Bagaren och Kocken AB



OBH Nordica Sous Vide 9 liter

OBH Nordica Sous Vide 9 liter
  • OBH Nordica Sous Vide 9 liter
 
3 995 kr
Dessverre har vi ikke produkt på lager i øyeblikket.
Fyll inn e-postadressen din og du vil få en e-post når vi har fått varen på lager igjen

OBH Nordica Sous Vide 9 liter

Brukervennlig sous vide i stilren design.
Mat tilberedt i et vakuum – sous vide – beholder næring, mineraler og smak!
 
Tilberedning av vakuum-pakket mat på lav, konstant temperatur, trekker frem det beste av råvarens egenskaper.
Tilberedningsmetoden gir perfekt resultat for fisk og grønnsaker samt et mørt og saftig kjøtt.

Sirkulasjonspumpe hjelper til å rotere vannet for en presis og konstant temperatur.
 
Volum: 9 liter
Kapasitet: 3 kg
6-8 porsjoner
Enkel tømmefunksjon
 
For å kunne bruke denne maskinen på en god måte trenger man en vakuum-pakker for å kunne vakuumpakke det som skal tilberedes i maskinen.
 
 
Kort introduktion till sous vide
Sous vide, som uttales ’su veed’, betyr "under tomhet eller under vakuum". 
 
Sous vide går ut på at maten tilberedes ved lav og konstant temperatur under en lengre periode.
Man vakuumpakker altså sitt kjøtt, sine grønnsaker eller fisk i en pose og senker ned posen i et vannbad. Vannet i vannbadet skal ha den temperatur man ønsker for tilberedelse av sine matvarer.  
 
Hvis du normalt steker din rostbiff til den har oppnådd en kjernetemperatur på 56 °C, så skal vannbadet ha samme temperatur. Eller hvis du normalt lager din svinestek til en temperatur av 68 °C, så skal vannbadet ha 68 °C.
Du skal altså tilberede maten ved en lavere temperatur enn du vanligvis bruker. Både temperatur og tid kan variere mye.
 
Fisk tilberedes ofte ved 45-55 °C i 15-30 min., mens ribbe ofte tilberedes ved 62-68 °C i opp til 72 timer.
 
Man vakuumpakker maten fordi tilberedelsen skjer i et vannbad. Hvis man ikke vakuumpakker maten skulle all saft, kraft og smak försvinne ut i vannet. 

Årsaken til at man benytter seg av vannbad er at vann har en utrolig evne til å overføre varme. Det gjør metoden til en energieffektiv måte å tilberede mat på.  
For å få en riktig stekeoverflate på kjøttbiten steker man kjøttet raskt (ca 30 sek) i en varm stekepanne eller grill etter at kjøttet er ferdig. 

Rangering og kommentarer

Ingen kommentarer ennå. Bli den første til å kommentere dette produktet!
Kommentere dette produktet! Er det noe du lurer på, kontakt vår kundservice.
Ange rangering (1-5): 
  • For tiden 5/5 stjerner.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Se også

Se også

MER AV DET SAMME MERKE

Flere produkter fra samme kategori