Handlekurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv Vis handlekurv Gå til kassen Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv Vis handlekurv Gå til kassen Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter

OM RACLETTE

 

Middager med en raclette kan ikke beskrives som noe annet enn sosiale og morsomme og høres det ikke helt herlig ut!? Det er en middagsform der matlagingen skjer sammen med gjestene og det er ikke uvanlig at man blir sittendes rundt bordet i flere timer. Raclette kommer fra franskens “racler” som betyr å skrape og sikter på den smeltede osten som skrapes ned og helles over gode tilbehør.

Vi på Bakeren og Kokken liker raclettegrillen ettersom det kreves minimalt med forberedelser. Den største “jobben” gjør du faktisk i matbutikken - når du handler inn dine favoritt råvarer. Middagen er inkluderende og passer de fleste uansett eventuelle allergier eller om man spiser kjøtt eller ikke. Gjestene velger og vraker blandt tilbehør som friske grønnsaker, gode rotfrukter, fisk og nærprodusert kjøtt og griller dem selv på raclettens ovre del. Samtidig smelter osten i små porsjonspanner under til de har fått en myk og kremete konsistens. Kanskje passer raclette-middagen som aller best når det er litt kaldere ute, ettersom man raskt får opp varmen med den grillede maten, gode osten og hvorfor ikke en oppiggende drikke ved siden av.

TIPS & VANLIGE SPØRSMÅL

Hvilket Raclettejern er best?

Bakeren og Kokken har flere raclettejern som har fått høye terningast i nylige gjennomførte raclette-tester. Prisnivåen for disse starter ved 400 kroner og det kan jo føles positivt at det ikke trengs et så stort budsjett for å investere i en raclette. Ettersom det finnes så mange ulike bra raclette-modeller så er vårt tips at du skal gå ut ifra hva du vil ha når du kjøper. Hvordan ser ditt behov ut, er det for familiens fredagskos eller større sosiale sammenheng du ønsker å bruke din raclette? Princess og Severin får ofte topp karakter når raclettejern testes og vurderes. To varemerker som vi selvfølgelig har i sortimentet.

Hvilken ost skal jeg bruke i min Raclette?

Raclette er en middag tradisjon med utspring fra Sveits. Derfor finnes det de mest velkjente Raclette-ostene hos sveitsiske og franske produsenter. Du vil ha en ost som smelter på riktig måte - den skal bli myk og kremete i konsistensen. For dette finnes det spesielle raclette-oster. Om du vil teste norske oster kan du velge en ost med over 25 prosent fett.

Skal jeg velge en rund eller firkantig raclette?

Det kommer an på formen på ditt bord om du skal velge en rund eller firkantig raclette. Raclettejernet plasseres på midten av bordet og for at alle skal nå den bør bordet ha samme form som grillen.

Tips!

  • Har du testet varm avokado? Om ikke så må du prøve det på din raclette - det er en skikkelig delikatesse! Start med å dele avokadoen i två halvdeler og ta ut kjernen. Hell så litt olje på hver halvdel og strø over salt og pepper. Avokadoen grilles med skallet vendt opp.

  • Liker du asian-fusion? For å få til en asiatisk touch på middagen - legg til krydder som koriander og chilli.

Legg i handlekurven
Gå til kassen

Andre kunder kjøpte også:

Vis alt tilbehør
Gå til kassen
Trygghet
Alltid 365 dagers åpent kjøp
Gratis levering ved kjøp over 600 kr. (*gjelder ikke produkter som krever pallfrakt)
Autoriseret verksted
Offisiell forhandler av alle merker