Handlekurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv Vis handlekurv Gå til kassen Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv Vis handlekurv Gå til kassen Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter

 

Ankarsrum med Go Green-tilbehørspakke
Spar 2 000 kr!

Ankarsrums AKM 6230 kjøkkenmaskin med tilbehørspakke er den eneste kjøkkenmaskin, du trenger. Kjøkkenmaskinen er i seg selv et uunnværlig stykke kjøkkenutstyr som er vanskelig å leve uten, når man først har opplevd dens gleder. Med en sterk motor på 1500 watt kan AKM 6230-kjøkkenmaskinen kjøre seg igjennom selv den seigeste rugbrødsdeigen uten problemer. Kjøkkenmaskinen leveres med dobbelvisp, 3,5 liters plastbolle, metal bolle, deigrulle, deigkniv, spatel, deigkrok og lokk. Derfor kommer den utvidede tilbehørspakken, som inneholder en sterk blender med en kanne av BPA-fri tritan, en sitruspresse og en grønnsaksskjærer med tre forskjellige blader.

Blenderen egner seg til kremete pesto, gode smoothies og hjemmerørt hummus. Den kjører med en hastighed på 3500 - 12000 omdreininger i minuttet alt avhengig av, hvilket nivå du setter den kraftige motoren på. Sitruspresseren er egnet til alle sitrusfrukter og den gjør det lett å få all saft ut av alt fra saftige sitroner til grapefrukter. Med grønnsaksskjæreren kan du raskt skjære opp en salat eller hakke ingrediensene til en god gryterett. AKM 6230-kjøkkenmaskinen gjør det kort sagt både lettere og morsommere å bake og lage god mat helt fra bunnen.

Tilbudet gjelder kampanjeperioden 12/8-8/9-2024

Tomater

I tillegg til å spise tomater som de er, kan de bearbeides på mange måter. Her foreslår vi tørking, sylting og pesto rosso.
Andre forslag er å lage pastasaus, suppe, gratinere tomatene med ost og krydder eller lage en god juice til høsten.

Tørking
Vask tomatene og skjær dem i halve eller i skiver.
Legg tomatene jevnt på brettene, og pass på at tomatene på hvert brett er like tykke.
Sett sammen tørkedelen og start den på 55 grader og 4 timer til å begynne med. Etter fire timer kan du rotere brettene for jevnere tørking. Sjekk konsistensen på tomatene og legg til mer tid. Tørketiden avhenger av størrelsen på tomatene og hvilken tekstur du ønsker. Tiden kan variere med mange timer, så sjekk med jevne mellomrom og roter brettene noen ganger.

Krydring
Bland olivenolje og krydder etter eget valg i en bolle, tilsett de oppskårne tomatene og bland godt.
Tørk som ovenfor.

Små tomater
Prøv å tørke halverte cherry- eller cocktailtomater til de er sprø. Både med og uten krydder er de et fint tilskudd til salaten.

Sylting
Hvis du skal sylte tomatene i olje, tørker du dem bare til du fortsatt kan bøye dem. Bland tomater og krydder, for eksempel hvitløk og rosmarin, salt og pepper, i et glass og topp med olivenolje.

Helt tørkede tomater kan mykes opp ved å legge dem i bløt i varmt vann.

Pesto
Fordelen med hjemmelaget pesto er at du kan velge hva du vil ha i den. I stedet for pinjekjerner kan du velge andre nøtter, frø eller korn. Du kan også prøve å variere smaken på pestoen med forskjellige urter, krydder, bær eller frukt!

Rød pesto

Rød pesto er en smakfull og fyldig saus som vil lyse opp de fleste måltider. Kombinasjonen av tomat, basilikum og parmesan passer perfekt sammen og er ideell til pasta, som pålegg på luftig brød eller som smakshever i supper og gryteretter.

Du trenger

  • 200 g soltørkede tomater i olje, avvannet
  • 75 g parmesanost
  • 75 g solsikkefrø
  • 10 g basilikum, fersk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 ts balsamico eddik
  • 1 ts maldonsalt eller lignende
  • 1 g svart pepper
  • 1-1½ dl olivenolje

Gjør som følger

  1. Hakk osten i små biter.
  2. Skrell og skjær hvitløken i skiver.
  3. Ha ost, hvitløk, tomater, frø, basilikum, balsamicoeddik, salt og pepper i blenderen, og kjør kort.
  4. Tilsett olje og kjør til ønsket konsistens.
  5. Oppbevares i et glass i kjøleskapet.

EPLER

Eplesesongen er her! Mal, mos eller tørk tynne epleskiver til søtsyrlige chips som høstsnacks.
Frukten, som finnes i utallige varianter, kan brukes til å smaksette både brød og søte bakverk, eller til å lage en deilig marmelade til ostebrettet.

