Pastamaskiner

 
Hva er vel bedre enn skikkelig god fersk pasta med en ekstra god saus til? Å kjøpe pasta i butikken tar deg ikke akkurat til Toscanas frodige landskap, Romas brostein, Milanos puls, Sardinias fiskebyer, eller til Venezias broer på samme måte som fersk pasta kan gjøre. Mange tror at det er vanskelig og tidskrevende å lage egen pasta - men det trenger det slettes ikke være! Med riktig pastamaskin er det både morsomt og smidig å lage pasta hjemme, og resultatet blir så godt! Dessuten vet du hva pastaen som du gir til barna dine, vennene eller familien din inneholder. 
 

Pastamaskiner

Pasta som i Italia

 

Lag din egen pasta

Ta din hjemmelagde pasta til et helt nytt nivå! Med friske urter i deigen får du ikke bare nye og spennende smaker på pastaen, det blir også et utrolig vakkert mønster.  
 
Legg melet i en stor bolle og bland det med salt. Lag en grop i midten og tilsett eggene. Bland forsiktig inn litt og litt mel til alt er blandet. Ta opp deigen på et melet bakebord og arbeid den sammen til den er smidig. Pakk inn deigen i plastfolie og la den hvile i 1 time. 
 
Del deretter deigen i fire biter. Trykk ut en deigbit og kjør den på det groveste hakket i pastamaskinen. Del deigen på midten og kjør den i maskinen igjen. Kjør deigen flere ganger til den blir så tynn som mulig, (4-5 ganger). Legg pastaremsene på et lett melet bakebord og legg på friske urter uten stilk. Legg et nytt pastaark over urtene og kjør deigen i pastamaskinen igjen til den er så tynn som den kan bli. Skjær pastaen i firkanter eller remser og legg dem i kokende vann. Kok pastaen i 3-4 minutter til den er al dente.
 

En klassiker fra 1930

Hvis man en gang har smakt fersk pasta er det vanskelig å gå tilbake til den tørkede. Med en pastamaskin tryller du frem fersk pasta på et øyeblikk! Vi presenterer en original fra Italia som det er vanskelig å finne maken til.
 
Atlas 180 fra Marcato er en pastamaskin som har vært med helt siden 30-tallet. Den første modellen ble produsert allerede i 1931. Maskinen er først og fremst laget for å være enkel og hendig å bruke, men det stilrene designet er jo heller ikke så galt.  Med sine mange tilbehør og kompletterende deler kan den blande deigen, skjære til den og ekstrudere pastastrenger med mere.  Med de ulike rullene som kommer med kan man lage alt fra lasagne, fettuccine og tagliolini hjemme på kjøkkenet. Og det beste av alt? Den enkle rengjøringen som gjør at du ikke går lei av å bruke den.
 
 

Indisk kikertgryte

3 hvitløksklover
2 ss olivenolje
300 g pasta penne
4½ dl vann
3 dl kremfløte
1 krukke med knuste tomater på 400 g
1 ts salt
½ ts chiliflakes
1 dl ristede soltørrede tomater i olje
1 krukke hvite bønner på 400 g
1 ts svart pepper
Fint hakket med 1 sitron
1 dl revet ost
1 pott med fersk basilikum
1 Skrell og skiv opp hvitløk i tynne blad. Fres den myk i smør og rapsolje i ca 2 minutter i en stor kasserolle.
 
2 Tilsett pasta, vann, kremfløte, knuste tomater, salt, chili og soltørkede tomater. Kok uten lokk ca 10 min. Rør av og til slik at pastaen ikke sitter seg fast i bunnen.
 
3 Hell væsken fra bønnene over og rør ned. La alt koka i ytterligere 2 minutter til pastaen er al dente. Smak til med salt og pepper.
 
4 Riv over litt sitronskall. Topp med pepper, basilikumblad og strø over med revet ost.