Handlekurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv Vis handlekurv Gå til kassen Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv Vis handlekurv Gå til kassen Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter

 

Hva er verre enn for dårlig krydret mat? Selvsagt finnes det mange ting som er verre, men det er bare så utrolig kjedelig når gode råvarer går til spille kun fordi det spares på saltet eller pepperet. Man kjenner smakene, men de er som en svak skygge eller en dårlig kopi av hvor godt man vet at det egentlig kan smake. Unngå den følelsen, og sørg for at du har riktige salt- og pepperkverner hjemme på kjøkkenet. Krydderkverner er det letteste kjøkkenredskapet å bruke ved krydring av maten. Det er dessuten den desidert fineste og mest elegante måten. Hos Bakeren og Kokken finner du krydderkverner fra de beste produsentene. Med våre krydderkverner setter du en spiss på både maten og kjøkkenet! Saltkverner og pepperkverner fra for eksempel Zassenhaus, Peugeot, Cole & Mason, Scanpan og flere. Vi har manuelle, klassiske krydderkverner og smarte, elektriske krydderkverner. Vi har over 300 forskjellige krydderkverner i vårt sortiment! Vi sender pepperkvernene og saltkvernene dine med kort leveringstid og med en utmerket kundebehandling hele veien fra lagerhylle til kjøkkenet ditt.

 

VELG RIKTIG KRYDDERKVERN

Krydderkvernen er et verktøy ingen velutstyrt kjøkken bør være uten! Å kjøpe
ferdigmalt krydder fra butikken kan ikke sammenlignes med å male ditt eget.

Når krydderne knuses får du ut aroma, forsterker smaken og tar matretten til nye
nivåer. Mange kjøper ferdigmalt krydder, men du må huske at alt pulverisert, bortsett
fra salt, mister smaken over tid. Nymalt er alltid best! Invester i en god krydderkvern
så er du sikker på å alltid ha nykvernet krydder for hånden.

Keramisk eller rustfri kvernverk?

Hvis kvernverket i krydderkvernen din er laget av rustfritt stål, vil den være spesiallaget for å ikke ruste. Når det gjelder keramisk kvernverk, kan du bruke samme kvern både til salt og pepper. Velger du en krydderkvern med keramisk kvernverk, kan du være sikker på at dette er et produkt av høyeste kvalitet. Da blir du garantert at kvernverket ikke har blitt brent på for lav temperatur og du får en kraftig og slitesterk kvern. En fordel med keramiske kverner er at de ikke ruster og tar du vare på dem, kan de vare livet ut.

Manuell eller elektrisk krydderkvern?

Hvis du vurderer hvilken kverntype du skal velge, er det fordeler med begge typer. En elektrisk krydderkvern er perfekt hvis du skal kverne en større mengde krydder. Det kan også være praktisk å alltid ha en hånd fri til for eksempel å røre gryta med. Den er også å foretrekke hvis du har leddsmerter i hender eller håndledd.

Med en manuell kvern kan du enkelt kverne litt krydder direkte på tallerkenen eller i pannen. I motsetning til den elektriske kvernen, kan du være sikker på at den manuelle kvernen kan knuse selv de hardeste krydderne (du må ha en annen kvern for muskat). Og la oss være ærlige, det er noe spesielt med å krydre med en skikkelig god manuell kvern – det forsterker følelsen!

 

Kan du male noe annet enn salt og pepper?

Her er det bare fantasien som setter grenser! Mal sukker til melis, frokostblandinger eller krutonger til for eksempel brødsmuler. Test deg frem!

Det finnes også spesialutviklede kverner for blant annet muskat og chili. Hvis du vil lage dine egne krydderblandinger er en morter et perfekt valg!

Hvordan tar jeg vare på kvernen min?

Noen ganger kan mykere krydder sette seg fast i kvernen. Da må du kanskje demontere kvernen og rengjøre den med en børste. Bland gjerne krydder med mykere konsistens, som grønn pepper eller rosépepper med svart eller hvit pepper. Disse er tørrere og hardere og minimerer risikoen for at krydderne setter seg fast. Hvis du vil rense krydderkvernen din, er et godt tips å male ukokt ris i den!

