Bak brød – hjemmebaket brød til frokost er jo luksus i hverdagen på høyt nivå. Bak noen rundstykker eller brød og frys ned.
Lag mye mat – frys in et par matbokser sånn at du har tilfelle det er skikkelig krise noen dag. En dag kanskje solen skinner fint når du kommer hjem, nyt den istedet for å stå på kjøkkenet og hent ut en matboks. Iblant rekker man helt enkelt ikke alt, da er det deilig å ha en back-up i fryseren.
Planlegg - Lag mye mat ene dagen som senere i uken kan brukes i en annen matrett någon. F.eks. poteter – kok ”for mye” på mandagen og stek de eller ha dem i ovnen en dag senere i uken.
Lag langkok – Har du oppdaget slowcooker-verdenen enda? Det er super enkelt - legg i ingrediensene på morgenen og dra på jobb. Når du kommer hjem ventar en fantastiskt god gryte på deg! Maten lages under lav temperatur og kjøttet blir fantastiskt mørt. Bruk bra råvarer og frys ned din nyttige ”fastfood” om hverdagstimene ikke strekker helt til.
Lag en liste ukens middager – raske og enkle retter skrevet ned på en liste, gjør at du lett kan planlegge stor-handlingen for uken. Tips! La hvert familiemedlem bidra med sine favorittretter og planlegg sammen.
Kjøp noe nytt til kjøkkenet – Det skal være morsomt å lage mat! Akkurat som et nytt klesplagg kan piffe opp i hverdagen gjør noe nytt til kjøkkenet det også. Unn deg et nytt knivsett, en wokpanne eller hvorfor ikke en kjøkkenmaskin? Det er jo mye lettere med bra saker også – sånn er det faktisk!
Kjøkkenutstyret som er helt nødvendig når hverdagen kryper seg inn:
4 porsjoner
Bechamelsaus
La deigen heve i kjøleskapet over natten. Stek på morgenen og få rykende, nystekte boller til frokost!
12 boller
Ovn 225°