, dekk med halvparten av kremen, og legg den andre kaken oppå. Fordel eller sprøyt ut resten av kremen. Server gjerne med is, bær, frukt eller nøtter.

BLI EKSPERT PÅ MARSIPANKAKEN - EN EKTE KLASSIKER

Marsipankake er en herlig kake med luftige bunner, fylt med syltetøy og vaniljekrem, og kronet med et lekkert grønt marsipanlokk. Akkurat som de fleste bakverk kan denne kaken varieres i det uendelige. Her har vi blandet tre forskjellige farger av marsipan og kjevlet det ut til et lokk. Dette er en veldig enkel måte å følge et festtema eller lignende. Du kan leke med farger og lage ulike mønstre – tvinne dem sammen for en marmorert effekt eller til og med lage morsomme former og trykke dem inn i marsipanen. Marsipan er også supert å bruke hvis du ikke vil bry deg med å glasere eller dekorere kaken ekstra; i dette tilfellet blir marsipanlokket i seg selv en flott dekorasjon.

Tips! Når du jobber med marsipan, bruk to ark bakepapir mens du kjevler den ut. Pass på å løsne marsipanen mellom hver gang.

Marsipankake - steg for steg

Du trenger:

8-10 biter

Kakebunn:

  • 4 egg
  • 2 dl sukker
  • 2 dl potetmel
  • 2 ts bakepulver
  • ½ ts vaniljepulver eller 2 ts vaniljesukker
  • Smør til formen

Fylling:

  • 1 dl bringebærsyltetøy
  • 2 dl vaniljekrem
  • 2 dl kremfløte

Topping:

  • 300 g marsipan
  • melis

Instruksjoner

Kakebunn:

  1. Forvarm ovnen til 175 grader.
  2. Legg et bakepapir i bunnen av en 20 cm springform og smør innsiden av kantene med smør.
  3. Bland potetmel, bakepulver og vanilje.
  4. Visp egg og sukker hvitt og luftig med en håndmikser.
  5. Tilsett de tørre ingrediensene og vend forsiktig til en jevn røre.
  6. Hell røren i formen og stek i midten av ovnen i ca. 25-30 minutter, kaken skal være helt stiv, og en prøvepinne skal komme ut tørr.
  7. Rist forsiktig i kaken slik at den løsner fra kantene. Vend umiddelbart kaken opp ned på en rist og åpne låsen på formen for å slippe ut fuktigheten.
  8. La kaken avkjøles helt under den åpne formen.
  9. Del kaken i tre eller fire like store deler.

Montering:

  1. Plasser den første bunnen på et fat og dekk med syltetøy.
  2. Legg på neste bunn og dekk med vaniljekrem.
  3. Plasser den siste bunnen på toppen og spre et tynt lag av pisket krem rundt hele kaken, med ekstra i midten som en liten kul.
  4. Kjevle ut marsipan tynt og dekk kaken. Hold et øye med marsipanen mens du drar den nedover mot fatet. Forsiktig strekk den ut nederst for å unngå rynker. Trim bort ekstra marsipan og dryss over med melis.

PERFEKTE MINIKAKER MED EN UTSTIKKER

En utstikker er en enkel måte å variere kakeutvalget på. Å servere runde brownies i stedet for firkantede gir umiddelbart en festlig følelse. Med en utstikker kan du også lage minikaker. Bak rullekakebunner eller vanlige kakebunner som deles, og skjær ut runde former. Tre små bunner er akkurat passe, og du kan fylle dem med deilig smørkrem, syltetøy eller frosting etter eget ønske. Utsiden kan glattes, være naturlig eller kanskje dekkes med marsipan som her. Når det gjelder minikaker, har du friheten til å velge hvor enkelt eller kreativt du vil ha toppinger eller dekorasjoner. Det er noe helt spesielt med disse små delikatessene som virkelig gir en vakker visuell appell.

Disse minikakene er toppet med sjokoladekrem og marengs, bjørnebær og pistasjnøtter, og den tredje med krem og pasjonsfrukt.

Et sprøytesett er fin å ha når noe skal dekoreres med krem. Velg gjerne et sett med tipper som kan byttes uten å bytte sprøytepose.

Rullekakebunn til minikaker

Du trenger:

  • 3 egg
  • 1½ dl sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 2 dl potetmel
  • 1 ts bakepulver
  • ½ dl varmt vann
  • Smør til formen
  • Sukker til å strø over bunnen

Instruksjoner

Bunn:

  1. Forvarm ovnen til 250 grader.
  2. Legg bakepapir på et stekebrett og pensle smør på papiret.
  3. Visp egg og sukker luftig.
  4. Bland mel og bakepulver, vend det forsiktig inn i røren.
  5. Tilsett kokende vann og rør godt sammen.
  6. Hell røren i formen og jevn den ut.
  7. Stek midt i ovnen i ca. 4 minutter, pass på fordi det går raskt.
  8. Dryss sukker over kaken, legg et ekstra bakepapir over og snu bunnen på en rist.
  9. Fjern forsiktig bakepapiret som har vært i ovnen. La bunnen avkjøles helt under et kjøkkenhåndkle.
  10. Velg størrelsen på utstikkeren og skjær ut små kakebunner.

