Bagaren och Kocken AB

Caramel Crunch Candy

 
 
 
Disse deilige Caramel Crunch Candy er av de beste godteri jeg vet, for hver bit du tar sier det “crunch”, og i midten er det en deilig hjemmelaget fudge karamell dekket med sjokolade, så dekket med crispy rice cereal og så dyppet i deilig sjokolade igjen.
 
Dette er rett og slett mitt drømmegodteri, perfekt til juletider og perfekt til å overraske dine venner med. Og best av alt: det er superenkelt og lage.

Foto: Manuela Kjeilen (Passionforbaking.com)
 
Begynn først med og lage en superdeilig karamell fudge.
Foto: Manuela Kjeilen (Passionforbaking.com)
 
Karamell Fudge
 
675 g sukker
237 g kremfløte
55 g smør
2 ss flytende glukose
En klype salt
 
Varm opp en panne over sterk varme og ha i 225 g sukker. Skru ned varmen til middels og rør om til du ser at sukkeret har en fin karamellfarge.
Foto: Manuela Kjeilen (Passionforbaking.com)
 
Tilsett fløten og resten av sukkeret og fortsett omrøring.
Foto: Manuela Kjeilen (Passionforbaking.com)
 
Tilsett smør, glukose og salt og rør kontinuerlig inntil temperaturen når 110 °C.
Foto: Manuela Kjeilen (Passionforbaking.com)
Foto: Manuela Kjeilen (Passionforbaking.com)
 
Hell røren i en mikserbolle og miks det på middels hastighet til den begynner å stivne og miste glans.
Foto: Manuela Kjeilen (Passionforbaking.com)
Foto: Manuela Kjeilen (Passionforbaking.com)
 
Hell det så i en smurt, firkantet form og la karamellen avkjøles i kjøleskapet i 2 timer.
Foto: Manuela Kjeilen (Passionforbaking.com)
 
Skjær opp i fine terninger og pakk hver karamell inn smurt bakepapir.
Foto: Manuela Kjeilen (Passionforbaking.com)

Foto: Manuela Kjeilen (Passionforbaking.com)
 

Nå til laging av Caramel Crunch Candy.
 
For å lage Caramel Crunch Candy trenger du følgende:
 
Karamell fudge skåret i fine firkanter (hvor mange er opp til deg)
Crispy rice cereal
Mørk sjokolade (overtrekkssjokolade)
Legg karamell som du har pakket i papir 10 minutter i fryseren.
Foto: Manuela Kjeilen (Passionforbaking.com)
 
Smelt deilig mørk sjokolade over et vannbad eller i mikroovnen.
 
Ta karamellen ut av fryseren, fjern papiret og dypp hver karamell i den deilige smeltende sjokoladen. La det renne godt av.
Foto: Manuela Kjeilen (Passionforbaking.com)
 
Rull karamellene så gjennom crispy rice cereal, legg dem på et smurt bakepapir. La dem ligge og stivne i cirka 10 minutter.
Foto: Manuela Kjeilen (Passionforbaking.com)
 
Dypp dem så i sjokolade igjen, og legg dem på et smurt bakepapir.
 
La dem ligge til sjokoladen er helt tørr.
Foto: Manuela Kjeilen (Passionforbaking.com)
 
Disse godteriene kan du oppbevare i en tett boks i kjøleskapet opptil en måned.
Foto: Manuela Kjeilen (Passionforbaking.com)
 
Ta dem ut av kjøleskapet en stund før de skal serveres, slik at de når romtemperatur først.
 
Disse runde, søte Merry Christmas-lappene og skriveark er laget av Tornerose Design, fantastisk flink dame.
 
Jeg håper dere ble fristet, ønsker dere alle en fantastisk dag videre.
 
Varme klemmer fra meg til deg.