Leter du etter skikkelig skarpe kjøkkenkniver med en god kvalitet, er det beste alternativet som oftest japanske kniver. Den japanske knivtradisjonen har utviklet seg og blitt stadig bearbeidet i århundrer, og det finnes mange forskjellige slags varianter av japanske kniver.
En produsent av japanske kniver med høy kvalitet, er Tamahagane. Tamahagane er også et navn som vekker pasjon og glød hos japanerne. Tamahagane er nemlig navnet til stålet som ble brukt da de legendariske samuraisverdene ble smidd. Varemerket Tamahagane har tatt navnet sitt derfra, og knivene deres er selve definisjonen på tradisjon. Det som kjennetegner produksjonen av Tamahaganestål og knivene til Tamahagane, er at de er utrolig harde i eggen, mens de er mykere i resten av stålet. Dette for å oppnå en så skarp kniv som mulig, samtidig som den skal være både motstandsdyktig og utholdende. Tamahaganekniver er blant de beste japanske knivene som finnes. Tamahagane har alle slags kjøkkenkniver i sortimentet sitt; kokkekniver, skrellekniver, santokukniver, grønnsakskniver, brødkniver og mange flere. Med forskjellige håndtak og hardhetsgrader.
Hos Bakeren og Kokken har vi et stort sortiment med Tamahaganes kniver i en stor utstrekning - alt fra kokkekniver til skrellekniver. Tamahaganekniver er japanske kjøkkenkniver med en utrolig god kvalitet, som bærer på en lang japansk knivtradisjon.