Almond & Daim Ice-Cream Cake

Jeg har laget og spist mange kaker  mange kaker i mitt liv, men når folk spør hva min favorittkake er, så er det denne iskrem kake med mandel bunn og deilig Daim iskrem med litt kaffesmak, som kommer først på tanken min.
Det er bare den beste kaken jeg vet helt siden barndommen og den går jeg aldri lei, og her hjemme er det den kaken som jeg alltid blir spurt om å lage til bursdager og andre spesielle dager.
Her er oppskriften og fremgangsmåten, enjoy!

 

Foto: Manuela Kjeilen (Passionforbaking.com)
Mandelbunn:
 
375 g malte mandler
6 eggehviter
200 g melis
1/4 ts. cream of tartar eller 1 ts. sitronsaft
1 ts. vaniljeekstrakt
Sett oven på 175 ˚C.
 
Pisk eggehviter sammen med cream of tartar, i ett minutt på middels hastighet. Tilsett så melis litt om gangen. Pisk til det blir en fin marengs, tilsett 1 ts. vaniljeekstrakt. Vend malte mandler inn i marengsrøren. Hell det i en 28 cm stor rund form og stek i ca 25-30 minutter. La kaken hvile og bli helt avkjølt før du heller iskrem i den.

Foto: Manuela Kjeilen (Passionforbaking.com)
Daim Iskrem
 
4 eggeplommer
2 egg
250 g melis
1 ts. sterk kaffe
1 ts. vaniljeekstrakt
5 dl pisket kremfløte
150-200 g Daim
 
Begynn med å finmale Daim godteri. Pisk eggeplommer og egg sammen med melis, kaffe og vanilje til det er blir en fin eggedosis. Vend i pisket kremfløte med en slikkepott. Hell i Daim godteri, men hold litt til siden for toppen.
 
Vend det forsiktig i. Hell det over bunnen i formen. Strø over knust Daim. Sett den i fryseren i minst 5-8 timer eller over natten. Like for servering ta den ut av formen, jeg har en som har en løs bunn, setter den bare på en kopp og trekker formen nedover.
 
Har jeg sagt dette er min favorittiskrem?
 
Håper det blir din også.

Foto: Manuela Kjeilen (Passionforbaking.com)