Bagaren och Kocken AB



Stekesten Saltstein Himalaya 30 x 20 x 3 cm

Stekesten Saltstein Himalaya 30 x 20 x 3 cmStekesten Saltstein Himalaya 30 x 20 x 3 cmStekesten Saltstein Himalaya 30 x 20 x 3 cmStekesten Saltstein Himalaya 30 x 20 x 3 cm
  • Stekesten Saltstein Himalaya 30 x 20 x 3 cm
  • Stekesten Saltstein Himalaya 30 x 20 x 3 cm
  • Stekesten Saltstein Himalaya 30 x 20 x 3 cm
  • Stekesten Saltstein Himalaya 30 x 20 x 3 cm
 
499 kr
Dessverre har vi ikke produkt på lager i øyeblikket.
Fyll inn e-postadressen din og du vil få en e-post når vi har fått varen på lager igjen

Stekesten Saltstein Himalaya 30 x 20 x 3 cm

 

Saltstein

Denne rosa saltsteinen stammer fra Himalayafjellets hjerte. Bestående av 100% naturlig krystallsalt som er over 180 millioner år gammelt. Steinen er helt naturlig, det vil si uten kjemikalier eller andre tilsetninger. Saltsteinen gir rettene dine en utsøkt "salt touch"! Det finnes mange forskjellige måter å bruke saltsteinen på - fra tilberedning til servering.

Lage mat med saltsteinen
En oppvarmet saltstein kan brukes ved matbordet for å tilberede små fiske- eller kjøttbiter. Til større biter kan saltsteinen brukes i eller rett på varmekilden. Saltsteinen kan varmes opp på forskjellige måter, og holder temperaturen i ca. 20 minutter.

BBQ/gassgrill 
Start oppvarmingen av saltsteinen med lav temperatur. Etter 30 minutter kan varmen økes, og etter ca. 45 minutter er steinen klar til å brukes.

Ovn
Saltsteinen kan også brukes i ovnen, men da må den ikke ha vært oppvarmet på forhånd. Saltsteinen risikerer da å sprekke. Øk varmen til 60°C, og fortsett med å øke temperaturen jevnlig hvert tjuende minutt i en time. Maks temperatur: 220°C.

Avkjølt saltstein
Plasser saltsteinen i fryseren, og etter ca. 30 minutter er den klar til å serveres på for eksempel carpaccio, sushi eller sashimi. Også kalde desserter kan med fordel serveres på en avkjølt saltstein.

Vedlikehold
Etter at saltsteinen har avkjølt seg, skal den skylles av og tørkes nøye. På grunn av saltets antibakterielle egenskaper, trenger du ikke å bruke rengjøringsmiddel. For mye vann forårsaker sprekker i steinen, og steinen skal derfor aldri plasseres i oppvaskmaskinen. La saltsteinen tørke godt før neste bruk (ca. 24 timer). Ekstra informasjon: Salt smelter ved 800°C!

Tips!
Lag din egen gravlaks. Press laksefileten med sukker og dill mellom to saltsteiner. Pakk den deretter inn i papir, og oppbevar den kjølig i 1-3 dager.
Stek egg og bacon ved bordet! 
Glem ikke saltsteinen når du serverer dine lekre desserter! Bavarois, iskrem og sorbet - med en litt salt touch. Gjestene dine kommer til å elske det!

Rangering og kommentarer

Ingen kommentarer ennå. Bli den første til å kommentere dette produktet!
Kommentere dette produktet! Er det noe du lurer på, kontakt vår kundservice.
Ange rangering (1-5): 
  • For tiden 5/5 stjerner.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Se også

MER AV DET SAMME MERKE

Flere produkter fra samme kategori