Nyttårsforsett: Lag mer mat

 
I år er det på tide å lære mange nye matlagingsteknikker og avansere til en ekte kjøkkenninja. Her har vi samlet inn morsomme produkter, noen guider, noen tips og en oppskrift som setter hjemmelaget mat på bordet på mindre enn 20 minutter!

Favoritter

Slow Cooker

Kombiner et aktivt liv med en matlaging som er både sunn, god og laget fra bunnen av, er ikke helt lett hele tiden. Men Slow Cooker gjør det mulig! Kanskje har du lyst til pulled pork eller chili? Det er gode oppskrifter å kaste sammen i en slow cooker. Men det er så mye mer å utforske, det er nesten bare fantasien som setter grenser. Og best av alt? Å lage mat mye mat samtidig er økonomisk, en perfekt løsning for de som ønsker å lage ukens matkasser eller ha en stor familie.

Pastamaskiner

Hvis du har spist fersk pasta, er det vanskelig å gå tilbake til den tørkede pastaen. Med en pastamaskin, er pastaen ferdig på blunk. Mange tror at det er vanskelig og masse arbeid å lage sin egen pasta, men det er morsomt, smidig og kjempedeilig å lage pasta hjemme. Du vet også hva pastaen din inneholder og hva du eventuelt gir til barna dine, venner eller familie.

Sous Vide

For å lage mat, trenger du en sous vide-koker, en vakuumpakker og en stor kasserolle. Du trenger å vakuumpakke maten for å beskytte mot vannet samtidig som du bidrar til å opprettholde den naturlige smaken. Koketiden er litt lengre enn med tradisjonell matlaging, men resultatet er verdt å vente på. Råmaterialet bevarer både næringsstoffer og smaker på en helt annen måte - kjøtt og fisk blir mørere og grønnsaker får en perfekt motstandskraft og beholder sin fine farge.

Bli en ekte kjøkkenninja

Del opp hvert steg i matlagingen og skriv ned trinnene for å få en god oversikt. Når du tilbringer litt ekstra tid på forhånd, vil du legge merke til at du sparer tid for alt i kjøkkenet for å flyte bedre. Kjøkkeninjaens beste tips? Stopp å fitle med mobiltelefonen din, slik at du ikke mister deg selv og kaster bort tiden din. Fokuser på maten, så det blir både bedre og morsommere!
 

Fylt aubergine

2 store auberginer
1 1/2 kopp olivenolje
4 fedd hvitløk
1 stor gul løk
400 g knuste tomater
1 dl couscous
2 ss honning
250 g keso (cottage cheese)
1 ss gressløker
1/2 kopp balsamicoeddik
1 dl basilikum
1 Skjær et rutemønster i snittflaten på hver auberginehalvdel med en skarp kniv. Hell over 1 kopp olivenolje og dryss med finhakket hvitløk. Krydre med salt og pepper og pakk hver halv i aluminiumsfolie. Bake i ovnen i 25 minutter til det er mykt.
 
2 Varm 1/2 kopp olje i en gryte og møllløk til det er mykt. Tilsett knuste tomater og lagkjøtt. Rør i couscous og honning og bland godt. Sett på et lokk og fjern pannen fra varmen. La i 5 minutter og deretter flyte couscousen med en gaffel.
 
3 Bland sammen keso og gressløk. Krydre med salt og pepper.
 
4 Bruk en gaffel og fjern noe av skapet i auberginene. Bland auberginavskrapet med couscousen og rør i balsamicoeddik og basilikum. Krydre med salt og pepper og fordel fyllet  i auberginen. Topp med cottage cheese og virvle over litt olivenolje og topp med basilikum.