Slow Cooker

Kan noe smake både godt og ekkelt på samme tid? Kan en gul banan også være rød? Kan en kald kopp kaffe samtidig være varm? Kan vanskelig og tidskrevende mat samtidig være rask og enkel å lage?

Å kombinere et aktivt liv med sunn, god og hjemmelaget matlaging, er ikke alltid like lett. Men en Slow Cooker gjør det mulig!

En Slow Cooker er en gryte som lager maten langsomt på lav temperatur. For eksempel mens du er på jobben eller treningen. Perfekt til å lage gode gryter som skal langkokes. Med en Slow Cooker beholder maten flere næringsstoffer, ettersom den ikke utsettes for altfor høye temperaturer. Vanskelig og tidskrevende mat er ikke lengre vanskelig og tidskrevende!

I Bakeren og Kokkens sortiment av Slow Cookers, har vi blant annet den amerikanske originalen Crock Pot, som finnes i flere forskjellige modeller og farger. Crock Pot var en innovasjon da den ble lansert i USA, der den forandret amerikanernes syn på matlaging. Det er bare et tidsspørsmål for den gjør det samme i resten av verden.

Slow Cooker

Langsom matlaging uten problemer

 

En gammel kunst som bare har blitt bedre

En slow cooker er egentlig ikke noe nytt. Å lage mat på denne måten har vært praktisert siden forhistorisk tid, men under forskjellige navn, fra kokegroper til den nordafrikanske leirgryten tagine. 
 
Slow cookere tok USA med storm for første gang på 70-tallet, da nesten alle skaffet seg en crock pot. Siden den gang har langsom matlaging vært populært i perioder, men under de siste årene har metoden blitt stadig populærere. 
 
Du kjenner kanskje til matrettene pulled pork og chili? Disse er perfekt å lage i en slow cooker. Men det er så mye annet man kan lage i en slow cooker, det er nesten bare fantasien som setter grenser. Og det beste av alt? Å lage store porsjoner er både økonomisk og helt fabelaktig for deg som har en stor familie eller vil lage hele ukens lunsjmat. Og så blir jo maten både bedre og mer næringsrik når den får koke på lav temperatur og beholde sine næringsstoffer.
 

Lag biffen mens du gjør noe annet

Slow cookeren elsker å småkoke i flere timer. Og ofte er alt du trenger, i tillegg til en slow cooker, en god oppskrift, bra råvarer, en kniv og skjærebrett – så er det bare å kjøre i gang! 
 
Enkelheten tiltaler oss i dag, når vi ikke har mulighet til å tilbringe så mye tid på kjøkkenet som vi ønsker, men samtidig vil vi jo ha riktig mat etter jobben eller til helgens lange kvelder. Med en slow cooker får du virkelig begge deler, helt problemfritt.  Mange gode oppskrifter passer seg selv i en slow cooker, mens du er på jobben, går ærender eller nyter av din fritid ute i naturen. Når du kommer hjem igjen blir du møtt av en herlig lukt av hjemmelaget god mat, kan det bli bedre?
 

Hvilken slow cooker skal jeg velge?

Har du gått og fundert på å kjøpe deg en slow cooker? Da kan det være bra å vite hva forskjellen er mellom de ulike modellene. Alle slow cookere har til felles at de er verdensbest på å lage mat under lang tid. 
 
Men hvis du har spesielle ønsker kan det være bra å se på detaljene. Trenger du en slow cooker som kan holde maten varm etter den er ferdig? Vil du ha en som ikke tar så stor plass? En som du enkelt kan ta med deg? Vil du ha en som du kan kjøre i oppvaskmaskinen? Vi har alle varianter i vårt sortiment slik at du kan velge slow cooker etter akkurat dine behov.
 

Guide

 

Oppskrift

 
 
Ingredienser

6-700 g kjøttdeig 
2 gule løk eller sjalottløk
10-12 hvitløksfed
1 bokse med hakkede tomater
1 dl tomatpure 
2-3 pastinakker
2-300 g sellerirot
1 stilk selleri 
1 kopp kruspersille
1 håndfull oregano
1-2 lauberblad
1 kopp basilikum
Salt og pepperkverne
Smør til å steking
 
Fremgangsmåte:

1. Fres kjøttfarsen i omganger. Tre omganger i en stor stekepanne burde passe. Ha i litt smør, stek farsen og hell kjøttet i slow cookeren.

2. Finhakk løk og hvitløk. Fres i smør til den blir blank, de skal ikke brunes men bare bli myke, så løken blir søt og god. Tilføy i kjøttdeigen. Hell i tomater og pure. Sett slow cookeren på medium.

3. Skrell pastinakken og selleriroten. Skjær i små terninger. Fres grønnsakene til de blir myke i smør. Del stangsellerien på langs og hakk den i 2-3 mm tykke skiver. Ha skivene i pannen med pastinakken og selleriroten når det er et par minutter igjen av steketiden. Hell blandingen i Slow cookeren.

4. Grovhakk persille og oregano. Tilsett det meste av urtene (spar litt til serveringen) sammen med lauberbladene i gryten. Sett på lokket og la det putre i 5-7 timer. Når det nærmer seg servering grovhakker du basilikum og lar den koke med resten av tiden.

5. Smak til med salt og pepper, serveres med pasta, litt raspet parmesan og et godt glass vin.