Handlekurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv Vis handlekurv Gå til kassen Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv Vis handlekurv Gå til kassen Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter

Vi hilser på hjemme hos norrlänningen og mesterkokken Emilia Nilsson som har tatt fram grillen til ære for oss. I dag byr hun på en treretters meny laget på kullgrillen og tar hjelp fra diverse smarte grilltilbehør - resultatet blir fantastisk godt!

FORRETT

Til forrett blir det en sotet carpaccio på gravat renindrelår som hun griller lett på en
saltsten (som hun også serverer retten på). Saltstenen gir en naturlig saltighet til
maten om du lager maten direkte på stenen, eller om du serverer noe kaldt på den. Carpaccioen
serveres med blandt annet västerbottenostekrem, syret løk og ruccola.

Oppskriften finner du lengre ned på siden!

 

HOVEDRETT

Til hovedrett blir den en smashed burger på elgkjøttdeig, som serveres med røkt majones
og grillede poteter. For å kunne "smashe" burgeren på grillen, brukes en grillplate i støpejern
og en grillpress. Da får man fram en skikkelig fin stekeyte på kjøttet.

Oppskriften finner du lengre ned på siden!

 

DESSERT

Til slutt serveres en grillet pizza med multebærsyltetøy, vaniljemascarpone og hvit sjokolade!
Når du lager pizza på grillen, anbefales det at du investerer i et pizzastål. Det gir en 
skikkelig sprø bunn og løfter kantene på deigen, ettersom stålet holder en høy og jevn varme.

Oppskriften finner du lengre ned på siden!

 

OPPSKRIFTER

Sotet carpaccio på gravat renindrelår

med västerbottenostekrem, syret løk og ruccola

Du trenger:

4 porsjoner

  • 350 g renindrelår, elgindrelår

Västerbottenkrem

  • 1 dl cream fraiché
  • 1 dl fint revet västerbottenost
  • Salt
  • Nymalt svartpepper

Ristet løk

  • 3 gule løker, Skives tynne
  • 1 dl hvetemel
  • Salt
  • Frityrolje

Syret løk

  • 0,5 dl eddikk 12%
  • 1 dl sukker
  • 1,5 dl vann
  • 5 sjalottløket skivede
  • 2 ss sennepsfrø

Servering

  • Olivenolje
  • Svartpepper
  • 50 g ruccola
  • 0,5 krukke timian
  • Noen nyper karse

Sånn gjør du:

Varm opp en saltsten til 275 grader i ovnen, varm den opp stegvis under ca 2 timer, da for store varmeforskjeller kan gjøre at stenen sprekker. Legg stenen på grillen og legg på kjøttbiten, trykk den gjerne litt ned mot stenen sånn at den bryner fort og får en fint farge rundt hele. Ta av saltstenen og la den kjøles ned. Sett inn i fryseren i 40 minutter, så er kjøttet lettere å skive. Skiv tynt og legg ut på den kalde saltstenen.

Västerbottenkrem

Ha i alle ingrediensene til kremen i en skål, miks med en stavmikser til en myk krem. Smak til med salt og pepper.

Ristet løk

Skjær løken i tynne skiver, legg skivene i kaldt vann i 30 min. Hell av vannet og legg på et kjøkkenhåndkle så de tørker. Varm opp olje til ca 150 grader, ta en neve med løkskiver og legg i en skål og pudre over med litt av melet og bland. Fritter dem til de er gyldne, legg de på papir for å renne av og salt dem lett.

Syret løk

Kok opp laken, sett til siden. Legg den skivede løken og sennepsfrøene i, la det stå i kjøleskapet over natten.

Servering

Skjær opp kjøttet i tynne skiver, dryss over med litt olivenolje, ta en klikk västerbottenostkrem på, svartpepper, ruccola, timian, karse og den syrede løken.

Smashed burger

med grillede poteter, røkt majones, svinekam og sprø salat

Du trenger:

4 porsjoner

  • 375 g elgkjøttdeig
  • 125 g fet svinekjøttdeig
  • Salt
  • Peppar
  • 150 g västerbottenost skivet

Røkt chillimajones

  • 3 dl rapsolje
  • 2 eggeplommer
  • 1 ss dijonsennep
  • 1 ts hvitvinseddikk
  • Cayennepepper/ chilli

Ristet løk (samme oppskrift som till forretten)

Syret løk (samme oppskrift som till forretten)

Servering

  • Svinekam 150 g skivet og stekt
  • 4 hamburgerbrød
  • Tomat
  • Salatsblader

Grillede potetes

  • 500 g kokte små king Edward
  • 0,5 dl rapsolje
  • 2 ss flingsalt

Sånn gjør du:

Mal opp kjøttdeigen, form små boller på cirka 100 g. Ha salt og pepper på bollene. Legg burgerne på en stekeplate, trykk dem ned med en smasher eller stekespade. Ha salt og pepper på den siden som ikke ble krydret først. La den få en fin stekeyte før du snur den. Legg på osten og la den smelte under lokk.

Røkt chillimajones

Legg røykflis i bløtt i ca 30 min. Tenn grillen og legg den bløtlagte flisen på gløden. Sett en form med olje på risten og ha på lokket, la det stå å røke i ca 5-10 min. La oljen avkjøles. Visp sammen alle ingrediensene og visp oljen sakte i. Smak til med salt og pepper.

Servering

Varm brødene, legg på majones, salat, hamburgeren. ristet løk, tomat, syret løk og svinekam.

Grillede poteter

Bruk kokte poteter. Strø over med olje og flaksalt, bland det inn sammen med potetene. Legg i en grønnsaksgrillform og grill til. defår en fin farge.

Grillet dessertpizza

med multebærsyltetøy, vaniljemascarpone og hvit sjokolade

Du trenger:

4 pizzaer

  • 390 g vann (4 dl)
  • 20 g gjær
  • 600 g hvetemel (10 dl)
  • 12 g salt (2 ts)

Vaniljemascarpone

  • 3 dl mascarpone
  • 2 krm vaniljepulver

Topping

  • 50 g hvit sjokolade-dråper
  • 1 dl multebærsyltetøy
  • Sitronmeliss
  • 1/4 st sitron
  • Revet sitronskall

Sånn gjør du:

Pizzadeig

Hell lunket vann i en stor bakeskål og rør i gjæren til den er oppløst. Bland i mel og salt. Rør til deigen er jevn. Du skal ikke kna! Dekk over med plastfolie og la det heve i romstemperatur i 8 timer. Hell deigen på en melet overflate og del den opp i 4 biter. Form dem til runde boller. Legg dem i hver sin plastskål. Sett dem i kjøleskapet og la det kaldheves i 2-4 dager. Det går å bruke samme dag, men jo lenger den får heve, desto bedre.

Vaniljemascarpone

Rør sammen mascarponen og vaniljepulveret.

Matlagingstid og topping

Varm opp grillen til 200 grader og legg på kullstålet. Trykk ut pizzaen, men unngå å trykke luften ut av kantene. Ha på kremen og topp med sjokoladedråpene. Stek i ca 10 min. Topp med syltetøy, mer krem, sitronskall og sitronmeliss.

Legg i handlekurven
Gå til kassen

Andre kunder kjøpte også:

Vis alt tilbehør
Gå til kassen
Trygghet
Alltid 365 dagers åpent kjøp
Gratis levering ved kjøp over 600 kr. (*gjelder ikke produkter som krever pallfrakt)
Autoriseret verksted
Offisiell forhandler av alle merker