Handlekurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv Vis handlekurv Gå til kassen Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv Vis handlekurv Gå til kassen Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter

En grønnere jul!

Sats på en grønnere jul i år! By på quornboller, kål og god potetsalat med rødbeter - de klassiske julesmakene er med, det er bare litt grønnere!
Du kan så klart velge om du vil kjøre på med et helt grønt julebord i år eller så utøker du det tradisjonelle med våre smaksrike veggisretter!

OPPSKRIFTER

Quornboller med tørket sopp

Du trenger

8 buféporsjoner

  • 10 g tørket sopp, f eks kantareller
  • 1 liten gul løk
  • 300 g tint Quorndeig
  • 6 kryddermål enebær
  • 2 ts timian
  • 1 dl hakket persille
  • 1/2 ts salt
  • 1 krm pepper
  • 1 egg
  • 1 ts grønnsaksfond
  • 1 ts Worcestershiresaus
  • 150 g kokt melpoteter
  • Melkefri margarin eller smør til steking

Garnere med grønnkål, rosenkål, appelsiner

Sånn gjør du

  1. Bløtlegg soppen i vamt vann. La det renne av og finhakk soppen. Skrell og hakk løken. Fres opp løk og sopp i en stekepanne med smør. Bland i enebær og timian helt i slutten. La det avkjøles.
  2. Kjør Quorndeig, sopp, løk, persille, salt, pepper, egg, fond og Worcestershiresaus i kjøkkenmaskinen. Ha røren i en skål.
  3. Skrell og grovriv poteten. Jobb inn poteten inn i røren med hendene. La røren stå i kjøleskapet i minst 1 time. Form røren til boller med våte hender og stek i en stekepanne med smør. Legg opp på et fat sammen med grønnkål, kokt rosenkål og appelsinbåter.

God potetsalat med rødbeter

Du trenger

4 personer

  • 400 g små poteter
  • 200 g rødbeter
  • 1 rød løk
  • 2 røde epler
  • 1 knipe gressløk
  • 4 ss kapers
  • 2 ss balsamico epleeddik (eller vanlig eplecider eddik)
  • 6 ss olivenolje
  • Salt og pepper

Garnere med 1 krukke rød sorrel (sur kløver)

Sånn gjør du:

  1. Skrubb potetene og kok dem med skallet i saltet vann. La potetene kjøles ned litt og skjær dem opp i båter.
  2. Skrell rødbetene og kok dem i ca 30 minutter. La rødbetene kjøles ned og skjær dem opp i mindre biter.
  3. Bland poteter og rødbeter i en skål.
  4. Skrell den røde løken og skjær den i tynne båter. Skyll og del opp eplene fint. Hakk gressløken og bland alle ingrediensene ned i skålen og tilsett sorrel.
  5. Hell eddik og olivenolje over potetsalaten. Krydre med salt og pepper. 
  6. Bland godt og garner potetsalaten med 
  7. väl, och garnera potatissalladen med harpiks syre blader.

Minuttstekt kål med het yoghurt

Du trenger:

4 porsjoner

  • 400 g rosenkål
  • 400 g grønnkål
  • 50 g pinjekjerner
  • 1 hvitløksfedd
  • 3 ss olivenolje

HET YOGHURT

  • 2 dl gresk yoghurt
  • 1 ss chiliflak
  • 4 ss olivenolje
  • 1 økologisk appelsin

Sånn gjør du:

  1. Skjær bort rotfestene på rosenkålen og løsne opp bladene. Skyll grønnkålen og ta bort stilken. Hakk opp bladene i mindre biter.
  2. Skrell og finhakk hvitløken. Varm opp oljen i en stekepanne. Fres opp hvitløken og pinjekjernene i noen minutter. Tilsett rosenkålsbladene og den hakkede grønnkålen. Fres blandingen ca 3-4 minutter sånn at kålen mykner opp litt.
  3. Bland yoghurt, chiliflak, olivenolje og appelsinsaft. Smak til med salt og pepper. Server kålblandingen med den hete yoghurten.
Legg i handlekurven
Gå til kassen

Andre kunder kjøpte også:

Vis alt tilbehør
Gå til kassen
Trygghet
Alltid 365 dagers åpent kjøp
Gratis levering ved kjøp over 600 kr. (*gjelder ikke produkter som krever pallfrakt)
Autoriseret verksted
Offisiell forhandler av alle merker