JEVNE KAKER OG PERFEKT RESULTAT

En av tingene som vanligvis skiller hjemmebakte kaker fra profesjonelle, er at bunnene er jevne. Ved å bruke en kakedeler får du helt rette og jevne bunner. Du må kanskje jevne ut den øverste delen først dersom toppen av kaken har blitt ujevn i ovnen.

Når du skal fylle kaken og vil ha jevne lag, sprøyt fyllet langs kanten av kaken og fyll deretter i midten. Dette gir deg en jevn ring som en guide for hvor tykt hvert lag skal være. Behold litt fyll til overs; bruk det til å jevne ut utsiden av kaken og forsegle smulene fra bunnen. La kaken stå litt i kjøleskapet før du begynner å glasere. En kakesnurre gjør det enkelt å snu kaken mens du glaserer, slik at du oppnår jevne bevegelser, unngår hakk og får en helt glatt utside.

Storslagen sjokoladekake

Du trenger

14 biter

Kake

  • 2 dl rapsolje
  • 3 dl yoghurt, ca. 10% fett
  • 3 egg
  • 5 dl hvetemel
  • 2½ dl sukker
  • 1½ dl kakao
  • ½ ts vaniljepulver eller 2 ts vaniljesukker
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts natron
  • ½ ts salt
  • Smør til formen

Fyll

  • 400 g lys sjokolade
  • 3½ dl kremfløte
  • 15 g smør

Frosting

  • 75 g smør
  • 200 g kremost
  • 3-4 dl melis
  • 1 ts lime
  • 2 ss kakao (kan droppes)
  • 1 ts vaniljepulver

Instruksjoner

Kake

  1. Forvarm ovnen til 150 grader. Kle bunnen av en 20 cm springform med bakepapir og smør sidene med smør.
  2. Pisk sammen yoghurt, olje og egg.
  3. Bland hvetemel, sukker, kakao, salt, natron og bakepulver. Tilsett og rør sammen til en jevn blanding.
  4. Hell røren i formen og bank formen mot bordet for å få røren jevnt fordelt.
  5. Stek i nedre del av ovnen i ca. 60-70 minutter, eller til kaken har satt seg og en kakepinne kommer ut tørr.
  6. Løsne forsiktig kantene og snu kaken direkte på en rist. Lukk formen og la kaken avkjøles helt under formen.

Fyll

  1. Finhakk sjokoladen og legg den i en bolle sammen med smør.
  2. Varm opp fløten og hell den over i bollen. Rør til all sjokoladen smelter, og du får en jevn krem. La den stå og tykne litt.

Frosting

  1. Ta ut smøret slik at det blir romtemperert. Visp det luftig og hvitt.
  2. Tilsett melis, kakao, vanilje og lime. Visp til en kremet masse.
  3. Tilsett kremosten og visp til en fast krem. Visp så lite som mulig til du får ønsket tekstur.
  4. Hell blandingen i en sprøytepose.

Montering

  1. Jevn eventuelt ut toppen av kaken. Del kaken i tre like deler og legg den første delen på en kakesnurre.
  2. Sprøyt en ring med fyll langs kanten av bunnen og fyll deretter midten. Legg på den neste bunnen og gjenta. Legg på den siste bunnen og dekk hele kaken med gjenværende fylling. Jevn ut og forsikre deg om at eventuelle smuler er dekket inn. Sett kaken i kjøleskapet i 15 minutter.
  3. Sprøyt lag med frosting utenpå kaken og fordel et jevnt lag rundt og på toppen.
  4. Dekorer med sprøytet frosting ved hjelp av forskjellige tipper. Server kaken romtempurert, gjerne med syrlige bær til.

Her finner du alt av bakeutstyr fra velkjente varemerker. Bakeren og Kokken har et stort utvalg av bakeutstyr som du trenger for å lykkes med din baking. Både når det gjelder brødbaking og kakebaking. Brødformer, kakeformer, kjevler, hevekurver, bakestener og forskjellig spesialutstyr for å pynte kaker er bare noe av det bakeutstyr du finner hos oss.

Legg i handlekurven
Gå til kassen

Andre kunder kjøpte også:

Vis alt tilbehør
Gå til kassen
Trygghet
Alltid 365 dagers åpent kjøp
Gratis levering ved kjøp over 600 kr. (*gjelder ikke produkter som krever pallfrakt)
Autoriseret verksted
Offisiell forhandler av alle merker