Kjøkkenutstyr & design på nettet
Gratis frakt over 600 kr.
Rask levering
365 dagers angrerett
Handlekurv Kurv 0 kr Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv Vis handlekurv Gå til kassen Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv 0 kr Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv Vis handlekurv Gå til kassen Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter

Sous Vide - den enkle metoden som gir deg perfekte resultater hver gang! Er du en av dem som ikke har
prøvd Sous Vide ennå? Da er det på tide å begynne nå. Vi har kontaktet Pontus Karén, som er "matskaper"
og
fotograf (instagram: pontus.karen), men også en kokk som har jobbet i bransjen i 16 år. Han går gjennom
fordelene ved
bruk av ny teknologi, gir sine fem beste tips og deler 5 gode oppskrifter!

Hei Pontus!

Jeg heter Pontus Karén, er 32 år gammel og bor i Funäsdalen. Til daglig jobber jeg som matskaper & matfotograf, hvor jeg har som mål å bruke mine 16 års erfaring fra restaurantkjøkkenene jeg har jobbet på rundt om i Sverige til å inspirere flere til å variere maten sin, men også til å prøve noe nytt! Her skal jeg skrive litt om den alltid populære matlagingsmetoden Sous Vide og jeg har også tatt frem noen oppskrifter som du kan prøve ut med en gang.

Hva er Sous Vide?

Å bruke Sous Vide-metoden i matlaging handler, kort sagt, om å «stenge inn» alle ingrediensene med krydder, aromaer og smaker i en vakuumpose og deretter koke dem ved lave temperaturer over lengre tid i et vannbad ved hjelp av en sirkulator. Denne teknikken er kanskje den enkleste måten å få et vellykket resultat hver gang, enten du er en erfaren kokk eller nybegynner i matlagingens verden.

Du kan virkelig bruke denne metoden fult ut!

Du kan bruke Sous Vide-metoden til SÅ MYE mer enn det vi vanligvis gjør. Det vanligste er å kjøre kjøtt eller fisk til en viss innvendig temperatur og så "angripe" råvaren med høy varme rett før servering, f.eks. gjennom grilling eller ovnsbaking.

Ved hjelp av Sous Vide-metoden fanger du opp råvarens egne smaker og "tvinger" inn de valgte aromaene og smakene rett inn i råvaren din på en helt annen måte enn det du kan gjøre med andre typer matlaging. Ved å pakke inn og avlukke råvarene sammen med krydderne, har ikke smakene og aromaen andre steder å ta seg enn rett inn i råvaren.

Våg å prøve deg frem!

Takket være mine lange år på restaurantkjøkkenet, har jeg lært at en aldri skal slutte å eksperimentere og det er akkurat det man kan gjøre med en sousvide. Du kan smaksette dine egne oljer, bake ulike desserter eller få den perfekte innvendige temperaturen i råvaren som garanterer at kjøttet/fisken/kyllingen aldri blir overstekt. Du kan også ta dine syltede grønnsaker til et helt nytt nivå. Prøv f.eks. å sylte rødkål med en Sous Vide - rødkålens egne smaker har aldri tredd frem så intenst!

Kylling er en råvare som mange er redde for å koke for lite og derfor overstekes den ofte, dessverre, til den blir for tørr. Jeg har derfor utviklet en oppskrift med en ny metode som gjør at du aldri trenger å spise tørr kylling igjen! Les oppskriften her!

Her er 5 tips for å begynne å lage mat med Sous Vide

  1. Våg å eksperimentere – det blir litt vanskelig i starten, MEN VÅG!
  2. Tenk utenfor boksen - Prøv å lage dine egne innlegginger og vit at du kan ikke ta feil! Du vil oppleve nye og mer intense smaker fra selve råvaren.
  3. Varier proteinet – pass på å bytte mellom kjøtt, fisk og kylling i oppskriften. Ulike smaker og matvarer reagerer på helt forskjellige måter, selv om du bruker samme oppskrift!
  4. Kjøp vakuumposer på rull – det er så dumt å måtte kaste bort ¾ av en vakuumpose bare fordi du vil lage en liten mengde. Med en vakuumpose-rull kan du lage dine egne størrelser slik det passer deg.
  5. Sist men ikke minst – tenk på temperaturene. Hvis du f.eks. kjører et kjøttstykke på 54 ℃ gjennom et vannbad blir det aldri varmere enn det - og du oppnår AKKURAT det resultatet du ønsker.

