Bagaren och Kocken AB

Brownie & Oreo Ice Cream Cake

En kjempegod oppskrift på en iskremkake som passer perfekt til helgen. Kaken består av en deilig browniebunn med  Oreo iskrem, og den er toppet med hjemmelaget karamell… what’s not to love?

 
 

Browniebunn:
 
240 gram mørk sjokolade (70% kakao)
120 gram smør
4 egg, romtempererte
350 gram sukker
60 gram mel
20 gram kakao
1/4 ts salt
100 gram hakket sjokolade (70 % kakao), kan utelates

Oreo ice cream:
 
1 boks søt kondensert melk
5 dl kremfløte
1 pakke med Oreos, knust eller brukket opp i mindre biter
 
 
Topping:
 
karamellsaus, du finner oppskriften her
 

Foto: Manuela Kjeilen (Passionforbaking.com)

Begynn med å lage browniebunnen.

Ta fram egg og en rund form, ca. 26-28 cm i diameter.

Smelt sjokolade og smør over et vannbad. 

Foto: Manuela Kjeilen (Passionforbaking.com)

Ha egg og sukker i en annen bolle og pisk dette lett sammen for hånd.

Hell den sammenvispede egg- og sukkerblandingen over i sjokoladeblandingen, og rør det lett sammen. Ikke rør mer enn nødvendig, bare til du ser at alt er blandet.

Foto: Manuela Kjeilen (Passionforbaking.com)

Sikt i mel og kakao, og vend det forsiktig inn. Vend så lite som mulig, bare til det tørre er blandet inn.

Tilsett evt. hakket sjokolade om ønskelig.

Hell det over i formen og stek det på 175˚C i ca. 30 minutter, ikke mer. Avkjøl helt.

Foto: Manuela Kjeilen (Passionforbaking.com)

Mens browniebunnen avkjøles lager du iskremen. Hell søt kondensert melk i en mikserbolle.

Hell også i kremfløten. Visp til blandingen blir luftig, ca. 4-5 minutter.

Foto: Manuela Kjeilen (Passionforbaking.com)

Hell i knuste Oreos.

Bland det godt sammen.

Hell iskremblandingen over browniebunnen og sett formen i fryseren i minst 5 timer.

karamellsaus

225 g sukker
65 ml vann
85 ml kremfløte (*250 ml for en mer flytende karamellsaus)
1 ts vaniljeekstrakt
70 g usaltet smør

 

Foto: Manuela Kjeilen (Passionforbaking.com)

Hell vann og sukker i en kjele, la den stå på komfyren på middels varme og rør til du ser at sukkeret er oppløst.

Skru opp varmen til det høyeste. Nå må du ikke røre mer i det.

Ta kjelen av platen når du ser at blandingen har fått en fin karamellfarge.

Tilsett kremfløte, pass på her, det kan boble og bruse opp når du heller i fløten. (*Tilsett 250 ml istedet for 85 ml kremfløte dersom du ønsker en mer flytende karamellsaus.)

Tilsett vaniljeekstrakt, etterfulgt av smør. Sett kjelen tilbake på kokeplaten og rør til smøret er helt smeltet og blandingen ikke lenger bruser opp.

Avkjøl karamellsausen litt før du heller den i et glass.