Pastamaskiner

Hva er vel bedre enn skikkelig god fersk pasta med en ekstra god saus til? Å kjøpe pasta i butikken tar deg ikke akkurat til Toscanas frodige landskap, Romas brostein, Milanos puls, Sardinias fiskebyer, eller til Venezias broer på samme måte som fersk pasta kan gjøre. Mange tror at det er vanskelig og tidskrevende å lage egen pasta - men det trenger det slettes ikke være! Med riktig pastamaskin er det både morsomt og smidig å lage pasta hjemme, og resultatet blir så godt! Dessuten vet du hva pastaen som du gir til barna dine, vennene eller familien din inneholder.

Vi har et stort sortiment med pastamaskiner og tilbehør for å lage sin egen pasta. Det er både morsomt og sunt å lage egen pasta!

Bakeren og Kokken har pastamaskiner av god kvalitet, blant annet fra leverandøren Marcato. Prøv forskjellige slags pastatyper som lasagne, spaghetti og ravioli. Vi leverer pastamaskinen din raskt og smidig, med en god og trygg service.

En stor fordel med en motordrevet pastamaskin er at du får to frie hender til å håndtere pastaen din med!

Pastamaskiner

Pasta som i Italia

 

Lag din egen pasta

Ta din hjemmelagde pasta til et helt nytt nivå! Med friske urter i deigen får du ikke bare nye og spennende smaker på pastaen, det blir også et utrolig vakkert mønster.  
 
Legg melet i en stor bolle og bland det med salt. Lag en grop i midten og tilsett eggene. Bland forsiktig inn litt og litt mel til alt er blandet. Ta opp deigen på et melet bakebord og arbeid den sammen til den er smidig. Pakk inn deigen i plastfolie og la den hvile i 1 time. 
 
Del deretter deigen i fire biter. Trykk ut en deigbit og kjør den på det groveste hakket i pastamaskinen. Del deigen på midten og kjør den i maskinen igjen. Kjør deigen flere ganger til den blir så tynn som mulig, (4-5 ganger). Legg pastaremsene på et lett melet bakebord og legg på friske urter uten stilk. Legg et nytt pastaark over urtene og kjør deigen i pastamaskinen igjen til den er så tynn som den kan bli. Skjær pastaen i firkanter eller remser og legg dem i kokende vann. Kok pastaen i 3-4 minutter til den er al dente.
 

En klassiker fra 1930

Hvis man en gang har smakt fersk pasta er det vanskelig å gå tilbake til den tørkede. Med en pastamaskin tryller du frem fersk pasta på et øyeblikk! Vi presenterer en original fra Italia som det er vanskelig å finne maken til.
 
Atlas 180 fra Marcato er en pastamaskin som har vært med helt siden 30-tallet. Den første modellen ble produsert allerede i 1931. Maskinen er først og fremst laget for å være enkel og hendig å bruke, men det stilrene designet er jo heller ikke så galt.  Med sine mange tilbehør og kompletterende deler kan den blande deigen, skjære til den og ekstrudere pastastrenger med mere.  Med de ulike rullene som kommer med kan man lage alt fra lasagne, fettuccine og tagliolini hjemme på kjøkkenet. Og det beste av alt? Den enkle rengjøringen som gjør at du ikke går lei av å bruke den.
 

Vegetarisk pasta

 
 
Ingredienser:
 
Olivenolje
1 rød løk
1 rød paprika
1 hvitløk
1 grønn squash
400 gr pasta, for eksempel penne
 
Kapers- & hvitløkssmør
100 gr smør
1 hvitløksbåt
2 ss kapers
 
Serveres med
Parmesanost eller pecorinoost
 
Antall:
4 porsjoner
 
Fremgangsmåte:

1. Hell olje i bunnen av en ovnsform. Tilsett skrellet løk skåret i båter, paprika i biter, hele hvitløksbåter med skall og squash skåret i halvmåner og bland det godt. Lag dette i ovnen samtidig som du koker pastaen. Bland pastaen i sausen. 
 
2. Kapers- og hvitløksmør: Smelt smøret i en kasserolle. Tilsett finhakket hvitløk og kapers og smelt det på lav varme.
 
3. Ved servering: Ringle sausen over pastaen. Serveres med revet parmesan- eller pecorinoost.