Dekk opp til påskebuffet!

 

Shoppe borddekkingen

Flere produkter

Påskeaktiviteter

Nyt påsken med morsomme pusleaktiviteter sammen med familien, fyll hjemmet med fargeglad påskepynt, plukk bjørkeris og mal påskeegg.  
 
Prøv å lage eget påskegodteri å fylle påskeeggene med. La påskeharen gjemme eggene fylt med hjemmelaget marengs, marsipan eller sjokolade. Vi har alt du trenger for å bake hjemme. Kjøp en solid kjøkkenassistent som hjelper deg på kjøkkenet både nå til påske og under resten av årets høytider, og hvis du vedlikeholder den holder den sikkert i generasjoner og mange påskefeiringer fremover.

Påskebuffet med eggstra alt

Glem det vanlige og tradisjonelle. Det trenger ikke å være egg og spekeskinke. Og det må ikke være forrett, hovedrett og dessert. Prøv å dekke opp til en herlig påskebuffet med nye, spennende smaker!
 
Her har vi samlet flere oppskrifter du kan prøve til påske. Du trenger ikke å lage alle. Prøv noen du synes ser spennende ut, behold dine gamle favoritter og legg til nye oppskrifter neste påske. Når man dekker opp til buffet er det morsomt å servere alt på fine fat og skjærebrett. Å dekke med naturen blir ekstra fint til påske. Ta med innslag som påskeris og liljer, det gir en rustikk og herlig følelse rundt bordet. Tør å utfordre og prøve nytt!
 

Gorgonzolatarte

6-8 porsjoner
1 pakke butterdeig
4 egg
2 dl fløte
1 liten bunt timian
Havssalt og nykvernet pepper
1 rødløk
300 gr gorgonzola
1 pære
50 gr valnøtter
 
Ovn 180˚
1 Tin og og trykk ut butterdeigen i en smurt paiform med diameter på ca 24 cm.
 
2 Pisk egg og fløte sammen med timian, salt og pepper. Skrell og hakk rødløken fint og bland den i eggeblandingen. Hell eggeblandingen i formen.

3 Skjær gorgonzolaen i små biter. Skyll og skjær pæret i tynne båter. Fordel gorgonzola og pære i paiformen. Strø over valnøtter.
 
4 Stek paien til den er gylden og eggestanningen har satt seg, det tar cirka 20–25 min. Dekk paien med aluminiumsfolie hvis den blir for mørk før den er ferdig. Avkjøl paien på rist.  
 

Posjerte egg med gratinert asparges

4 porsjoner
2 bunter grønn asparges, 500 gr
100 gr revet parmesan
50 gr smør
Salt, pepper
4 egg
2 l vann
1 dl eddik, 12%
 
Ovn 200°
1 Knekk av den nederste delen på aspargesene og kok dem i 2-3 minutter. Hell av vannet og  skyll dem under kaldt vann.  
 
2 Smør en form med 1 ss smør og legg i aspargesene. Strø over revet parmesanost. Skjær resten av smøret i terninger og fordel det jevnt over. Krydre med salt og pepper.
 
3 Gratineres i ovnen i 10–12 minutter midt i ovnen til osten er smeltet og begynner å få fin farge.  
 
4 Knekk eggene, et av gangen i en kopp. Kok opp vannet med eddik i en traktørpanne.  
 
5 Senk varmen så det bare småkoker. Hell i eggene, et av gangen. Samle eggehviten rundt eggeplommen. De skal posjeres i 3–4 minutter. Ta opp eggene med en hulløse. Skjær eller klipp bort stygge kanter. Legg eggene på de gratinerte aspargesene.
 

Urtefrittata med valnøtter

4 porsjoner
200 gr poteter
1 gul løk
8 egg
2 dl fløte
450 gr frossen bladspinat, opptinet
0,5 bunt finhakket dill
0,5 bunt koriander, grovhakket
2 dl valnøtter, finhakkede
1 ts salt
0,5 tsk svart pepper
1 Skrell og riv poteter og løk grovt. Pisk egg og fløte lett sammen i en stor skål. Klem ut overflødig væske fra poteter, løk og spinat.  
 
2 Ha alt i eggeblandingen og tilsett urter, valnøtter, salt og pepper. 
 
3 Hell blandingen i en smurt ovnsform eller ovnssikker stekepanne og stek den midt i ovnen i ca 30 min.