Kjøkkenutstyr & design på nettet
Gratis frakt over 600 kr.
Rask levering
365 dagers angrerett
Handlekurv Kurv 0 kr Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv Vis handlekurv Gå til kassen Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv 0 kr Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv Vis handlekurv Gå til kassen Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter

Ikke la årstiden være et hinder for å nyte grillmat! Vi ønsker deg velkommen igjen til Emilia Nilsson, som
inspirerer med en litt mer høstlig eller vinterlig hovedrett. På menyen står kremet rotfruktgrateng, enkelt røkt
elgbiff servert med estragonsmør, stekt kål og rødvinsaus. Det meste tilberedt på grillen!

Morsø Fornos støpejernsgrill er også perfekt til å bake pizza i. Det som gjør den til en så god pizzaovn er
den innebygde keramiske steinen, som gjør det mulig å få svært høy temperatur i ovnen. Det er helt avgjørende
for at pizzaen skal være sprø og smake godt.

Kremet rotfruktgrateng

med hvitløk, timian og sitronskall

Du trenger - til 4 porsjoner

  • 3 ss smør
  • 3 fedd hvitløk
  • 1/2 purre
  • 4 normale poteter
  • 3 gulrøtter
  • 5 dl fløte
  • 100 g revet lagret ost
  • Salt
  • Svart pepper
  • 1 haug fersk timian
  • Sitronskall, skall av ¼ sitron

Gjør slik:

  1. Skjær purren og hvitløksfeddene i skiver
  2. Fres den skivede løken i smøret til den er myk, hell på fløten og la det småputre.
  3. Skjær opp rotfruktene i ca 3 mm tykke skiver
  4. Smak til med rømme, salt og sort pepper
  5. Vend grønnsakene i bakebollen med den kokte fløten og bland forsiktig, slik at fløte og løk blir jevnt fordelt blant alle grønnsakskivene
  6. Topp med fløte slik at det dekker rotfruktene og riv over lagret ost
  7. Hakk opp et grep fersk timian
  8. Riv opp skallet av en ¼ sitron og strø det oppå gratengen
  9. Stek i ca. 1 time på 175 grader

En-ris-røkt elgbiff

MERK! Du trenger en saltsprøyte til denne oppskriften, slik at kjøttet saltes jevnt og raskere. En vanlig
sprøyte med litt lengre spiss fungerer utmerket.

Du trenger:

6 porsjoner

1 kg elgbiff (også egnet for bruk er f.eks. fransk eller roastbiff)

7,5 % saltlag

  • 0,75 dl salt
  • 9,25 dl vann
  • 1 spiseskje sukker

Gjør slik:

Dag 1 - Forberedelsen

  1. Kok opp laken og tin opp kjøttet
  2. Saltlake: Kok opp vann og tilsett salt og sukker, rør helt til saltet og sukkeret er oppløst. La det avkjøles
  3. Fyll sprøyten med saltlake og spray fra en avstand på ca 1 cm jevnt over hele kjøttstykket.
  4. Du bør også injisere ca 1 dl saltlake i en 1 kg elgstek, jevnt
  5. Legg biffen i en bolle med enda et lag salt Kjøttet skal dekkes med et lag salt
  6. La det stå i kjøleskapet i 2 dager

Dag 3 - utførelsen

  1. Fjern biffen fra saltlaken og tørk den slik at overflaten blir helt tørr
  2. Legg biffen i en ildfast form eller på rist og la den stå i ovnen på 80 grader til den har fått en fin gyllen tørr overflate. Ca 1-1,5 time
  3. Tilsett litt ris om gangen i grill-glørne slik at biffen blir røkt. Jo mer ris du tilsetter, jo mer smak får du. Du bestemmer selv hvor mye røyksmak du vil ha
  4. Elgsteken er klar ved 58-60 grader på slutten. Når den er klar er den rosa inni
  5. Skjær opp steken i 1-2 cm skiver og server

Dragesmør, stekt kål og rødvinsaus

Du trenger:

Dragesmør

  • 75 g smør
  • 2 ss flaksalt
  • 1 haug/grep fersk estragon
  • 1 haug fersk persille
  • 1 haug fersk oregano

Stekt kål

  • 1 haug med grønnkål
  • 1 haug med svartkål
  • 5 ss olje
  • 0,5 sitron
  • 2 ss flaksalt

Rødvinsaus

  • 4 dl rødvin
  • 2 sjalottløk, finhakket
  • 1 lite stykke svineskall/
  • 0,25 dl hakket røkt sidegris
  • 1 kvist timian
  • 4 dl hjemmekokt biffkraft / viltkraft
  • 3 ss smør
  • Salt
  • Nykvernet pepper

Gjør slik:

Dragesmøret

  1. Temperer smøret slik at det blir lettere å blande inn krydderne
  2. Finhakk urtene og tilsett dem og saltet i smøret
  3. Bland det godt, for hånd eller på annet vis - til det er kremet

Stekt kål

  1. Skjær opp kålen i biter, bland den med olje, sitronsaft og flaksalt.
  2. Legg i en ildfast form og stek på ca 200 grader i 5 minutter.

Rødvinsaus

  1. Stek løken og svinekjøttet i en liten klatt av smør
  2. Tilsett vin, timian og reduser til ca 2 dl væske
  3. Tilsett kraften og la det redusere til omtrent halvparten er igjen
  4. Sil sausen litt og tilsett ca 1 ss smør rett før servering
  5. Smak til med salt og sort pepper på toppen
Legg i handlekurven
Gå til kassen

Andre kunder kjøpte også:

Vis alt tilbehør
Gå til kassen
Trygghet
Alltid 365 dagers angrerett
Gratis levering ved kjøp over 600 kr.
Autoriseret verksted
Offisiell forhandler av alle merker
Bruk for hjelp?
Vi sitter klar ved telefonen, husk at du også kan sende oss en epost ved å klikke på linken under.