Eplemos

Når det er tid for å høste epler og lage eplemos, er passertilsatsen uunnværlig. Du slipper å skrelle og kjerne eplene, noe som gjør det mye raskere å lage eplemos. I hjemmelaget eplemos kan du justere sukkermengden og prøve å tilsette andre frukter, for eksempel pærer. Du kan også tilsette krydder i eplemosen; kardemomme, sitrus og vanilje er gode smakskombinasjoner.

Du trenger

  • 1 kg epler
  • ½ kg sukker (kan utelates)

Gjør som følger

  1. Forvarm ovnen til 200 grader, og kle et stekebrett med bakepapir.
  2. Vask eplene og skjær dem i mindre biter. Legg eplebitene på brettet og legg en stekeplate oppå.
  3. Stek i ovnen til eplebitene er myke, ca. 15 minutter.
  4. Kjør all frukten gjennom silen. Ta skålen med avfall og kjør den gjennom en gang til.
  5. Mål opp eplemosen og hell den over i en kjele. Tilsett omtrent halvparten så mye sukker som fruktmos og varm opp under omrøring til sukkeret har løst seg opp. Det må ikke koke!
  6. Hell eplemosen på glass, la den avkjøles og sett den i kjøleskap.

GULRØTTER

Gulrøtter er en favorittingrediens på kjøkkenet, med sin sprø tekstur og naturlige sødme. Enten du tilsetter dem i en kraftig gryterett,
steker dem sammen med andre rotgrønnsaker eller purerer dem til en mild suppe, tilfører de både smak og næring til måltidene dine. 

Revne gulrøtter kan fryses ned som de er og brukes som søtningsmiddel i hjemmebakt brød, kjøttsaus eller i courgettebiff. De er
selvfølgelig også en god base for kaféfavoritten gulrotkake. Benytt anledningen til å raspe ekstra gulrøtter, frys dem ned i porsjoner
på 350 gram, så er du klar til å bake gulrotkake på null komma niks.

 

Gulrotkake

Her er oppskriften på en saftig gulrotkake med mye kremet glasur, et godt mellommåltid å by på hele året. Gulrotkake kan fryses ned og holder seg i mange dager i kjøleskapet. Rivjernet er ypperlig når du vil rive andre grønnsaker til høstmiddagene, mye kan fryses ned og gjør det i porsjonspakker etter oppskriften så det er lett å ta frem og lage.

Oppskrift til 12-14 stykker.

Ingredienser

Kake

  • 4 egg
  • 4 dl sukker
  • 4½ dl hvetemel
  • 4 ts bakepulver
  • 3 ts kanel
  • 1½ ts kardemomme
  • 1 ts gurkemeie
  • 1 ts ingefær
  • ½ ts vaniljepulver
  • ½ ts salt
  • 2½ dl rapsolje
  • 350 g revne gulrøtter
  • Smør til formen

Glasur

  • 150 g smør
  • 600 g kremost
  • 5 dl melis
  • 1 ss lime
  • 1 ts vaniljepulver

Gjør det slik

Kake

  1. Forvarm ovnen til 150 °C. Kle en springform på 23 cm med bakepapir i bunnen og smør kantene innvendig med smør.
  2. Riv gulrøttene, grovt eller fint.
  3. Visp sammen egg og sukker.
  4. Bland alle tørre ingredienser og tilsett sammen med olje. Visp til en jevn masse.
  5. Tilsett gulrøtter og visp sammen.
  6. Hell røren i formen og stek i nedre del av ovnen i ca. 60 minutter eller til en tester kommer ut tørr.
  7. La kaken avkjøles i noen minutter. Åpne formen og velt kaken over på en rist, lukk formen igjen og la den avkjøle helt.

Glasur

  1. La smøret bli romtemperert.
  2. Visp smøret luftig og hvitt.
  3. Tilsett melis, vanilje og lime. Visp til en jevn masse.
  4. Tilsett kremosten og visp raskt sammen til en fast krem og hell i en sprøytepose.
  5. Del kaken i tre like store deler, og legg den første delen på en tallerken.
  6. Sprøyt eller smør på en fjerdedel av glasuren. Legg neste del på toppen og smør på et lag med frosting. Topp med den siste bunnen, og smør resten av glasuren rundt og på kaken.
  7. Hvis du vil sprøyte noe fint på toppen, kan du redusere mengden frosting i kaken og bruke den som pynt.
  8. Sett kaken i kjøleskapet for å stivne litt, gjerne over natten.

Legg i handlekurven
Gå til kassen

Andre kunder kjøpte også:

Vis alt tilbehør
Gå til kassen
Trygghet
Alltid 365 dagers åpent kjøp
Gratis levering ved kjøp over 600 kr. (*gjelder ikke produkter som krever pallfrakt)
Autoriseret verksted
Offisiell forhandler av alle merker