Mac

The MAC Corporation ble grunnlagt i 1964 av Tatsuo Kobayashi fra Seki i Japan. Familiefirmaet er kjent for sin produksjon av verdens skarpeste kniv; MAC-kniven. Kobayashi brukte barberbladet som modell til kniven sin, som er tynn, fleksibel og skarp. Navnet MAC står for Molybdenum Alloy Carbon, som er materialet knivbladet lages av. Kniven er smidd, og har et hardere stål enn de fleste kniver - noe som gjør at kniven holder seg skarp lengre. 

MAC-kniven produseres i Japan, og er en kombinasjon av vesterlandsk design og japansk knivhåndverk. MAC-knivene slipes for hånd med 10 til 15 graders slipevinkel av profesjonelle japanske smeder fra Seki-området i Japan; et område med 700 års knivproduksjon bak seg. Ettersom de sylskarpe knivene har en hardhet mellom 58 og 60 grader Rockwell C, kan de lett slipes for å få tilbake sin karakteristiske "MAC-egg".

Hver eneste kniv er barberbladskarp og velbalansert med et komfortabelt håndtak. Takket være det ergonomiske designet og knivens letthet blir skjærearbeidet mindre kjedelig. Det tynne knivbladet holder høy standard, og skjærer uhindret igjennom nesten hva som helst, uten å sette seg fast eller ødelegge skiven. MAC produserer en mengde forskjellige kniver av høy kvalitet til alle tenkelige kjøkkengjøremål.