Handlekurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv Vis handlekurv Gå til kassen Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv Vis handlekurv Gå til kassen Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter

 

 

En matreise gjennom Asia

Følg med på en spennende mat reise gjennom Asia. 
Vi viser deg alt fra spennende Pho bo til varme smaksopplevelser fra Balis kaffeplantasjer og sterke retter fra det indiske kjøkken. 
Vi har samlet noen oppskrifter så du kan få opplevelsen av Asia hjemme i ditt eget kjøkken. Følg med!

 

 

 INSPIRASJON

 

Syltede og sprø råvarer

Tsukemono, uttales Skey-moh-moh er japansk og betyr innlagte saker. De fleste vet hva sushi, sashimi og yakitori betyr, nå er det på tide å legge ett nytt ord på minnet. Det er en stor trend med syltede og fermenterede grønnsaker som virkelig gir karakter i det spennende japanske kjøkkenet.
 
Tsukemono bygger på urgamle japanske konserveringteknikker, som gir råvarene en god smak og aroma, en spennende tekstur og lengre holdbarhet, samtidig som at næringsverdiene og nyttepotensialet beholdes. Tsukemono omfatter nesten alle typer grønnsaker, frukt, tang, fisk, skalldyr samt spiselige blomster. Det sies at det finnes ca 4000 ulike typer av Tsukemono i Japan. Om en sammenligner det med oste-nasjonen Frankrike, så kan de kun tilby ca 400 forskjellige typer ost. Spennende eller hva?

 

 

 

Lær deg å lage Pho bo

Vietnamesisk Pho bo er nudler med biff i en smakfull og kraftig kjøttkraft. Den serveres i dype skåler med nudler i bunnen, toppet med løvtynne skiver av biffkjøtt eller kylling. Å spise Pho er like mye et rituale som en smaksopplevelse. Først rører du rundt i toppen, så fyller du den dype skjeen med nudler, kjøtt, garnityr og kjøttkraft. Det gir en eksplosjon av smaker fra friske grønnsaker og en kjøttkraft som er kokt til perfeksjon, med tynne skiver av biff som den store finalen.

 

Pho bo

 

 

 

1. Skyll kjøttbein, ribbe, oksehale og oksebryst i kaldt vann, plasser dem i en stor gryte med kokende vann. La det koke opp, hell av vannet og skyll i kaldt vann på nytt.
 
2. Varm opp en stekepanne, stek løk og ingefær til det får en gyllen farge, 5-7 minutter.
 
3. Rist krydderne i 5 minutter, legg dem i ett stykke stoff og bind det sammen
 
4. Kok opp 7,5 liter vann og tilføy ben, bryststykke, løk og ingefær, krydre med sukker og 2 ts salt. La det koke opp, og kok videre på middels varme, fjern skummet fra toppen. Ta ut bryststykket etter 1 time og la den kjøle ned. Kok i 2,5-3 timer, tilsett krydderet og la det trekke i en time.
 
5. Ta opp kjøttet, og ribben la det kjøle ned. Kjøl ned kjøttkraften i vannbad. Skjer bryststykket i tynne skiver. Grav ut margen fra benene og skjer oksehalen i mindre biter.
 
6. Sil kjøttkraften og kok opp 6 liter, frys ned resten med ingefær og krydderposen. Tilsett fiskesaus og slapp av til det er på tide å servere.
 
7. Strimle løvbiffen og det grønne på vårløken, det hvite på vårløken kuttes i tynne strimler.
 
8. Legg bønnespirer, urter, lime, sitron og snittet chili på et fat. Fordel nudlene i skålene, toppes med kjøtt, vårløk, sølvløk og koriander. Hell over kokende kjøttkraft og rør rundt. Serveres med resten av kjøttet, spirer, vårløk, lime, sitron, chili og sausene. 
 
