Bagaren och Kocken AB

SAN Tsubame

En god kjøkkenkniv skal - akkurat som en svale som jager insekter, være bestemt, målrettet, rask og kraftfull! Dessuten skal de være skarpe - enten i nebbet som i svalenes tilfelle, eller som i eggen i knivenes tilfelle.

Den japanske knivprodusenten Tamahagane, har utviklet en knivserie med navnet San Tsubame. Tsubame betyr nettopp svale på japansk, og knivene har samme presisjon og besluttsomhet til en svale som er på jakt. Knivene har en tusenårig, japansk knivtradisjon på nakken, og de lykkes virkelig i å videreføre den arven. Knivene er fantastiske å jobbe med, og er utrolig skarpe. Knivene består av VG5-stål i kjernen, og det litt mykere stålet SUS410 i det ytre skallet. Slipingen til Tsubame-knivene er det som virkelig gir knivene deres utpregede utseende. Knivene er kun slipte på den nederste delen av bladet, og den hamrede øvre delen forblir uforandret. Det svarte håndtaket er produsert i materialet Mikarta, som består av lin og spesialplast som sammen danner det harde og vannavstøtende materialet.

SAN Tsubame