SAN

Tamahagane SAN er en japansk kniv med trelagsstål. Sentrumstålet (VG-5) er ekstra hardt og danner eggen, mens sidene er noe mykere og gir kniven en ekstremt god styrke.

Tamahagane San, har blitt produsert etter en urgammel japansk fremstillingsprosess, som etter hvert har blitt modifisert for å gjøre stålet mer lettslipt og bedre tilpasset vår moderne livsstil. Bladet er laget av tre lag stål, som valses ut til de knivelementene som etter hvert danner knivenes blad. Teknikken gir en fantastisk egg i kombinasjon med ekstremt god styrke og motstandsdyktighet mot rust.

Knivene har et vakkert håndtak av rødbrun Pakkawood; et materiale som slås sammen med et plastmateriale, under et høyt trykk. Dette skaper materialet Pakkawood. Det har samme uslåelige følelse som tre, men med plastens hygieniske egenskaper. Inne i håndtaket finnes en vekt som hjelper kniven med å holde den perfekte balansen - uansett størrelse på bladet. Du kan se vekten som en knapp nederst på håndtaket. Stålet har en hardhetsgrad på 58-59 HRC.

SAN