Handlekurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv Vis handlekurv Gå til kassen Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv Vis handlekurv Gå til kassen Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter

TRE SERIER Å KJENNE TIL

Lodge Classic - God pris, en god serie å starte med

Nybegynner - Serien Lodge Classic er for de som føler seg relativt fersk i bruken av støpejernspanner

Hvilke støpejernsprodukter anbefaler de ansatte på Lodge? Les videre – her er tre kjøkkenfavoritter du kommer til å elske lenge. For de som jobber på Lodges hovedkontor, er det bare en rask spasertur unna South Pittsburg Factory Store. Det betyr at de enkelt kan kjøpe med seg og teste alt fra Lodge-serien som de er nysgjerrige på å prøve. Da de ansatte ble spurt om sine Lodge-kjøp, viste det seg, ikke helt overraskende, at det var en velprøvd klassiker som viste seg å være det ultimate «must-have» på kjøkkenet.

UTFORSKE LODGE CLASSIC

Chef collection - For de som har erfaring med støpejernspanner

Erfaren - En kokkinspirert serie med kokekar i støpejern. Her smelter Lodges mangeårige erfaring
med moderne design – alt for å forbedre din matlagingsopplevelse i hverdagen.

Få flotte grillmerker - uten grill

Du trenger ikke å fyre opp grillen for å få lekre grillmerker, alt du trenger er en grillpanne. I månedens oppskrift bruker vi Chef Collections vendbare grillpanne. Den blir raskt en favoritt når du vil lage en bestemt type mat, men været ikke vil samarbeide. Stekepannen har opphøyde grillkanter som bruner maten akkurat som grillristen på utegrillen.

Ikke overstek og bruk riktig olje

Husk at du ikke trenger å skru opp varmen bare fordi du vil ha grillsmak på komfyren. Støpejern holder godt på varmen. Så lenge du har latt pannen forvarme, får du en perfekt stekeflate hver gang. Hvis pannen blir for varm, kan maten sette seg fast, og det kan gjøre matlagingen vanskelig. Alle kokeplater er forskjellige, men et sted mellom middels og høy varme er som regel nok for de fleste støpejernspanner. Og ikke glem å smøre overflaten med en olje som har et høyt røykpunkt. Rapsolje er en slik olje, den skal tåle varme og bør ikke utløse brannalarmen.

UTFORSKE CHEF COLLECTION

Blacklock – Premiumkolleksjon med mange fordeler

Proffs - Møt Blacklock, Lodges førsteklasses utvalg av kokekar i støpejern

I 2019 introduserte Lodge sin Blacklock-serie. Blacklock er et resultat av flere års forskning for å produsere et produkt som løser noen av de vanligste problemene vi møter ved bruk av kokekar i støpejern. Slik har Lodge gått frem, vi tar det steg for steg:

1. Tynnstøping for å skape lett støpejern.

Blacklock har en vektreduksjon på opptil 25% og har fått en ny utforming som gjør den enkel å løfte, bære og håndtere.

2. Smart design for økt komfort

Håndtakene på Blacklock-produktene er designet med et stilig V-snitt i midten av håndtaket, noe som reduserer mengden jern i håndtaket slik at luften kan strømme og holde det kjøligere lenger. Hjelpehåndtakene og grytene med dobbelt håndtak i Blacklock-serien er alle hevet for å gi mer plass til hånden. Noe som også gir god kontroll.

3. Trippelinnbrenning™ for en naturlig nonstick-funksjon

Med Blacklock har de brent inn, ikke bare én, men tre ganger, hver del slik at pannene får naturlige nonstick-egenskaper, eksepsjonell smak og forenklet rengjøring. 

UTFORSKE BLACKLOCK

DIN BEGYNNERGUIDE TIL BRUK AV STØPEJERN

Vi vet – noen ganger får støpejern et dårlig rykte for å være komplisert. Alle har en mening om den
"riktige måten" å ta vare på stekepannen sin og det kan føles overveldende når du er "ny". Men vi tror det
er mange måter å få støpejern til å fungere for deg. Følg noen av våre beste tips, og du vil mestre kunsten
å lage mat i støpejern på kort tid.

Innbrenningen

Lodges kjøkkenredskap er innbrent og klar til bruk. I støperiet deres legger de et lag med soyabasert vegetabilsk olje på kokekaret og baker det ved høy temperatur.

Matlagingen

Du kan bruke støpejern på hvilken som helst varmekilde. Men uansett hvor du lager mat, vil støpejern varmes opp annerledes enn din vanlige nonstick-panne - og det er en god ting. En vanlig feil? Tilberedning ved for høy temperatur. Støpejern holder på varmen som ingen andre kokekar, så du trenger ikke skru opp temperaturen for å steke det perfekte egget eller for å steke biffen. Alle har forskjellige koketopper, men vi anbefaler å starte med middels varme og jobbe deg opp derfra. Vær tålmodig, ta deg tid til å forvarme redskapet ditt, enten det er en stekepanne, grillpanne eller gryte, og ikke vær redd for å justere temperaturen under tilberedningsprosessen.

Vedlikehold

Slik tar du vare på dine støpejernspanner i tre steg.

  • Steg 1 - Vask: Vask kokekarene i støpejern for hånd. Du kan bruke en liten mengde såpe. Bruk eventuelt en panneskrape for fastsittende mat. For matrester som sitter veldig hardt, kan du koke litt vann i 3-5 minutter og deretter bruke skrapen når pannen er avkjølt.
  • Steg 2 - Tørk: Tørk umiddelbart og grundig med en lofri klut eller med tørkepapir. Hvis du ser noen svarte rester på håndkleet, er dette helt normalt og er bare på grunn av krydderet.
  • Steg 3 – Olje inn: Gni et veldig tynt lag med matolje eller krydderspray på overflaten av pannen. Bruk tørkepapir til å tørke av overflaten til det ikke lenger er igjen olje.