OPPSKRIFT

Smørbakt maiskylling med rosmarin og soltørkede tomater

Fordelen med denne oppskriften er at kyllingen kan tilberedes på forhånd - og serveres kald eller bare
smørstekes i skiver når du
skal spise den. Server med smørbakte poteter og en syrlig rødkål-salat. Det er
også mulig å servere denne
kyllingen kald med en god pastasalat.

Du trenger:

For 2 porsjoner

  • 1 frossen mais-kyllingfilet
  • ca 40 g smør
  • 3 rosmarinkvister
  • 2 fedd hvitløk
  • 0,5 ss salt
  • 3 soltørkede tomater i lag

Gjør slik:

  1. Forbered en vakuumpose med smør, rosmarin, salt og soltørkede tomater.
  2. Legg inn kyllingfileten mens den enda er frossen.
  3. Vakuumpakke kyllingen.
  4. Varm opp vannbadet til 72 °C.
  5. Kjør kyllingen gjennom varmen i minst 1 time. Hvis du er usikker om den er klar, sett inn et termometer og sjekk at kyllingen har nådd 70 °C.
  6. La den hvile i ca 10 minutter inni posen før du serverer.
  7. Skjær opp kyllingen i skiver og fordel den til 2 personer.

Olivenolje smaksatt med rosa pepper, sitron og hvitløk

Smaksett din egen olivenolje lettvint med en Sous Vide!

Du trenger:

  • 1 flaske olivenolje
  • 1 spiseskje hel rosa pepper
  • 4 rosmarinkvister
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 tykk skive fra 1 sitron

Gjør slik:

  1. Hell alle ingrediensene i en vakuumpose.
  2. Forsegl posen med vakuummaskinen.
  3. Varm opp vannbadet til 65° C og kjør oljen i 45 minutter.

Ta opp vakuumposen og la oljen avkjøles. Enten siler du oljen over i flasken der olivenoljen var eller så heller du over hele innholdet på en fin flaske med bredere åpning. I og med at du har varmebehandlet oljen såpass lenge, har den nå en holdbarhet på minst 4 måneder.

Tips! Når du har brukt ca. halvparten av innholdet, kan du tilsette ny olivenolje og la den stå litt sammen med det andre. (Dette kan gjøres ca. 2 ganger før holdbarheten er blitt for dårlig).

Syltet rødkål i Sous Vide

Å sousvide-kjøre syltet rødkål betyr to ypperlige ting: du forbedrer smakene ekstremt mye fordi du «lukker
inn» alle aromaer og smakene inni posen, og du forlenger holdbarheten på rødkålen betydelig.
I tillegg er det
superenkelt
å tilberede en haug med poser om gangen, lagre dem i matkjelleren din eller i pantryet.
Holdbarheten kan nå opptil 6 måneder!

Du trenger:

  • ¼ rødkålhode
  • 0,5 dl eddik
  • 1 dl sukker
  • 2 dl vann
  • 4 grønne pepperkorn
  • 4 rosa pepperkort
  • 1 ts salt

Gjør slik:

  1. Strimle rødkålhodet fint og tynt.
  2. Legg det i en vakuumpose.
  3. Knus pepperen og hell det oppi posen.
  4. Bland sukker, vann, salt og eddik ned i vakuumposen.
  5. Forsegle posen og kjør rødkålen ved 70°C i 45 minutter.
Trygghet
Alltid 365 dagers angrerett
Gratis levering ved kjøp over 600 kr.
Autoriseret verksted
Offisiell forhandler av alle merker
Bruk for hjelp?
Vi sitter klar ved telefonen, husk at du også kan sende oss en epost ved å klikke på linken under.