Lær mer om pepper!

Rosépepper

Er egentlig ikke en ekte pepper uten kommer fra et tre i Brasil. Den er mild og vanskelig å kverne fordi den flaker seg. Passer foruten til kylling og andre kjøttretter, i desserter, sammen med råsukker og jordbær eller nypisket fløte med marengs.

 Knus rosépepper og dryss over en sallat eller bland ned i en vinaigrette. Smaken kommer ut mere i en olje. Riktig bra sammen med en gruyere-ost.

Grønnpepper

Når man plukker frukten av pepperplanten Piper nigrum umoden kallar vi det grønnpepper. Den kan både tørkes og brukes fersk. Innlagt i saltlag eller vineger, lufttørket eller frysetørket. Når grønnpepper skal lufttørkes dyppes den i kokende vann sånn at oksideringsprosessen stoppes. Grønnpepperen er syrlig og frisk med en gressmak av urt og innslag av chèvre. Den passer bra med fisk og skalldyr, flesk, kalv- og lammekjøtt, kylling, mejeriprodukter og lyse sauser.

 Bland med kanel og hvitløk og bruk som kryddepasta.

Svartpepper

Svartpepper får man gjennom å plukke de modne, røda bærene från Piper nigrum. De samles i hauger og legges i solen for å tørke. Pepperen får sin mørke farge når den eksponeres for lys og oksiderer.

Tellicherry

Alt siden gamle tider har svartpepperen fra India ansetts være den beste, aller helst den som dyrkes i staten Tellicherry. Når svartpepper modner blir den rød. Når den er oransje har den nått høyden av sin modning – og det er denne som plukkes til tellicherry, ”kongen av svartpepper”. Det är den svartpepper som har mest komplekse aromer.

 Tellicherry smaker som aller best om den mals akkurat føre servering. Om man later den koke med fra start forsvinner aromaene. Passer utmerket lett knust på toppen i en gin og tonic. I sprit kommer smakene frem nesten umiddelbart.

Hvitpepper

Hvitpepper er selv kjernen av den modne frukten. Man får frem den gjennom at frukten senkes ned i rennede vann for at fruktkjøttet skal løses opp. For å dyrke hvitpepper kreves derfor tilgang til rent, strømmende vann. Etter en til to uker tas pepperkornene opp og befries fra skall og fruktkjøtt. Deretter tørkes dem. Hvitpepper passer till lyse retter som fisk og skalldyr, flesk, kalv- og lammekjøtt, bechamelsaus, spinat, blomkål og majones.

 Om du vil ha spice i din rett – tilsett hvitpepperen i starten av tilberedelsen og legg til aromaer fra for eksempel tellicherry i slutten.

Langpepper

Indisk langpepper er nære slekt med Piper nigrum. Kalles også sjokoladepepper og er en tropisk urt.

Det er en veldig liten busk som vokser vilt på Himalayas sydside. Spesielt populær ble den i Hellas, der den brukes som hverdagskrydde. I India finner man ofte langpepperen i pickles og curryretter. Den passer både til desserter og till mørkt, vilt och tyngre kjøtt med sine sjokoladetoner. Man tørker den i spesielle soltunneler eller ved ilder – da får pepperen en røykaktig touch. Når den koket med i en matrett sveller den og kan spises som grønnsak.

 Gir bra spice i veldig søte desserter. Brukes med fordel i viltretter eller smaksrike vegogryter. Tilsett gjerne hel og la den avgi sin smak under lenger tid.

Legg i handlekurven
Gå til kassen

Andre kunder kjøpte også:

Vis alt tilbehør
Gå til kassen
Trygghet
Alltid 365 dagers åpent kjøp
Gratis levering ved kjøp over 600 kr. (*gjelder ikke produkter som krever pallfrakt)
Autoriseret verksted
Offisiell forhandler av alle merker