Handlekurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv Vis handlekurv Gå til kassen Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv Vis handlekurv Gå til kassen Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter

Ta med deg god design og kvalitet på kjøkkenet

Når det gjelder kniver, bestikk, panner, stekepanner og mindre kjøkkenapparater, ønsker WMF å gi deg unike produkter av høy kvalitet med sofistikert design.
WMF har levert kvalitetsprodukter til kjøkken over hele verden i 170 år og er i dag det største merket i Tyskland for husholdningsvarer.

Kjøkkenmaskiner

KITCHENMinis er en serie elektriske apparater for mindre hushåll eller mindre kjøkken. Produktene er utformet for å spare utrymme, resusser og energi, samtidig som funksjonen og prestasjonen holdes høyt. De er elegant designet og er alltid laget av Cromargan®.

Bestikk

WMFs bestikk er tilgjengelig i en rekke design, så du kan føle deg trygg på at det finnes en stil som matcher også din smak. Bestikkene er laget av slitesterkt og elegant Cromargan® 18/10 rustfritt stål, som er motstandsdyktig mot matsyrer, korrosjonsfritt og tåler oppvaskmaskin.

Kokekar

Gode råvarer fortjener førsteklasses kjøkkenutstyr. WMFs gryter og panner er laget av kraftig og slitesterk Cromargan® 18/10 rustfritt stål. Kun de beste materialene er gode nok for WMFs produkter.

Lykkes med frokosten - hver dag

Sett smak på høsten med omami av sopp, søtt gresskar og sprø røde epler

En herlig høst med alle de gule og røde fargene, for ikke å snakke om den friske luften. Så herlig! Det er også en årstid full av godsaker som sopp, epler og gresskar. Selv om halloween ikke er helt her enda, er den like rundt hjørnet.

Det er på tide å kose seg innendørs! La oss starte med en varmende og kremet gresskarrisotto (oppskrift nedenfor). Har du epler eller kanskje sopp å bruke? Ja, i år har det vært et veldig godt soppår. Tørkeovner er en effektiv og enkel måte å ta vare på det du har plukket i hagen og skogen på. 

Gå heller ikke glipp av guiden vår om hvordan du lager barer i en tørkeovn og selvfølgelig hvordan du utnytter den best mulig til bær, frukt og sopp.

TØRKING AV BÆR, FRUKT OG SOPP

Tørking av mat er en trend!

Kanskje fordi det er en enkel måte å utnytte sesongens godbiter på, det forlenger holdbarheten (opptil to år!) og det er lommebokvennlig. Hvor godt er ikke tørkede bær som snacks, i matlagingen eller som pålegg til frokost? Men ganske dyre når du kjøper dem i butikken. Da er det bedre å gjøre det selv, og hvorfor ikke benytte anledningen til å lage barer eller bærgodteri direkte i tørkeovnen!

Med en moderne tørkeovn kan du tørke all slags mat som frukt, bær, grønnsaker, sopp, urter og blomster. Til og med fisk for de som ønsker det. Tørkeprosessen, som kan sammenlignes med matlaging ved svært lave temperaturer, bevarer både smak og næringsstoffer i maten. På denne måten bidrar tørkeovnen til både bedre helse og økonomi.

Fortsett å lese for å få våre beste tips!

1. Fyll spiskammeret med sesongens favoritter og spar penger

Tørking av frukt- og grønnsaksrester forlenger holdbarheten - for noen matvarer med så mye som to år (og det liker du!). Men hvis du tenker: "Jeg har ikke en stor hage med flotte bærbusker eller frukttrær". Slapp av, uansett om du har hage eller ikke, kan det være en god idé å hamstre inn når favorittene dine er i sesong og prisen er lavere i butikken. På den måten kan du fylle opp spiskammeret med både sommer- og høstprodukter. Mye av den tørkede maten kan også fuktes med vann og deretter tilsettes i deilige gryteretter, supper og sauser.

2. Naturlig og effektiv mat

Når du tørker selv, får du 100% kontroll over hva du putter i maten - ingen tilsetningsstoffer. Tørking krever kun én ingrediens, og det er den du tørker. Tørkede matvarer tar også mye mindre plass, og blir ofte mindre enn en sjettedel av sin opprinnelige form. Plasseffektivt! Det kreves heller ingen strøm for å oppbevare dem i kjøleskap eller fryser. Bare sørg for å oppbevare dem i rene og tørre beholdere. Den reduserte vekten og størrelsen gjør også disse godbitene perfekte for fotturer og camping.

3. Tenk på dette når du skal velge tørkeovn

En god tørkeovn er enkel å bruke og sikker for sitt formål. Du er på utkikk etter en ovn som gir jevn temperatur og god luftgjennomstrømning rundt maten. Risikoen for bakterievekst er svært lav, i motsetning til andre tørke- og konserveringsmetoder. Legg biter av riktig størrelse på brettene i tørkeovnen og still inn timeren. Så kan du gå og gjøre andre ting, for ovnen slår seg av av seg selv når den er ferdig.

