Det finnes mange avgjørende øyeblikk på kjøkkenet, og kanskje spesielt ved baking! Et slikt avgjørende øyeblikk er steketiden. Det er i løpet av de sekundene, minuttene eller timene, som brødet, kaken eller muffinsene skal forvandles fra røre eller deig til det ferdige sluttproduktet. Slitet ved kjøkkenbenken med å få til en perfekt røre eller deig, leder til syvende og sist fram til det siste avgjørende øyeblikket. Det er da det avgjøres om bakingen ble vellykket eller ikke.
Tilberedningen i seg selv, har en del viktige aspekter som man bør ha i tankene. En av disse aspektene er hva bakverket skal ligge på mens det tilberedes i ovnen. For å få et vellykket resultat, kan du bruke en bakematte. Bakematter er utrolig praktiske. Det finnes forskjellige bakematter som oppfyller flere forskjellige funksjoner, men med en riktig bakematte blir bakingen og tilberedningen nesten alltid enklere og bedre! Bakemattene forhindrer at bakverket setter seg fast på stekebrettet, noe som forresten er det verste vi vet. Det om noe, er å snuble på mållinjen. Det finnes også bakematter med former av silikon integrert i bakematten. Å bruke bakematten igjen og igjen, er både superpraktisk og miljøvennlig. Som oftest er de gjenbruksbare bakemattene laget av silikon eller glassfiber. Med en bakematte av silikon, setter bakverket seg aldri fast på stekebrettet!
Sjekk vårt herlige sortiment av bakematter. Hos Bakeren og Kokken finner du bakematter av høy kvalitet, av silikon og glassfiber, fra merker som Lékué og Silikomart.