Handlekurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv Vis handlekurv Gå til kassen Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv Vis handlekurv Gå til kassen Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter

 

Helt siden samuraiens tid har de skarpeste knivene kommet fra Japan. Satake har sin opprinnelse fra den gamle japanske tradisjonen med Damaskus-sverd og kniver. Damaskusstål blir smidd på samme måte som et samuraisverd - flere lag av metall blir brettet og hamret sammen om og om igjen, noe som gir bladet sitt unike og vakre mønster.

I 1994 begynte Satake å lage produkter for det nordiske markedet med produksjonen i Satake Cutlery-fabrikken i Seki City, Japan. Satake startet først med to forskjellige knivserier - Novac og Houcho. Begge er fremdeles tilgjengelige i sortimentet, men med årene har de også fått et mye større utvalg av stålkniver og andre kjøkkenredskaper som steke- og kokekar, utensilier, slipestein, støpejernsgryter, bordgriller og mye mer. Produksjonen skjer fortsatt ved fabrikken i Seki City, men Satake har nå også fabrikker i flere land både i Asia og Europa.

Satakes inspirerende og vakre produkter er alle designet med den japanske tradisjonen i tankene, tilpasset det nordiske kjøkkenet.

SATAKES KNIVSERIER

Du kan stole på at japanske kniver holder høy kvalitet

Japanske kniver er tradisjonelt laget av en hardere stål enn det som brukes i europeisk knivproduksjon. Slipevinkelen på europeiske kniver er vanligvis 20-25 grader, mens en japansk kniv kan skipes med i en brattere vinkel (12-15 grader), noe som resulterer i en tynnere skjæreegg. Mange japanske kniver er enkeltslipte, noe som betyr at de kun er slipt på den ene siden. Et klassisk «triks» for å måle dette er å se hvor tynt, og enkelt, du kan skjære en tomat.

Når kniven har ett eller ett hundre og ett lag med stål

Spiller det noen rolle hvor mange lag med stål en kjøkkenkniv har? La oss begynne med det grunnleggende. Å smi en kniv innebærer å komprimere stålet med hjelp av en ambolt og hammer, noe som gir kniven gode egenskaper fordi stålet blir kompakt.

Noen sammenlignet (veldig treffende) smiing bestående av flere lag stål med en taco. Der et hardt stål utgjør kjernen, og "brødet" som omslutter på begge sider er laget av mykere stål. Du får da fordelen av en hard knivegg med mye skarphet, samtidig som du drar nytte av de rustbestandige egenskapene til det mykere stålet.

Har du hørt uttrykket «Damaskusstål?»

Navnet «Damaskusstål» stammer fra byen hvor det først ble produsert - Damaskus. Teknikken for å lage Damaskusstål bygger på konseptet om å kombinere to ulike typer stål på en måte som gir knivbladet både styrke fra jernet og skarphet fra stålet. Praktisk sett ble de to ståltypene foldet sammen, hamret ut, foldet sammen igjen, og denne prosessen ble gjentatt til blandingen av ståltypene var perfeksjonert.

Vi legger til et kort til i kortstokken - damaskering

Damaskering (også kjent som damaskussmiing) er en teknikk der knivbladet bygges opp av flere lag som gir gode egenskaper fra både hardt og mykt stål. Dette er en svært avansert smiteknikk, og knivene kan ha alt fra tre til over hundre lag. Når kniven deretter blir slipt, kommer de ulike lagene til syne, lignende årringer på et tre. Jo flere lag det er, jo tynnere blir "kjernen" (merk at den er laget av hardt stål), og derfor blir kniven skarpere. I Satakes utvalg finner du flere flotte kniver med damaskering i Kuro- og Kaizen-seriene.

Ame

Designet på kniven er ikke bare estetiskt tilltalende, den fyller også funksjonen at eksempelvis poteter eller lignende ikke fester seg på bladet.

Blad: Håndbanket av 5 lager AUS10-stål • Hardhet: 60-61 HRC • Håndtak: Vril fra blandt annet lerk, ferskentre, lønn & kemfer

Kuro

Yten på kniven er ujevn, vilket ikke bare er enestående design, har også en mening. Det er den som motvirker vakuumet mellom kniv och råvare som innebærer at bladet med enkelhet skjærer gjennom alt.

Blad: grovt hamret av 67 lager VG-10-stål, prosessert åtte ganger • Hardhet: ca 58 HRC • Håndtak: Brent tre

Houcho

Ordet houcho Betyr kniv på japansk. Om du tar vare på din houcho-kniv på riktig måte kan du ha den et helt liv! Den ligger lett i hånden, med et funksjonelt skafte och en knivskarp kant. 

Blad: Hi Carbon Steel • Slipevinkel: 15 grader • Håndtak: magnoliatre

Kaizen

Med kniver fra Satake Kaizen får du førsteklasses kvalitetskniver fra knivenes hovedstad Seki City i Japan. Du får et ergonomisk grep, en estetisk form og høykvalitets blader.

Blad: tynne damaskblader i 67 lag - 66 lag supportstål • Håndtak: Gammelt oliventre

SATAKES STEKPANNESERIER

Honeycomb (lettvekts støpejern)

Lettvekts støpejernspanner har et Honeycomb Whitford Xylan-belegg, som er et patentert non-stick-belegg. Den ruglete overflaten forhindrer maten fra å feste seg til pannen. Stekepannen kombinerer de enestående egenskapene til en støpejernspanne med fordelene ved non-stick-belegg.

Karbonstål

Denne hamrede karbonstålpannen er en investering som varer livet ut hvis du tar vare på den ordentlig. Den er forbehandlet og trenger ikke å brennes inn, så du kan begynne å bruke den umiddelbart. Karbonstål er et godt valg fordi det tåler høye temperaturer, fungerer på alle varmekilder og gir en skikkelig fin stekeskorpe.

Støpejern

En støpejernspanne har mange fordeler og vil vare livet ut hvis du tar vare på den ordentlig. Denne varianten fra Satake er matt emaljert, noe som gir et utrolig stekeresultat og gjør pannen enkel å bruke og rengjøre. Pannen tåler oppvaskmiddel, ruster ikke, fungerer på alle varmekilder og tåler høye temperaturer.

satake-logo.png

Satake

Helt siden samuraisverdets tid, har de skarpeste knivene kommet fra Japan. I Satakes sortiment finner du Houcho, No Vac, Damaskus, og noen kjøkkenredskaper.

Houcho er en fantastisk kniv med håndtak av magnoliatre. No Vac blir bestandig en testvinner. Hullene og opphøyningene gjør at det som skal skives og hakkes ikke suger seg fast på bladet.

Damaskus smis på samme måte som et samuraisverd. Lag på lag brettes sammen og bankes ut 62 ganger, og skaper knivens karakteristiske årer på bladet. 

Legg i handlekurven
Gå til kassen

Andre kunder kjøpte også:

Vis alt tilbehør
Gå til kassen
Trygghet
Alltid 365 dagers åpent kjøp
Gratis levering ved kjøp over 600 kr. (*gjelder ikke produkter som krever pallfrakt)
Autoriseret verksted
Offisiell forhandler av alle merker