Finnes det noe mer luksuriøst enn hjemmelaget smør på nybakt brød? Med Kilner® smørkjern er det raskt og enkelt. Et godt valg for deg som liker å lage mat fra bunnen av, og deilig til koselige frokoster med dem du er glad i.
Slik gjør du det:
Hell fløten i glasset og kjør til fløten skiller seg fra kjernemelken og danner smørklumper. Dette tar vanligvis ca. 10 minutter. Sil deretter av kjernemelken og vask smøret rent for kjernemelksrester. Dette gjøres ved å fylle en bolle med kaldt vann, kna og snu smøret. Skift deretter vann og gjenta til skyllevannet ikke lenger er farget. Avslutt med å elte inn litt salt i smøret og oppbevar det i kjøleskapet i en smørform eller innpakket i papir.
Tips! Ta vare på kjernemelken og bruk den til baking. Den egner seg for eksempel godt til brød, scones eller pannekaker.
Finnes det noe mer luksuriøst enn hjemmelaget smør på nybakt brød? Med Kilner® smørkjern er det raskt og enkelt. Et godt valg for deg som liker å lage mat fra bunnen av, og deilig til koselige frokoster med dem du er glad i.
Slik gjør du det:
Hell fløten i glasset og kjør til fløten skiller seg fra kjernemelken og danner smørklumper. Dette tar vanligvis ca. 10 minutter. Sil deretter av kjernemelken og vask smøret rent for kjernemelksrester. Dette gjøres ved å fylle en bolle med kaldt vann, kna og snu smøret. Skift deretter vann og gjenta til skyllevannet ikke lenger er farget. Avslutt med å elte inn litt salt i smøret og oppbevar det i kjøleskapet i en smørform eller innpakket i papir.
Tips! Ta vare på kjernemelken og bruk den til baking. Den egner seg for eksempel godt til brød, scones eller pannekaker.