Nyttårsforsett: Bli sunnere

 
Vi har alle vært der en gang, når det nye året kommer og du lover deg selv å bli mer sunn og så blir det raskt glemt igjen når hverdagen kommer tilbake. Men fortvil ikke! Her har vi samlet mange tips som gjør det både enklere og morsommere å bli sunnere i hverdagen. Vi er overbevist om at ved hjelp av de riktige produktene, litt inspirasjon som hjelp på startstreken, vil det nye året bli veldig sunt.

Favoritter

Borlottibønner

Kremfarget Borlottibønner med den vakre marmorering er milde og aromatiske bønner med en kremaktig tekstur. Borlottibønner passer godt i gryteretter, supper, grateng og risotto. Du kan også lage bønnemos av dem. Legg dem i bløt over natten og kok dem i ca 40 minutter.

Cannellini

Mellomstore hvite bønner med nøttet smak og myk kremaktig tekstur. De er gode for salater, supper og gryteretter. Bønnene beholder sin form under tilberedningen. Legg dem i bløt over natten og kok dem i ca 40 minutter.

Kikærter

Også kjent som garbanzo-bønner og ligner gulerter, men har en rynket overflate. De er rike på proteiner, mineraler og kostfiber og har en nøttelignende smak. De går ikke i oppløsning ved matlaging, men skal tilberedes godt. Kikærter brukes i gryteretter, salater, supper, paier, hummus og i falafel. Legg dem i bløt over natten og kok dem i 1 time.

Linser

Tilhører erteplante-familien og dyrkes hovedsakelig for deres lentikulære frø. Frøene (linsene) er tilgjengelige som rød, grønn, gul og brun. Linser passer i supper, gryteretter, salat, steker og i vegetariske biffer. Du trenger ikke å bløtlegge linsene, men koker dem direkte i 35-45 minutter.

Hagebønner

Hagebønner er vakre og smakfulle bønner som er spesielt godt egnet til krydrede retter. De er svært vanlige i det Mexikanske kjøkkenet. Hagebønner er tilgjengelige som hvite, svarte eller brune. Passer også godt i gryteretter og salater og også herlig å marinere! Legg dem i bløt over natten og kok dem i ca 40-60 minutter.

Svartøyebønner

Svartøyebønner, sorte bønner, er et spill i USA. De små kremede bønnene med sitt svarende øye kalles også vignettbønner og har en mild nøttet smak og tynt skall. Soak over natten og koke i ca 30-45 minutter.
 

Bananskiver med lime krem

2 modne bananer
4 egg
250 g Keso (Cottage Cheese)
1,5 dl mandelmel
1 kopp kokosflak
2 teskjeer natron
2 krm (kryddermål) salt
Kokosolje
500 g Kesella
2 lime
3/4 dl lønnesirup
Kokoschips
1 Bland bananene. Slå i eggene en om gangen. Rør i Keso. Bland de tørre ingrediensene og bland deretter dem i. La røren svelle i 10 minutter.
 
2 Varm koksolje i stekepanne. Stek dem , ca 1-2 minutter per side.
 
3 Bland kesella, lime skall og lønnesirup.
 
4 Server pannekaker sammen med lime krem, bær og kokoschips.