Iskremmaskin

 
Iskrem blir best i en iskremmaskin! Med en iskremmaskin blir det superenkelt å lage egen nydelig iskrem. Og det beste av alt er at du selv velger hva som skal være i. Vi har iskremmaskiner i alle størrelser og fra flere kjente varemerker.  
 
Noen iskremmaskiner har en egen kompressor som fryser iskremen rett i beholderen, perfekt for den som lager iskrem ofte og mye. Maskiner som ikke har en egen fryseenhet må forberedes før det er tid for selve iskremtilberedningen. For den som har begrenset med plass i fryseren er en modell med avtagbar fryseenhet å foretrekke, da den tar mye mindre plass enn hele maskinen.
 
 

Iskremmaskin

Inspirasjon & Oppskrifter

Hvorfor iskremmaskin?

Kulde og bevegelse – samtidig! Det er hva som gjør at din iskrem blir perfekt, hver gang. Selvfølgelig kan man lage iskrem ved å blande røren og sette den i fryseren. Vente en time, røre i den, vente igjen, røre…. Men det tar tid og det blir aldri like bra. Den kalde skålen i iskremmaskinen gjør at temperaturen på iskremen synker gradvis samtidig som den får en perfekt, myk konsistens når den blir rørt sammen med et jevnt roterende blad.
 
 
Kokos- & pasjonsis
En tropisk favoritt som er perfekt å avkjøle seg med en varm dag. 
 
4 ss glukosesirup
1 1/2 dl sukker
2 1/2 dl kokende vann
4 dl kokosfløte
Revet skall av 1 lime eller sitron
5 ml rom
1/2 dl saft fra pasjonsfrukt
 
 
Slik gjør du:
1. Varm glukosesirup, sukker og vann til sukkeret er oppløst. Kok i 3 minutter uten omrøring. Ta kasserollen av varmen. Rør inn kokosfløte, limeskall og rom og la det avkjøles. Jo kaldere røren er jo raskere blir det iskrem.  
 
2. Hell den kalde røren i iskremmaskinen og følg instruksjonen for iskremmaskinen. Tilsett pasjonsfruktsaften like før du tar opp iskremen. Hell iskremen i en boks og frys den i 20 minutter, hvis det er nødvendig. Server iskremen i kjeks.
 
 
 
Jordbæris
Sommeren står for døren og med den kommer sol, bad og kanskje det aller viktigste – jordbæris!
 
1 kurv jordbær, renset
3 dl soyamelk, gjerne med vanilje
1 pakke havrekremfløte
0,5 – 1 dl melis
Litt vaniljesukker om man vil
 
Slik gjør du:
1. Ha alt i food processoren og kjør til en fin masse.
 
2. Sett massen i kjøleskapet i ca. 1 time så den er helt kald. Ta ismaskin-bollen ut av fryseren rett før bruk, og hell ismassen oppi mens maskinen går. Ikke hell massen oppi før du har skrudd på maskinen, da vil massen fryse fast og vispen går ikke rundt.
 
3. Kjør til ønsket konsistens. Server med én gang eller sett bollen i fryseren i en halvtimes tid.