Bagaren och Kocken AB

Lemon Meringue Pie


 

Paibunn:
 
150 gram usaltet smør
1/4 ts salt
100 gram melis
1 stort egg
250 gram mel
1 ts vaniljesukker eller vaniljeekstrakt
 
 
Lemon custard
(nok til en 20 cm paiform, doble oppskriften om du lager en 28 cm stor pai)
 
finrevet skall fra 2 sitroner
130 ml juice fra cirka 3-4 sitroner
150 gram sukker
3 store egg
2 gelatinblader (dr.Oetker)
150 gram usaltet smør
Frosting
 
 
7 eggehviter
5 dl sukker
1 vaniljestang eller vaniljeekstrakt
evt. noen dråper konditorfarge


Foto: Manuela Kjeilen (Passionforbaking.com)

 

paibunn

Foto: Manuela Kjeilen (Passionforbaking.com)


Bland sammen alle ingrediensene til bunnen i en kjøkkenmaskin, eller bland det sammen for hånd. Bruk helst kaldt smør og ikke jobb for mye med deigen.

Pakk deigen inn i plastfolie og sett den kaldt i minst en time.

Etter en time kjevles deigen ut, ganske så tynn.

Press den godt ned i paiformen, stikk med en gaffel ned i bunnen. 

Foto: Manuela Kjeilen (Passionforbaking.com)

Legg bakepapir over og fyll den evt med pie-steiner eller tørkede bønner.

Stek det hele på 190 grader i cirka 20 minutter, etter 20 minutter fjern steinene og stek i 10 minutter til.

Avkjølt helt.

Lemon Custard

Foto: Manuela Kjeilen (Passionforbaking.com)

Hell sukker, sitronskall, sitronjuice og egg i en kjele, varm det opp på lav varme mens du hele tiden rører i det.

Legg gelantinbladene i kaldt vann i noen minutter. Når røren begynner å tykne så klem vannet ut av gelantinbladene og tilsett det i røren.

Rør godt i det slik at det blir oppløst, hell røren så i en blender (eller bruk stavmixer).

Avkjøl den noen minutter for du tilsetter smør, kjør så blenderen noen minutter slik at den er helt smooth.

Foto: Manuela Kjeilen (Passionforbaking.com)

Dette er så godt.

Hell det i den avkjølte paiormen og sett kaldt noen timer .

Vanilla Bean Frosting

Foto: Manuela Kjeilen (Passionforbaking.com)

 

Ha alle ingredienser i en stor bolle.

Kok opp vann i en kjele. Sett bollen over det kokende vannet.

Visp for hand i ca. 4 minutter, eller til sukkeret er oppløst.

 Hell røren i en mikserbolle og miks i ca. 7 minutter til bollen ikke lenger føles varm.

Ønsker du fin pastellfarge, kan du tilsette en dråpe eller to med konditorfarge og mikse videre i ca. 1 minutt. 

Foto: Manuela Kjeilen (Passionforbaking.com)


Jeg gikk rundt fra midten helt ut til kanten, brukte da en sprøytepose med en stor åpen stjernetipp.

Så lagde jeg noen roser med en 1M tipp, bare noen steder.

Foto: Manuela Kjeilen (Passionforbaking.com)

Gikk så over med en brenner for å få den kjente Lemon pie meringue-looken.

Foto: Manuela Kjeilen (Passionforbaking.com)
 

Smaken er himmelsk god!

Håper du ble fristet å lage denne paien.

Om du av en eller annen grunn ikke spiser noe med gelantin i så lag den da med lemon curd, du får ikke en så stiv custard, men smaken er nok like god.