Bagaren och Kocken AB

Frityrer

Bakeren og Kokken har et stort utvalg av frityrer i ulike størrelser og farger. Vi leverer kvalitative frityrer til gode priser, raskt og med høy service.

Å fritere vil si at man dypper ned matvarer i varm olje eller kokosfett. Dette for å gi en smakrik, sprø overflate og for å beholde alle smaker. Å fritere sin mat er meget vanlig i dag, men noe man kanskje ikke vet er at folk har fritert sin mat i over 7000 år. En av de første kjente metodene for fritering går helt tilbake til 5000 år før Kristus da teknikken ble oppdaget i Egypt. Siden har metoden spedt seg over hele verden og i dag spiser vi f.eks. falafel fra Øst og friterte reker fra Japan.

Den moderne friteringen startet på 1900-tallet og var meget populært i Sør-Amerika hvor mange av dagens friterte retter kommer fra. I dag friterer vi det meste - poteter, fisk, grønnsaker og til og med godteri. Med din egen frityr kan du fritere akkurat hva du vil, kun fantasien sier stopp...

Frityrer