En varm og smaksrik suppe er ekstra god når man venter på vårvarmen. Her finnes det noe for alle smaker - uansett om du har hoppet på vegotrenden eller elsker smaksrik kjøttsuppe. Billig er det også!
Varm opp oljen i en stor gryte og fres purreløk og hvitløk til purreløken mykner opp. Tilsett poteter, erter, vann og buljong og kok opp. Senk varmen og la det stå og godte seg under lokk i ca 10 minutter eller til potetene er gjennomkokte. Ta gryten av platen og la det stå i ca 15 minutter.
Mens du venter blander du myntekremen.
Miks suppen i omganger til den er klumpfri. Hell den tilbake i den rengjorde gryten og kok opp på middel varme.
Server supper i skåler, toppet med litt myntekrem.
Soppsuppe med pancetta
Du trenger
4 porsjoner
10 g tørkede karljohansopp
40 g smør
1 middel stor gul løk, grovhakket
1 liten purreløk (200 g), i tynna skiver
250 g sjampinjonger, skivede
¾ dl hvitvin
¾ l kyllingbuljon
1 stor potet i grove biter
3 dl matfløte
6 skiver pancetta (90 g)
2 ss grovhakket, fersk dragon
Sånn gjør du
Legg soppen i en skål og hell på kokende vann så soppen dekkes over. La det stå i ca 30 minutter. Sil ut vannet, men spar det. Skjær opp soppen i grove biter og spar til senere.
Smelt smøret i en stor gryte, tilsett løk og purreløk, fres under røring til de mykner opp. Tilsett sjampoinjongene og fres i ca 10 minutter til de har myknet opp og væsken har fordampet. Tilsett vinen og fres til væsken har blitt redusert til halve. Tilsett sopp, buljong og poteter og kok opp. Senk varmen og la suppen stå og godte seg uten lokk til potetene er gjennomkokte. Ta gryten av platen og la suppen kjøle seg ned.
Miks suppen i omganger til den er klumpfri. Hell den tilbake i den samme gryten og kok opp. Tilsett fløten, senk varmen og la den godte seg under røring.
Stek pancettaskivene på middel varme til de er sprø. Server suppen i skåler og topp med karljohansopp, pancetta og dragon.
Smaksrik kjøttsuppe
Du trenger
4 porsjoner
2 ss olivenolje
1 kg oksekjøtt, renset og skjært opp i 2 cm store terninger
12 små sjalottløker delt på midten
2 hvitløksfedd, knuste
1 ss sitronpepper
1 ss malt koriander
1 ts malt spisskummen
2 små palstinakker i grove biter
2 små turnips i grove biter
2 middelstore kålroter i grove biter
300 g gresskar, i grove biter
2 ½ dl tørr hvitvin
7 ½ dl storfebuljong
7 ½ dl vann
1 ss tomatpuré
10 kvister fersk timian
drøyt ¾ dl vermicellipasta, knekt i små biter
Sånn gjør du
Varm opp halvparten av oljen i en stor gryte og bryn kjøttet i omganger. Ta så det så ut av gryten.
Varm opp resterende olje og fres sjalottløken og hvitløken til løken mykner. Bland i krydderet og fres i ytterligere noen minutter.
Tilsett grønnsaker, vin, buljon, vann, tomatpurè og timian i gryten. Kok opp. Så senker du varmen og lar suppen godte seg under lokk i ca 1 1/2 time. Rør om litt innimellom.
Tilsett pastaen og kok opp suppen uten lokk i ca 10 minutter eller til pastaen er al dente.
Produktet er lagt til i handlekurvenLegg i handlekurven