Bagaren och Kocken AB

Baked Lemon Cheesecake

Nå under sommerhalvåret blir det mer populært med sitronkaker, så i dag deler jeg min favorittostekake med dere, nemlig Baked lemon cheesecake.

Den er fantastisk god, og i tillegg er den så lett å lage at du garantert kommer til å lykkes.


 
Foto: Manuela Kjeilen (Passionforbaking.com)
Bunnen:
70 gram smeltet smør
115 gram Vanilla wafers, finmalt
3 ts. sukker

Cheesecake:
900 g Philadelphia kremost
285 g sukker
Finrevet skall fra 2 sitroner
4 egg
Juice fra 2 sitroner
2 dl lettrømme
evt frøene fra 1/2 vaniljestang (valgfritt)
 
Forvarm ovnen til 180˚C.
 

Topping

Begynn med bunnen først.
 
Ha vanilla wafers i en blender eller pose og knus dem til de er finmalte.
 
Bland de knuste kjeksene med smeltet smør og sukker, du kan selvsagt bruke andre kjeks du liker, men her brukte jeg Vanilla wafers.
 
Spray en rund springform med fett, du kan bruke en form fra 20 cm opp til 28 cm, bare husk at kaken blir høyere jo mindre formen er.
 
Press kjekssmulene godt ned i formen og litt opp langs kanten (cirka 1 cm).
 
Stek bunnen i 15 minutter, avkjøl helt og senk temperaturen i ovnen til 100 ˚C.

Foto: Manuela Kjeilen (Passionforbaking.com)

Begynn så med cheesecake-fyllet:

Alle ingredienser bør holde romtemperatur.
Ha kremost, sukker og revet sitronskall i en mikserbolle og miks det fluffy. cirka 3-4 minutter.

Jeg tilsetter frøene fra 1/2 vaniljestang, men dette kan utelates.

Foto: Manuela Kjeilen (Passionforbaking.com)

Stopp maskinen og tilsett et egg om gangen, ikke miks mer enn høyst nødvendig for at eggene blandes godt inn.

Det er viktig å ikke mikse for mye her hvis man skal få et godt resultat.

Når alle eggene er blandet inn, tilsett sitronsaft og lettrømme og bland det godt med en slikkepott. 

Hell blandingen over  i formen og stek den i cirka 3 timer på 100 grader.

3 timer på 100 grader gjør at denne ostekaken blir supergod, i tillegg holder den formen og man unngår at overflaten sprekker.

La kaken avkjøles i 15 minutter. Ta så en kniv og gå rundt kanten slik at kaken løsner fra formen, gjør du ikke dette kan den sprekke i midten når du åpner springformen.

Så trenger Lemon curd, oppskriften finner du her. Bre den utover den avkjølte ostekaken og sett den kaldt i minst 8 timer. 

Foto: Manuela Kjeilen (Passionforbaking.com)
Dagen etter når du skal servere kaken lages marshmallow fluff, oppskriften finner du her.

Foto: Manuela Kjeilen (Passionforbaking.com)

Voilà – Baked Lemon Cheesecake, min absolutte favoritt når det gjelder Cheesecake.

Test den du også, kanskje blir det din favoritt?