Handlekurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv Vis handlekurv Gå til kassen Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv Vis handlekurv Gå til kassen Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter

En mandolin er helt fantastisk til kjøkkenet og spørsmålet er vel om ikke hver eneste matentusiast burde hatt en madolin på sitt kjøkken. Mandolinen hjelper deg å spare tid og gjør det lettere når du skal rive, skive eller strimle dine grønnsaker og rotfrukter til fargeglade salater eller gratenger.

Våre kjøkkenmandoliner holder god kvalitet og kommer fra varemerker som Kyocera, de Buyer, Microplane og OXO. Flere av modellene som vi har på lager er sett ut til best-i-test vinnere. Bakeren og Kokken har et bredt utbud av mandoliner til kjøkkenet. Alt fra enklere modeller til de som kommer med en oppsetning med flere knivblad. Om vi får si det selv, er en mandolin perfekt til kjøkkenet ettersom du kan bruke den til så mye som å rive, skjære, strimle, julienne og terne.

Det finnes mange fordeler med å bruke en mandolin. Du sparer tid, får profesjonelt resultat og den tar mindre plass å oppbevare enn en kjøkkenmaskin. I Norge blir vi fler som går over til en mer plantebasert kost og når det gjelder å strimle, rive og skjære grønnsaker er mandolinen vanskelig å slå. For matlagingen blir vel morsommere når det er raskt og smertefritt? Mandoliner brukes over hele verden i både restaurangkjøkken som hos privatpersoner.

Kjøpsguide: Hvilken mandolin?

Det finnes et par saker du skal tenke på når du velger mandolin. Først og fremst skal den være enkel å bruke, enkel å rengjøre og sist men ikke minst så skal den være sikker. Her følger Bakeren og Kokkens kjøpsguide for mandoliner. Vi holder oss oppdaterte på hvilke mandoliner som er “best i klassen” og leser nye tester av kjøkkenutstyr når de kommer ut. Lærdommene ligger helt i grunnen når vi sammensetter vår kjøpsguide, alt for at du skal kunne velge den mandolinen som passer best for deg og dine kjøkkenutstyr.

Enkel bruk: Kan du justere bladet for å skjære råvarene i ulike tykkelser? Hvordan ser konstruksjonen ut, har mandolinen en innebygd konstruksjon med “non-slip” materiale som motvirker at den rører på seg når du bruker den? En billigere mandolin som for eksempel den fra japanske Kyocera går å få sammen med flere ulike knivblader og krever ikke så stor plass til forvaring, men er derimot ikke så stabil i forhold til restaurang favoritten fra de Buyer.

Et skarpt blad: gjør at du med enkelhet skjærer tynne skiver av både myke grønnsaker og harde rotfrukter. Klassikeren å skive tomat for å se hvor skarpt et knivblad er, stemmer også bra for en mandolin og større tester viser at varemerker som Benriner og Kyocera presenterer bra her.

Sikkerhet: hvor stabilt og gripevennlig er fingerbeskyttelsen? La oss påminne deg om at en mandolin er veldig skarp og også om det så klart er en produktfordel så vil du ikke komme bort i med fingrene når du bruker den.

Rengjøring: Flertallet av våre modeller tåler maskinvask og er enkle å vaske for hånd. Fordi det senere kan være å foredra når grønnsaksrestene enkelt skylles bort etter bruk i stedet for å tørke fast.

Ulike prisnivåer: Hvordan kommer du til å bruke mandolinen? Er det for å lage mindre salater eller er det fordi du skal lage større satser med grønnsaker og lage mye grønnsaker. Da spiller størrelsen en rolle inn og en mindre mandolin finner du fra Kyocera mens blant annet de Buyer er større og populære innen store kjøkken.

Hvilke tilbehør som følger med mandolinen påvirker også prisen. Om du føler på deg at mandolinen kommer til å slites ut snart hjemme hos deg, kan det være verdt å investere i en mandolin som gir deg mange valgmuligheter allerede fra start. Så kan du rive, skjære, strimle, terne og strimle julienne.

Det er også viktig å tenke på at en dyrere mandolin er mer stabil og derfor også sikrere og det kan også være et viktig utgangspunkt når du bestemmer deg for hvilken du skal kjøpe.

Inspirasjon

Vi elsker å lage sunne potetgull!

Vi foretrekker så klart å bruke mandolinen ettersom det er så tilfredsstillende at den gir oss så tynne skiver med poteter. Hell deretter på salt, paprikapulver og løkpulver. Inn i ovnen på 100 grader og rør rundt i den når potetene begynner å krølle seg. Potetene skal være inne i ovnen 1 time og 10 minutter. Så er det bare å nyte dine gode, sprøe og hjemmelagde chips!

Ikke så sugen på chips i dag? Helt greit det! Det finnes mange andre bruksområder der din mandolin gir deg proff resultat. Hvorfor ikke slenge sammen grønnsakspasta, syltet agurk eller kanskje du bare vil nyte en fargesprakende salat og imponere med det? Mandolinen skjærer, river og strimler dine favoritt grønnsaker raskt og du får et jevnt og fint resultat! Egentlig er det nok bare fantasien som setter grensene og flere oppskrifter har du bare en googling unna.

 

Bakeren og Kokken har mange populære mandoliner fra velkjente varemerker på lager og flere utsett til best-i-test:

- Kyocera er enkel å bruke, prisverdt og kommer med flere tilbehør - se dem her.
- Nest best i den lavere prisklassen er japanske Benriner som tilbyr mandoliner i BPA-fri plast med blad i rustfritt stål og for de fleste modellene følger det med tre utbyttbare knivblad på kjøpet - se dem alle her.
- Mandoliner fra OXO vinner ofte priser for deres funksjonalitet og ergonomi - først og fremst i hjemlandet USA. Vi kan inte gjøre annet enn å være enige - for man merker virkelig at de jobber for å utvikle produkter som gjør hverdagen bedre - se dem her.
- De Buyer lager kjøkkenutstyr i verdensklasse og har en dyrere prislapp på grunn av høy funksjonalitet, stabilitet og sikkerhet - se dem her.

Legg i handlekurven
Gå til kassen

Andre kunder kjøpte også:

Vis alt tilbehør
Gå til kassen
Trygghet
Alltid 365 dagers åpent kjøp
Gratis levering ved kjøp over 600 kr. (*gjelder ikke produkter som krever pallfrakt)
Autoriseret verksted
Offisiell forhandler av alle merker