Hva vil du lage?

 
 

Fisk

Til alle fiskfantaster!
 
Når du steker fet fisk som laks, makrell, kveite eller sild er en støpejernspanne eller en stålpanne et utmerket valg. Når du steker mager fisk eller fiskekaker bør du bruke en belagt panne. Da løsner fisken lettere og risikoen for at den skal brenne seg fast er mye mindre.

Kjøtt

Det er ikke alltid så enkelt å steke en riktig god og saftig biff.

Men med riktig stekepanne blir det mye enklere.  Når du steker kjøtt av storfe, svin, lam eller vilt bør du bruke en støpejernspanne for best resultat. Vent med å snu på biffen til den har fått en fin stekeoverflate og løsner lett fra pannen. Da har porene lukket seg og kjøttet beholder væsken.

Grønnsaker

Når du skal steke grønnsaker eller sopp er en stålpanne perfekt.

Passer bra til steking på alle temperaturer og til mange ulike råvarer. Pannene blir raskt varme og regulerer temperaturen effektivt. Noe som er en stor fordel når råvarene først skal brunes på høy varme og deretter stekes på middels eller lav varme til de er ferdige.