Tørk skogens favoritter - Blåbær og sopp!

Våre nordiske skoger er fulle av sopp og bær. Plukk dem så du kan tørke dem og deretter bruke dem i de kjøligere månedene av året.

Bær

Her er noen enkle tips til hvordan du tørker bær for best mulig resultat.

  • Blåbær blir ofte omtalt som superbæret, og det med god grunn. Det er nemlig proppfullt av helsefremmende egenskaper. Næringsinnholdet er høyt med vitaminer, mineraler og antioksidanter.
  • Fordel bærene (hele) på tørkebrettene og tørk dem ved ca. 40 grader i ca. 12 timer. Dette kan variere litt fra ovn til ovn, men de er klare når de er helt tørre. Oppbevar dem deretter på et tørt sted uten sol i opptil to år! Nyt dem til frokost, i smoothies og bakverk.
  • For å lage barer eller bærgodteri er det bare å blande bærene med ingredienser etter eget valg. Det kan være annen frukt, krydder, frø og nøtter. Spre dem deretter ut som strimler på tørkebrettet, eller velg en tørkeovn med medfølgende bakepapir for barer.

Det er faktisk veldig enkelt å gjøre, og selvfølgelig veldig velsmakende!

Sopp

I skogene våre har vi mange fine matsopper som kan brukes i matlagingen året rundt. I tørket tilstand har de en veldig god soppsmak, noe som gjør dem til perfekte smaksforsterkere i favorittoppskriftene dine. Soppen holder seg dessuten svært lenge hvis den oppbevares tørt.

På tide å tørke sopp? Slik gjør du:

  1. Fjern sopp som ikke er hel, ren eller ser gammel ut.
  2. Skjær de større soppene i ca. 0,5 cm tykke skiver.
  3. Spred dem deretter ut på tørkebrettet. For å få best mulig luftgjennomstrømning bør du ikke bruke tø
  4. Tørk dem ved ca. 50 grader i 8-10 timer. Dette gjelder for de fleste typer sopp, men hvis du vil være sikker - gjør et Google-søk for akkurat din type. Som nevnt tidligere kan det variere litt fra tørkeovn til tø Men det viktigste er alltid at de er helt tørre før du tar dem ut. Et tips er å knekke dem, og det skal komme et lite "knips" - da vet du at de er klare!
  5. For best mulig oppbevaring: bruk en lufttett glasskrukke.

OPPSKRIFT

En høstlig og varmende gresskarrisotto

Klar for å nytes på mindre enn 20 minutter. Hva er vel bedre enn en kremet gresskarrisotto på denne tiden av året? Denne oppskriften er utviklet for å gjøre det raskt og enkelt å tilberede et varmende måltid. Til hjelp har du WMF trykkoker. Den gjør maten saftig og velsmakende, og trykkokeren bevarer også næringsstoffene i maten svært godt!

Porsjoner: 4
Tilberedningstid: 8 minutter
Vanskelighetsgrad: Veldig enkel

Ingredienser

  • 1 ts olivenolje
  • 150 g løk
  • 400 g gresskar (Butternut squash)
  • 300 g arborioris
  • 700 ml grønnsaksbuljong
  • 50 g parmesan

Slik gjør du

  1. Tilsett olje i kasserollen
  2. Skjær løken i tynne skiver
  3. Skrell gresskaret og rens den fra sten. Skjær den i 1,5 cm store terninger
  4. Stek løk og gresskar i trykkokeren
  5. Deretter tilsetter du ris. Bland.
  6. Tilsett buljong. Rør om.
  7. Sett trykkokeren på 8 minutter
  8. Krydre med salt og pepper etter smak.
  9. Riv rikelig med parmesan - server!
wmf.png

WMF - over 150 års erfaring innen kjøkkenutstyr

Kjøp gryter, stekepanner, kniver, bestikk og kjøkkenmaskiner fra WMF online hos oss på Bakeren og Kokken. Vi har et bredt og stort sortiment på eget lager, noe som gjør at vi kan tilby raske og smidige leveranser.
 
WMF har levert kvalitet til kjøkkenet i mer enn 160 år og er i dag en av Europas største produsenter innen produksjon av rustfrie kjøkkentilbehør.
 
Firmaet ble grunnlagt i byen Geislingen i Sør-Tyskland år 1853 og har siden strebet etter å gjøre kjøkkenlivet enklere for hjemmekokker, både ved bordet, komfyren og kjøkkenbenken. Deres produkter dekker hele opplevelsen fra de første forberedelser på kjøkkenet til den ferdige retten på bordet. Alt fra kniver, gryter og stekepanner til bestikk og tallerkener inngår i WMFs sortiment.
Legg i handlekurven
Gå til kassen

Andre kunder kjøpte også:

Vis alt tilbehør
Gå til kassen
Trygghet
Alltid 365 dagers åpent kjøp
Gratis levering ved kjøp over 600 kr. (*gjelder ikke produkter som krever pallfrakt)
Autoriseret verksted
Offisiell forhandler av alle merker