Bagaren och Kocken AB

Vanilla fudge

 
 
 
Hei skjønne lesere!
 
Ja, nå er det snart julaften, så nå er virkelig nedtellingen i gang.
 
Dagens fristelse er vaniljefudge, man kan ikke ha jul uten fudge…  Denne smaker masse vanilje og er ganske så søt, men i juletider kan vi vel spise litt ekstra søtsaker.
 
Den er også super å gi bort i julegave, vet det er mange som setter pris på å få hjemmelaget vaniljefudge.
 
Vanilla fudge:
 
675 gram ekstra fint hvitt sukker*
100 gram smør
2 ss corn syrup
250 ml kremfløte
1 dl kondensert søt melk
2 vaniljestenger
50 gram hvit sjokolade
 
 
* Jeg bruker ekstra fint hvitt sukker siden dette smelter lettere og det er mindre sjanse for å få en litt grynete fudge. Har du ikke ekstra fint sukker så bare bruk vanlig sukker, bare husk å rør ekstra godt.
 
Ha alle ingrediensene bortsett fra hvit sjokolade i en kjele. Varm det opp over svak varme til sukkeret løser seg opp, ca. 10–15 minutter.

Foto: Manuela Kjeilen (Passionforbaking.com)
Foto: Manuela Kjeilen (Passionforbaking.com)

Skru opp varmen til det høyeste og kok karamellen til den får en fin og gylden farge. Rør kontinuerlig. Karamellen skal nå 120 C på sukkertermometeret.
 
Foto: Manuela Kjeilen (Passionforbaking.com)
 
Ta kjelen av komfyren og ha fudgen over i mikserbollen. Pisk dette på lav hastighet noen minutter.
Foto: Manuela Kjeilen (Passionforbaking.com)
 
Etter 2 minutter tilsettes ca 50 g hvit sjokolade, pisk det sakte opp til blandingen er passe tykk.
Foto: Manuela Kjeilen (Passionforbaking.com)

Hell alt over i en liten langpanne dekket med bakepapir og press fudgen ned i formen.
 
La den avkjøles litt og dekk til med plastfolie, sett den deretter i kjøleskapet i noen timer.
Foto: Manuela Kjeilen (Passionforbaking.com)
Foto: Manuela Kjeilen (Passionforbaking.com)

Skjær opp i passe biter og nyt!
 
Vanilla fudge kan du oppbevare flere uker i et glass eller en boks i kjøleskapet.
Foto: Manuela Kjeilen (Passionforbaking.com)
 
Det var det hele, ønsker dere en fantastisk dag videre.
 
Varme klemmer fra meg til deg.
Foto: Manuela Kjeilen (Passionforbaking.com)