OPPSKRIFT REKETACO

Deilig reketaco

Nivå: Nybegynner
Forberedelsestid: 10 minutter
Tilberedningstid: 25 minutter
Porsjoner: 4-6

Tacofyll

  • 650-700 g kjempereker/scampi, skrellet og renset
  • 2 ss majones
  • 1 ss av favorittfiskkrydderet ditt
  • 1 avokado, skivet
  • 8 tacolefser
  • Hakket koriander
  • ca. 1 dl pico de gallo

Aioli

  • ½ dl majones
  • 1 ss olivenolje
  • 1 ts sennep
  • ¼ avokado i terninger
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 ts limejuice
  • 1/2 ts av ditt favoritt all-round fiskekrydder

Gjør slik

  1. Tørk rekene med tørkepapir. Bland med majones og fiskekrydder. Dekk til og avkjøl i kjøleskap til det er på tide å grille dem.
  2. Tilbered aioli: Tilsett majones, sennep, olivenolje, avokado i terninger, hvitløk, limejuice og salt med en visp eller stavmikser. Miks til blandingen er jevn og har en jevn farge.
  3. Når rekene er marinert, forbereder du dem til grilling med to spyd. Tre ett spyd gjennom rekene nær halen og et annet gjennom den fetere delen av reken.
  4. Forvarm en dobbel-brenner grillpanne med grillribbe vendt opp og på middels varme, ca 5 minutter. Olje grillpannen rett før du tilsetter rekene. Stek rekene i 2-3 minutter på hver side. Sørg for at rekene får full kontakt med de varme støpejernsgrillristene.
  5. Mens rekene steker i grillpannen, kan du olje avokadoen og strø litt salt over. Grill i ett minutt og fjern fra varmen.
  6. Fjern rekene fra grillpannen og ta av spydene. Pakk tacolefsene inn i aluminiumsfolie og varm dem på grillpannen.
  7. Topp tacoen med pico, grillet avokado, reker og aioli, og pynt deretter med koriander og jalapeño (hvis ønskelig).

PRODUKSJON I 125 ÅR

Et støperi som bryr seg om sitt fotavtrykk:

"Hos Lodge tar vi vårt miljøansvar på største alvor. Vi er dypt forankret i South Pittsburg, Tennessee, der selskapet
vårt ble født og der vi fortsatt holder til. Ved å handle i miljøets og nabolagets interesse beskytter vi røttene våre og
investerer i fremtiden. Som en femte generasjons familieeid bedrift er vi opptatt av å gjøre det som er riktig for
våre ansatte og lokalsamfunnet."

Lodge bruker skrapmetall  

De blander råjern, resirkulert stål, legeringer og støpegods fra støperiet vårt for å lage det smeltede jernet som kokekarene deres er laget av. Ved å bruke resirkulert stål og kasserte støpegods holder de materialene unna søppelfyllinger. I 2021 kjøpte Lodge 9 076 tonn resirkulert stål, og smeltet om 33 370 tonn defekte støpegods, slik at materialet kan brukes i flere generasjoner.

 

Gjenbruk om og om igjen

Sand er en stor del av produksjonsprosessen. I 1996 samarbeidet de med Tennessee Department of Environment and Conservation's Division of Solid Waste for å utvikle en policy for gjenbruk av ikke-farlig støpesand. Siden den gang har de gjenbrukt brukt sand til byggeprosjekter på deres campus og i lokalsamfunnet, inkludert en baseballbane for lokale barn. I 2021 resirkulerte Lodge ca. 1 000 kubikkmeter sand som ble brukt i ulike prosjekter på universitetsområdet.

Resirkulering av matolje

Et av de siste trinnene i produksjonsprosessen er å brenne inn kjøkkenredskapene. I fjor resirkulerte de 15,9 tonn forbrenningsolje. I stedet for å kvitte seg med overskuddsoljen, blir den gjenbrukt av andre selskaper i produksjonen av deres produkter. Faktisk brukes mye av oljen som Lodge gir bort, i hundemat og sminke.

lodge.png

Lodge

Oppdag Lodge og deres panners utrolige overlevelseinstinkt her på Bakeren og Kokken.

Lodge ble grunnlagt i 1896, men da under navnet The Blacklock Foundry, etter grunnleggeren Joseph Lodge's nære venn. The Blacklock Foundry hadde stor fremgang med sine støpejernsprodukter helt til de brann ned i 1910. Bare tre måneder senere, noen kvartaler unna, gjenopplivet de firmaet men nå under navnet Lodge Manufacturing Company. 

Joseph Lodge har skapt en arv av høykvalitative produkter som har overlevd alt fra den store depresjonen til to verdenskrig, og som høyst sannsynlig vil overleve minst like lenge til.

Lodge har blitt den ledende produsenten av slitesterke støpejernprodukter og ligger alltid i topp med sine smarte og innovativa løsninger.

For et kjøkken fylt med tidløse og i prinsipp udødelige produkter er Lodge et utmerket valg.

Vi på Bakeren & Kokken har et stort sortiment av produkter fra Lodge.

Legg i handlekurven
Gå til kassen

Andre kunder kjøpte også:

Vis alt tilbehør
Gå til kassen
Trygghet
Alltid 365 dagers åpent kjøp
Gratis levering ved kjøp over 600 kr. (*gjelder ikke produkter som krever pallfrakt)
Autoriseret verksted
Offisiell forhandler av alle merker