Handlekurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv Vis handlekurv Gå til kassen Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv Vis handlekurv Gå til kassen Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter

 

Salt bakingen

Her har vi samlet produktene som hjelper hjemmebakeren danne magi. Vi
viser også her noen ordentlig deilige, salte oppskrifter - steinsopp-pizza,
potet- og geitostpai og et flettet gulrotsbrød! Bon appétit!

 

OPPSKRIFTER

Pizza à la Steinsopp

Du trenger

  • 1 pizzadeig
  • 300 g avrennet mozzarellaost
  • 200 g parmesanost
  • 4 ferske ekte fiken
  • ca 3 dl tomatsaus
  • Steinsoppkrem (se ingredienser nedenfor)
  • 18 skiver lufttørket skinke
  • fint havsalt
  • nymalt svartpepper
  • olivenolje
  • 1 krukke kjørvel

Steinsoppkrem

  • 300 g fersk eller opptinet steinsopp
  • 2 gule løkar
  • 4 hvitløksklyfter
  • Smør
  • 3 dl kremfløte
  • 1 ss fint havsalt
  • 1 ts nymalt svartpepper

Gjør slik:

Steinsoppkrem

1. Puss soppen om den er fersk og hakk den. Hakk løk og hvitløk och stek i en kasserolle med smør til det at løken er myk. Legg i soppen og stek sirka 5 minutter til. Tilsett fløte, salt og pepper. La koke 20–25 minutter.

2. Miks blandingen til en myk krem. Kok kremen et tak til hvis den føles løs. Kjøl ned. Hell kremen i en sprøytepose om du vil sprøyte krem på pizzaene, ellers går det like fint å legge på kremen med en skje.

Pizza

1. Sett ovnen på 300° eller så høyt det går. Legg en pizzastein på en rist i mitten av ovnen. Form deigbitene til runde pizzabunner.

2. Skjær mozzarellaen i biter, riv parmesanen och skiv fikene. Spre 2 ss tomatsaus på en bunn og legg på sirka 50 g mozzarella. Sprøyte på eller legg på steinsoppkremen med skje.

3. Kontroller at ovnen er varm og slå på grillfunksjonen. Stek pizzaen sirka 5 minutter – den må få ordentlig med farge.

4. Legg på tre skiver skinke og noen fikenskiver. Dryss over parmesan. Ha på salt og pepper. Ringle litt olje på kanten av pizzaen og legg på noen kvister kjørvel. Gjør detsamme med resten av bunnene.

Pai med potet, rosmarin og geitost

6 porsjoner

Du trenger:

Paideig

  • 100 g smør
  • 175 g hvetemel
  • 1 ts salt
  • 25 g reven parmesanost
  • 1 egg

Fylling

  • 200 g potet
  • 1 dl kremfløte
  • Noen kvister rosmarin
  • 100 g geitost
  • 1 knippe gressløk

Ovn 200°

Gjør slik:

  1. Bland sammen smør, mel, salt og parmesan til en smulete deig i en skål. Tilsett egg og arbeid sammen til en deig. La deigen hvile i kjøleskap i 30 minutter.
  2. Kjevle ut deigen på melet bakebord til en rektangel 32x11 cm. Du kan også bruke en rund paiform, 26 cm i diameter.
  3. Legg deigen i paiformen og stikk bunnen med en gaffel. Dekk paiformens kanter med aluminiumfolie, det hindrer kantene fra å skli ned når paien er i ovnen. Stek bunnen i 10 minutter.
  4. Skrell poteten og skiv den i tynne skiver. Kok opp en gryte med vann og blanchere potetskivene i 3 minutter. Hell av vannet. Legg ut potetskivene i paiformen. Hakk rosmarinen og dryss over.
  5. Hell på fløten og dryss geitosten over. Stek paien i 25–30 minutter. Pynt med hakket gressløk.

Tips!

Server skinke og salat til paien. Den smaker bra både kall, lun og nystekt.

Flettet gulrotsbrød

2 stykker

Du trenger:

  • 2 stykker
  • 25 g jest
  • 3 dl vann, 37°
  • 1 1/2 ts salt
  • 100 g fint revne gulrøtter
  • 100 g linfrø
  • 200 g grahamsmel
  • Sirka 325 g hvetemel

Pensling

  • 1 pisket egg

Ovn 200°

Gjør slik:

  1. Rør ut jesten i vannet og bland i salt, gulrøtter, linfrø og grahamsmel. La deigen heve dekket i 15 minutter. Tilsett hvetemel og arbeid deigen. La deigen heve dekket i 1 time.
  2. Flett brødet i følge instruksjoner. La brødene heve dekkede på brett med papir under i 20 minutter. Pensle med lett pisket egg. Stek mitt i ovnen i 20–25 minutter.

Flette brød

  1. Del deigen i 5 biter. Rull ut vær deig til lengder 2 cm i diameter. Samle alle 5 i ene enden. Deres plassering er 1,2,3,4 og 5 fra høyre til venstre. Ta lengde 1 over lengde 2. Deretter lengde 3 over lengde 2. Nå er det lengde 5 som skal over lengde 4. Ta etterpå lengde 3 over lengde 4.
  2. Gjør denne prosess til det at brødet är ferdigflettet. Kan du ikke få til flettingen så søk på nettet etter instruksjonsfilmer. Det er ikke vanskelig når du skjønt greia. 
Legg i handlekurven
Gå til kassen

Andre kunder kjøpte også:

Vis alt tilbehør
Gå til kassen
Trygghet
Alltid 365 dagers åpent kjøp
Gratis levering ved kjøp over 600 kr. (*gjelder ikke produkter som krever pallfrakt)
Autoriseret verksted
Offisiell forhandler av alle merker