Sieverts Handyjet ble nylig kåret til «Beste valg» i kategorien gassbrenner da Testat.nu gjorde sin årlige undersøkelse (2023). En gassbrenner, eller flamberer som det også heter, er et allsidig kjøkkenredskap. Du kan bruke den i matlaging, baking og i baren.
I noen tilfeller må du ha en gassbrenner – som når du vil karamellisere overflaten på crème brûléen din. I andre tilfeller er det et veldig effektivt verktøy som bare tar noen sekunder å bruke. På sushirestauranter finner du for eksempel grillet (eller brent) laks på menyen. Der bruker kokken en gassbrenner for å oppnå den magiske smakskombinasjonen mellom rå fisk og brent overflate. Det er også mulig å sautere grønnsakene til måltidet, noe som gir både smak og tekstur til retten. Men en gassbrenner er like kjent for å sette prikken over i-en på drikken som den er for å hjelpe til med å flambere epledesserten din med calvados.
Det er enkelt å bruke en gassbrenner på kjøkkenet. På Handyjet slår du på gassen. Trykk deretter på knappen for å starte og justerer flammen (hvis ønskelig). Når du er ferdig, slipper du bare knappen. Dette er en meget effektiv gassbrenner slik at du raskt får et godt resultat.
"Men er det virkelig trygt å bruke en gassbrenner?" Kanskje du har hørt om brennere hvor håndtaket smelter. Eller prøvd en variant hvor man skal brenne «i en evighet» før maten når ønsket resultat. Svaret er så enkelt at det kan høres latterlig ut. Men når det kommer til gassbrennere, er kvaliteten det viktigste.
Gassbrenneren får ros fra både profesjonelle og nybegynnere på kjøkkenet. Slik uttrykker mesterkokk Johannes Örnemark seg om Handyjet:
«I 2016 kjøpte jeg min første Sievert, siden den gang har det tatt helt av. Gjennom årene har jeg sett mange kommentarer som "kjøp en billig brenner på bruktbutikk", de er like gode. Etter å ha blitt litt av en ekspert på gassbrennere på kjøkkenet, vil jeg si det stikk motsatte. Design, brukervennlighet, variasjon, dyser/alternativer og fremfor alt kvaliteten er merkbart flott. Hele selskapet viser kvalitet."".
Sievert er et svensk selskap, med opprinnelse som strekker seg helt tilbake til 1882. Uansett om du ønsker en gassbrenner til deg selv eller å gi bort, kan du føle deg trygg med Sievert Handyjet - både holdbar og trygg!
Dette er en kraftig og effektiv gassbrenner. I tillegg er flammen vindstabil (hvis du bruker den utendørs). Den er designet med et innebygd forvarmerør, som betyr at den forvarmer gassen. Dette betyr at Handyjet kan brukes i alle posisjoner uten at den blusser opp.
Scroll ned for å lese mer om hva du kan bruke gassbrenneren til.
Sieverts Handyjet ble nylig kåret til «Beste valg» i kategorien gassbrenner da Testat.nu gjorde sin årlige undersøkelse (2023). En gassbrenner, eller flamberer som det også heter, er et allsidig kjøkkenredskap. Du kan bruke den i matlaging, baking og i baren.
I noen tilfeller må du ha en gassbrenner – som når du vil karamellisere overflaten på crème brûléen din. I andre tilfeller er det et veldig effektivt verktøy som bare tar noen sekunder å bruke. På sushirestauranter finner du for eksempel grillet (eller brent) laks på menyen. Der bruker kokken en gassbrenner for å oppnå den magiske smakskombinasjonen mellom rå fisk og brent overflate. Det er også mulig å sautere grønnsakene til måltidet, noe som gir både smak og tekstur til retten. Men en gassbrenner er like kjent for å sette prikken over i-en på drikken som den er for å hjelpe til med å flambere epledesserten din med calvados.
Det er enkelt å bruke en gassbrenner på kjøkkenet. På Handyjet slår du på gassen. Trykk deretter på knappen for å starte og justerer flammen (hvis ønskelig). Når du er ferdig, slipper du bare knappen. Dette er en meget effektiv gassbrenner slik at du raskt får et godt resultat.
"Men er det virkelig trygt å bruke en gassbrenner?" Kanskje du har hørt om brennere hvor håndtaket smelter. Eller prøvd en variant hvor man skal brenne «i en evighet» før maten når ønsket resultat. Svaret er så enkelt at det kan høres latterlig ut. Men når det kommer til gassbrennere, er kvaliteten det viktigste.
