Sous Vide

Som så mye annet på kjøkkenet, kommer sous vide fra Frankrike. Akkurat som så mange matretter som kommer fra Frankrike, så er sous vide smart, morsomt og helt fantastisk godt! Men hva er egentlig sous vide? Og hvordan gjør man sous vide?

Sous vide betyr "under vakuum" på fransk, og sous vide går ut på at maten tilberedes på lav og eksakt temperatur i løpet av en lengre periode - det vil si en slags langtidstilberedning. Vanligvis pakker man maten i forseglede poser som man legger i en spesiell sous vide-koker. En sous vide-koker er en spesiell type kjøkkenmaskin som holder akkurat riktig temperatur på maten når man lager sous vide. Lenge har sous vide vært en eksklusiv vakuumtilberedning som kun har vært mulig å finne hos fine restauranter, og som har krevd store og superdyre maskiner. Den tiden er nå forbi, og nå kan til og med OBH Nordica tilby en sous vide-maskin av høy kvalitet, som ikke ruinerer økonomien din helt.

Med en sous vide tilbereder du maten under vakuum, og får et perfekt resultat hver eneste gang. Bakeren og Kokken selger under denne kategorien, sous vide-kokere som gjør det både enkelt og morsomt å lage sous vide hjemme. Vi hos Bakeren og Kokken elsker nye måter å lage mat på, og sous vide er virkelig en spennende matlagingsmetode som vi vil at alle skal teste hjemme på sitt kjøkken!

Sous Vide