Godt nyttår 2024! Inviter til nyttårsfest! Bobler i glasset, noe godt på tallerkenene, men glem ikke det som setter
tonen - borddekkingen. Er det noen dag i året man kan unne seg å maksimere borddekkingen, så er det på årets mest
festlige dag! Her deler fotografduoen og influencerne Emma Johansson og Emelie Sundberg sine beste tips til hvordan
du kan skape en ekstra magisk kveld for gjestene dine - tips som er enklere enn du tror.
Nå er tiden inne for å ta frem det fineste serviset og dekke bordet med alle serveringsfatene for å skape en overdådig følelse. Flere tallerkener skaper forventning og en følelse av luksus. Ikke glem å dekke med kniver, gafler og skjeer til både forrett, hovedrett og dessert. Tilføy lys, blomster og andre dekorasjoner. Ved å skape fylde får du en mer luksuriøs atmosfære. Tenk - the more the merrier!
Nøkkelen til en vellykket borddekking er å bestemme seg for et fargeskjema. Velg 2-3 farger som går igjen i for eksempel porselen, blomster eller tekstiler. Husk også at kontraster skaper balanse. Tenk høyt og lavt, matt og blankt, rundt og kantet.
Her er 5 triks som skaper en ekstra magisk kveld for gjestene dine:
Blomster er nesten et must på et festpyntet bord, men har du også opplevd at den fantastiske buketten du har satt sammen, blir flyttet og satt til side fordi gjestene ikke kan se hverandre? Vi har løsningen. Selvfølgelig kan du ha flere lave buketter som ikke forstyrrer synsfeltet, men hvis du vil ta blomsterarrangementet til et nytt nivå, kan du heller lage en blomstersky som du henger over bordet. En blomstersky er lettere å lage enn det ser ut som! Alt du trenger er en rund form laget av hønsenetting, festet til taket med snorer. Deretter plasserer du blomsterstilkene gjennom nettet for å skape en overdådig blomsterkreasjon. Et smart triks er å gå ut i skogen og plukke bregner. De ser flotte ut nå og gir en vakker rustfarget nyanse som passer perfekt til nyttår.
En ting er sikkert, og det er at det vil være behov for is til nyttårsmiddagen. Enten det er til østersene eller for
å kjøle ned champagnen til midnatt! Ta en titt på disse herlige isformene som lager iskuler du kan fylle med frukt
eller spiselige blomster. Frys dem og tryll frem en overraskende wow-faktor når du serverer drinkene!
Å sabrere en champagneflaske med en sabel er ikke så vanskelig som du kanskje tror.
Slik gjør du:
1. Ta av folien. 2. Ta av ståltråd fra korken. 3. Hold flasken i bunnen og sørg for at du har et godt grep.
Plasser deretter sabelen mot midten av flasken, og pass på at den ligger rett mot flaskekroppen. Du skal
treffe den lille glasskanten, altså kanten som er ved flaskens topp. 4. Dra deretter sabelen langs flaskens
hals i en bestemt, men ikke for hard bevegelse. Dra gjennom hele bevegelsen og stopp først når du er
forbi flasken med sabelen. Hell opp, løft glasset og skål!
Har du noen gang lurt på hvordan champagnetårn egentlig fungerer? Vel, hvis det er én dag du bør teste det ut, så er det på nyttårsaften! Her har vi satt sammen et tårn med 9-4-1 champagneglass. Trikset er å stable de nederste glassene i en rad på 3-3-3 og plassere dem så tett som mulig. Legg gjerne glassene på et brett med litt kant for å unngå eventuelt søl. Og hvis du vil gi gjestene en ekstra overraskelse når klokken slår tolv, må du sjekke ut det neste tipset!