Gassbrenneren får ros fra både profesjonelle og nybegynnere på kjøkkenet. Slik uttrykker mesterkokk Johannes Örnemark seg om Handyjet:
«I 2016 kjøpte jeg min første Sievert, siden den gang har det tatt helt av. Gjennom årene har jeg sett mange kommentarer som "kjøp en billig brenner på bruktbutikk", de er like gode. Etter å ha blitt litt av en ekspert på gassbrennere på kjøkkenet, vil jeg si det stikk motsatte. Design, brukervennlighet, variasjon, dyser/alternativer og fremfor alt kvaliteten er merkbart flott. Hele selskapet viser kvalitet."".
Sievert er et svensk selskap, med opprinnelse som strekker seg helt tilbake til 1882. Uansett om du ønsker en gassbrenner til deg selv eller å gi bort, kan du føle deg trygg med Sievert Handyjet - både holdbar og trygg!
Dette er en kraftig og effektiv gassbrenner. I tillegg er flammen vindstabil (hvis du bruker den utendørs). Den er designet med et innebygd forvarmerør, som betyr at den forvarmer gassen. Dette betyr at Handyjet kan brukes i alle posisjoner uten at den blusser opp.
Scroll ned for å lese mer om hva du kan bruke gassbrenneren til.
KARAMELISERING
Kanskje du har sett noen karamellisere overflaten av en crème brûlée med en gassbrenner, men har ikke prøvd det selv? Kort fortalt går det ut på å brenne sukkeret på toppen av desserten. Dette skaper den knasende overflaten som er så ettertraktet og som i all rettferdighet er halve poenget med Crème brûlée-desserten. Det finnes selvsagt andre desserter hvor du også kan bruke en gassbrenner, men denne er nok den mest kjente. For å lykkes må du justere flammen til middels nivå og deretter holde den omtrent 10 centimeter fra overflaten.
GRILL
Kort fortalt handler det om å få den perfekte overflaten på maten. På sushirestauranter er det ikke uvanlig å finne grillet (eller «flambert») laks på menyen. Der bruker kokken en gassbrenner for å oppnå en, helt ærlig, magisk smakskombinasjon mellom den rå fisken og den grillede overflaten. Mange velger også å flambere grønnsaker til måltidet, noe som gir både smak og tekstur. Et lite triks som tar retten til nye høyder. For å lykkes med å sote eller grille mat, er det to viktige ting å vite. Den ene handler om å bruke lite eller ingen fett ved matlaging og den andre om temperaturen. Her er høy temperatur helt avgjørende og det er som kjent nettopp det en gassbrenner gir.
Når du velger en kvalitetsgassbrenner er det et morsomt verktøy å bruke for å piffe opp retten. Da er effekten god og det tar svært kort tid, i noen tilfeller bare et par sekunder. Da er det bare å eksperimentere. Velg råstoff og se hvilken avstand som er best å komme til overflaten. Som nevnt tidligere er gassbrenneren nødvendig for å lage crème brûlée. Den høye temperaturen sammen med sukkeret skaper perfekte forhold for karamellisering. En annen ting som inneholder sukker, i matlaging, er marinade. Så hvorfor ikke bruke brenneren til å gi det du grillet en fin karamellisert overflate?
Det kan høres ut som gassbrenneren kun er for de som lager ekstravagante måltider. Men det er ikke tilfelle! Gassbrennere er for deg som setter pris på god mat og som ønsker å lykkes med det hjemme.
FLAMBERING
Sjansen er stor for at du allerede har hørt om flambering. Men hvis ikke, så kan det forklares som en tilberedningsmetode hvor man tilsetter brennevin med høyt alkoholinnhold i maten, for eksempel konjakk, som man så tenner på. Under flambering brennes alkoholen bort. Det ser selvfølgelig ganske deilig ut med bålet, men fremfor alt er det de runde, smakfulle aromaene som brennevinet tilfører maten du vil ha tilgang til.
Når det er på tide å flambere, tenk på hvilken stekepanne du bruker. Ikke velg en stekepanne med belegg, men bruk en panne av støpejern eller rustfritt stål. Hell så ca 5-10 cl sprit over det som skal flamberes. Her ønsker du en kjøligere panne, slik at alkoholen ikke koker, men samtidig er maten varm slik at alkoholen er det også. Ikke stå under kjøkkenhetten eller ved siden av noe som lett kan ta fyr. La brennevinet brenne av, det gjør det på under ett minutt, og så er det bare å servere. Hvis du vil være på den sikre siden, kan du ha et lokk for hånden under flamberingen.
I desserter vil du heller bruke sterke likører. For Crêpes suzette flamberes ofte sitruslikøren triple sec, og til epledessert er calvados vanlig.
PRODUKTFAKTA
Brennerdiameter: 20 mm
Forbruk gram per time ved 2 bar: 140
Effekt kW ved 2 bar 1,8
Gassflaske: 175 ml/60 g