 
 

 

 

 

 

 

Kaffe og te fra Bali

Om du er i Bali og vil oppleve smaksensasjoner er det små, men dessverre turistaktige kaffeplantasjer du kan besøke for å prøvesmake kaffe og te fra Bali. Et godt tips er sitrongress te, sterk rød ingefær te, balinesisk kaffe og en søtere kokoskaffe. Dette er virkelig aromaer og smaker du ikke vil oppleve andre plasser i verden.
 
En annen kraftig te er balinesisk mangostan te, den er søt på lik linje med jordbær te. Tepulveret er laget av mangostanfrukten som er ca like stor som en klementin. Skallet er brunlilla og fruktkjøttet er hvitt. Balineserene mener at denne frukten forebygger alderdom, depresjon og ulike utslett. Ganske enkelt en superfrukt. 

 

 

OPPSKRIFT

 

 

Indisk gulrotsuppe

2 ss kokosolje
2 rødløk
3 hvitløkfedd
4 stenger stangselleri
1 eple
2 ts gurkemeie
15 g frisk ingefær
2 ts spiskummen
1 ts sterk karri
1 ss garam masala
4 kardemommefrø
1 kanelstang
4 tørkede limeblader
400 g hakkede tomater
ca 10 dl kjøttkraft fra terning
100 g røde linser
1 dl kokosmelk
Limesaft
Salt
 
Fremgangsmåte:
1. Skrell og hakk løken. Skrell og riv hvitløken. Skjer stangselleri i små terninger. Skrell og kutt eplet i terninger.
 
2. Varm opp kokosoljen i en gryte. Fres løk, hvitløk, selleri og eple i oljen. Tilsett gurkemeie, raspet ingefær, spiskummen, karri og garam masala. Rør rundt og tilsett kardemomme, kanel, limeblad, hakkede tomater og kjøttkraft. La suppen koke på middels varme i en time.
 
3. Tilsett linser og kokosmelk, la suppen koke videre i 45 minutter. Smak til med limesaft og salt. Ta ut kardemomme, kanel og limebladene innen servering. Pyntes med koriander.

  

 

 

Thairuller med chili
 
1 løk
2 hvitløkfedd
3 gulrøtter
1/4 spisskål
1 ss rapsolje
1 ss grønn karripasta
200 g kjøttdeig, kalv og svinefarse
125 g pillede reker
2 ss søt chilisaus
Saft av 1 lime
Salt, pepper
12 st filodeig
Rapsolje til steking

  

 

 

 

Misolax

600 g laksefilet, uten skinn
1 dl hvit misopasta
4 ts japansk soya
2 ts flytende honning
1 ss fin raspet frisk ingefær
Stekt pak choy
4 pak choy
Olje til steking
Chiliflak
Salt
Limesyltede spirer
2 dl alfalfaspirer
Friskpresset juice fra 1 lime
Salt

 

Fremgangsmåte:
1 Sett ovnen på 150 grader.
 
2 bland misopasta, soya, honning og ingefær til en løs masse. Smør inn laksefileten og plasser den i en ildfast form. Stek laksen i ovnen til kjernetemperaturen er 40 grader, da har proteinet stoppet og fisken ser halvrå ut men oppleves som saftig. Eller stek laksen til 50 grader eller mer om du foretrekker den mer tradisjonell.
 
3 Ta den fisken ut av ovnen og la den hvile til den skal serveres. 
 
4 Varm opp en stekepanne med litt olje og fres pak choyen raskt så den får farge og er stekt på utsiden men fortsatt sprø på innsiden. Bruk chiliflak og salt etter smak. Legg pak choy over laksen i  formen.
 
5 Bland spirene med limejuicen og smak til med salt (dette gjøres rett før servering). Server spirene med laksen og pak choyen.

 

 

 

Legg i handlekurven
Gå til kassen

Andre kunder kjøpte også:

Vis alt tilbehør
Gå til kassen
Trygghet
Alltid 365 dagers åpent kjøp
Gratis levering ved kjøp over 600 kr. (*gjelder ikke produkter som krever pallfrakt)
Autoriseret verksted
Offisiell forhandler av alle merker