Sitruspressere

Menneskenes smakssans kan oppfatte fem forskjellige smaker; salt, umami, beskt, surt og søtt. Det er som oftest i balansen mellom disse fem smakene som den beste smaken oppstår. Det finnes noen råvarer som kan kombinere flere av smakene, og dermed oppnå en herlig smakseksplosjon. En slik råvare er sitrus. Appelsiner, sitroner, lime, grapefrukt eller clementiner, har alle en balansert beskhet, en herlig sødme og en lett utfordrende syre. Dessuten er sitrus veldig saftig, noe som gjør sitrus til en utmerket frukt å presse juice av!

Å presse sin egen juice fra sitrusfrukter er morsommere, smaker bedre, og er i tillegg mye sunnere ettersom du vet hva juicen inneholder. Sitruspressere er juicepressere som er spesielt utformet for å få maksimalt med juice fra sitrusfruktene. Det finnes både manuelle og elektriske sitruspressere.

Hos Bakeren og Kokken har vi sitruspressere som gjør det mulig for deg å lage ferskpresset juice fra sitron, lime og appelsin. Velg mellom en juicepresser der du selv klemmer ut juicen, eller en smart variant der du snurrer frukten mot en kjegle for å få det meste ut av frukten. Vi har sitruspressere i forskjellige farger og former fra merker som Chef'n, Alessi, Eva Solo og Lekué.

Sitruspressere